Visos kategorijos
Asmeniniai finansai

Populiariausios internetinės paieškos užklausos apie Paysera

#
Ar kada nors ieškojote informacijos apie Paysera internete? Sužinokite, ar jūsų klausimas yra vienas iš dažniausiai užduodamų internete. Atsakymai į populiariausius klausimus – tiesiai iš Paysera komandos!

1. Ar Paysera yra bankas?

Paysera yra ne bankas, o elektroninių pinigų įstaiga, taip pat dar vadinama finansinių technologijų arba „fintech“ įmone. Paysera turi elektroninių pinigų įstaigos licenciją, kuri šiek tiek skiriasi nuo banko licencijos. Įmonė teikia plataus spektro paslaugas, tarp kurių yra ir tos, kurias galima rasti tradiciniuose bankuose.

Tačiau Paysera siūlo įvairius privalumus, kurių paprastai nerasite tradiciniuose bankuose, pavyzdžiui: sąskaitos atidarymas ir valdymas nuotoliniu būdu (jums neteks vykti į skyrių); klientų aptarnavimas anglų kalba visą parą (su klientais bendrauja tikri žmonės, ne robotai!); netaikomi sąskaitos aptarnavimo mokesčiai ir t. t.

2. Ar saugu naudotis Paysera?

Taip, Paysera yra licencijuota elektroninių pinigų įstaiga, ir jos paslaugomis naudotis yra saugu. Įmonės veiklos priežiūrą vykdo Lietuvos bankas, jai taikomi griežti saugumo reikalavimai skirtingose srityse.

Be to, Paysera klientų pinigai laikomi atskirai nuo įmonės lėšų, todėl jei įmonė bankrutuotų, klientų tai nepaveiktų, jų pinigai liktų saugūs. Žinoma, toks atvejis yra labai mažai tikėtinas, nes Paysera yra viena iš nedaugelio įmonių, kuri pelningai veikia jau 17 metų iš eilės!

Mes taip pat nuolat mokome savo klientus atpažinti finansinių apgavysčių požymius ir apsaugoti savo pinigus nuo sukčių.

#

Čia pateikiame keletą mūsų straipsnių apie tai, kaip saugiai naudotis Paysera:

3. Ar Paysera yra Visa kortelė?

:) Ne, Paysera nėra Visa kortelė, bet mes turime ir kortelę! Paysera sąskaitos turėtojai internetu gali užsisakyti Visa mokėjimo kortelę per Paysera mobiliąją programėlę arba elektroninę bankininkystę.

Kortelės užsakymui ir aptarnavimui taikomas mokestis. Visa kortele galima atsiskaityti visame pasaulyje – visur, kur priimamos Visa kortelės. Atkreipiame dėmesį, kad kortelės pristatymas galimas tik Europos ekonominės erdvės šalyse.

Kaip įsigyti Visa mokėjimo kortelę?

#

4. Kaip atsidaryti Paysera sąskaitą?

Paysera sąskaitą galima atidaryti nuotoliniu būdu, tiek fiziniam asmeniui, tiek įmonei.

Tam jums reikės atsisiųsti Paysera mobiliąją programėlę, užsiregistruoti, atlikti identifikaciją ir pateikti reikiamus dokumentus, pvz., pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Perskaitykite išsamias instrukcijas, kaip atsidaryti Paysera sąskaitą >

5. Kaip uždaryti Paysera sąskaitą?

Mums būtų liūdna su jumis atsisveikinti, bet jums verta žinoti, kad galite uždaryti savo Paysera sąskaitą nuotoliniu būdu. Prieš tai patikrinkite, ar neturite įsiskolinimų ar pinigų likučio savo sąskaitoje, o jei turite – perveskite pinigus į kitą sąskaitą. Taip pat turėtumėte visam laikui užblokuoti savo Visa kortelę.

Atlikę šiuos veiksmus, parašykite el. laišką adresu [email protected]  iš savo Paysera sistemoje patvirtinto el. pašto adreso arba paskambinkite mums iš Paysera sistemoje registruoto telefono numerio numeriu +370 5 207 1558 ir paprašykite uždaryti jūsų Paysera sąskaitą / pašalinti paskyrą.

Perskaitykite išsamias instrukcijas, kaip uždaryti Paysera sąskaitą >

#

6. Kaip susieti Paysera su PayPal?

Jei turite Visa mokėjimo kortelę, galite lengvai susieti ją su PayPal ir kitomis mokėjimo sistemomis. Norėdami susieti mokėjimo kortelę su PayPal, prisijunkite prie savo PayPal sąskaitos, paspauskite "Wallet" > "Link a debit or credit card" > formoje pateikite Visa kortelės duomenis ir paspauskite "Link a card".

Pastaba: kad galėtumėte susieti kortelę su PayPal, kortelės sąskaitoje būtina turėti bent 1,50 EUR.

">Peržiūrėkite vaizdo įrašą, kaip susieti Visa kortelę su PayPal >

7. Ar galiu naudotis Paysera be kortelės?

Taip, galite naudotis Paysera ir neturėdami kortelės. Paysera suteikia savo klientams Europos IBAN formato sąskaitas, skirtas pinigų pervedimams, valiutų konvertavimui, aukso pirkimui ir kt.

Be to, Paysera klientai gali užsisakyti Visa mokėjimo kortelę, kuri suteikia galimybę apmokėti pirkinius internetu bei fizinėse vietose, taip pat pridėti ją į Google Pay, Apple Pay ir susieti su PayPal ar kitomis mokėjimo sistemomis. Daugiau apie Visa mokėjimo kortelę >

8. Ar galiu nusipirkti kriptovaliutą per Paysera?

Ne, jūs negalite pirkti kriptovaliutų per Paysera ar persivesti lėšų iš kriptovaliutų prekybos svetainių į savo Paysera sąskaitą.

Paysera politika griežtai draudžia naudoti Paysera sąskaitą kriptovaliutų prekybai. Jei taisyklių nepaisysite, jūsų sąskaitai bus pritaikyti apribojimai ir galiausiai ji bus uždaryta.

9. Kur veikia Paysera?

Paysera veikia daugelyje pasaulio šalių. Visą šalių, kuriose veikia Paysera, sąrašą galite rasti čia.

Kai kuriuose regionuose Paysera teikia tik dalį paslaugų – pavyzdžiui, Alžyre galite atsidaryti Paysera sąskaitą, tačiau kortelės pristatomos tik Europos ekonominės erdvės ribose. Tačiau jei turite kortelę, ją galite naudoti visose šalyse, kur priimamos Visa kortelės.

Susiję straipsniai

#
Paslaugos

Kuo skiriasi Paysera mobilioji programėlė ir internetinė bankininkystė?

Kasdienius finansus mieliau tvarkote telefonu ar kompiuteriu? Su Paysera – galėsite pasirinkti sau patogiausią būdą. Vis dėlto, yra keletas skirtumų tarp Paysera internetinės bankininkystės ir mobiliosios programėlės, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas klientas. Skaitykite toliau ir sužinokite, kokie jie.

#
Paslaugos

Kaip atsisiųsti Paysera banko išrašus?

Šiais laikais banko sąskaitos išrašų gali prireikti dėl įvairiausių priežasčių, pavyzdžiui, norint gauti paskolą ar prašant vizos kelionei į užsienį. Neretai tai gali tapti tikru galvos skausmu, tačiau Paysera yra pasiruošusi jums padėti. Atsisiųsti Paysera sąskaitos išrašus dar niekada nebuvo taip paprasta. Tai galima padaryti tiek per Paysera mobiliąją programėlę, tiek per internetinę bankininkystę. 

#
Paslaugos

Paysera klientus aptarnaus visą parą

Nuo kovo 1-osios Paysera anglų kalba klientus aptarnaus visą parą, kiekvieną dieną. Konsultuotis bus galima telefonu, elektroniniu paštu ir gyvo pokalbio (angl. live chat) formatu internetinėje svetainėje.