Paysera HQ

Svarbiausios naujienos apie Paysera: įmonės ir paslaugų plėtra, statistika ir pasiekimai bei kita svarbi informacija.

Paysera pripažinta „Metų fintech įmone“ Albanijoje

Tiranos prekybos ir pramonės rūmai išrinko Paysera „Metų fintech įmone“ už novatorišką veiklą skaitmeninių mokėjimų ir finansinių paslaugų srityje Albanijoje.

#

Paysera sąskaitą nuo šiol galima papildyti iš Mastercard ir Maestro kortelių

Fintech įmonė Paysera nuo šiol sudaro galimybę klientams įnešti pinigų į sąskaitą naudojant Mastercard ir Maestro korteles, kurias išdavė kitos finansų įstaigos. Toks papildymo būdas yra paprastas ir primena atsiskaitymą kortele internetinėje parduotuvėje.

#

Kalėdinių dovanų pirkimo vajus penktadaliu kilstelėjo internetinių parduotuvių pardavimus

Intensyviausiu Kalėdinių dovanų pirkimo laikotarpiu - nuo Juodojo penktadienio iki Kūčių - pirkėjai Baltijos šalių internetinėse parduotuvėse ir paslaugų svetainėse apsipirko už 102 mln. Eur. Pirkinių suma, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 16 mln. Eur, arba 19 proc., skaičiuoja Paysera, apdorojanti pirkėjų mokėjimus daugiau nei 13 tūkst. vietų internete.

#

„Juodojo penktadienio“ savaitgalį pirkėjai internete išleido 28 proc. daugiau

„Juodojo penktadienio“ savaitgalį pirkėjų išlaidos Baltijos šalių internetinėse parduotuvėse, palyginus su išlaidomis tipinę lapkričio dieną, išaugo 28 proc. Palyginti su praėjusiais metais, nežymiai ūgtelėjo ir vidutinė krepšelio suma, skaičiuoja „Paysera“, apdorojanti mokėjimus apie 13 tūkst. e. parduotuvių.

#

M. Plančiūnas: išpardavimų „Dakarui“ artėjant: patarimai e. parduotuvėms kaip „Juodąjį penktadienį“ neperdegti

Tradicinės ir internetinės parduotuvės kabina iškabas, kurios praneša apie artėjantį „Juodąjį penktadienį“. Dieną, kuri žymi prekybininkų „Dakaro“ pradžią – vieną intensyviausių prekybos sezonų. Kad daugelio mėnesių įdirbis e. parduotuvėms atneštų gerus rezultatus, prieš karštą sezono ruožą svarbu ne tik rūpintis, kaip atsivesti lankytojų, bet ir kaip jų neišbaidyti.

#

„Paysera“ pasamdė išorinius skambučių centrus Maroke ir Madagaskare

Su klientais 17 kalbų bendraujanti finansinių technologijų bendrovė „Paysera“ pasamdė išorinius skambučių centrus Maroke ir Madagaskare, kurių 35 darbuotojai nuo šiol per nuotolį aptarnauja prancūziškai, arabiškai ir angliškai kalbančius klientus. Šie skambučių centrai perėmė klientų aptarnavimą iš išorinio tiekėjo Alžyre, su kuriuo sutartį „fintech“ bendrovė nutraukė.

#

Paysera Europos klientams pristato šaltibarščių spalvos mokėjimo kortelę

Lietuviška finansinių technologijų įmonė „Paysera“ pristatė šviesiai rožinę, arba tiksliau sakant, lietuviškų šaltibarščių spalvos „Visa“ mokėjimo kortelę. Tai yra trečioji naujo dizaino mokėjimo kortelė nuo praėjusių metų pavasario, kai įmonė pristatė naują logotipą ir vizualinį identitetą.

#

Nauji „Paysera“ vadovai: generaliniu direktoriumi tapo M. Plančiūnas, pavaduotoja – J. Šidlauskienė

Finansinių technologijų bendrovės „Paysera“ valdyba naujuoju įmonės generaliniu direktoriumi išrinko Marijų Plančiūną, iki šiol ėjusį generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas. M. Plančiūnas šiose pareigose pakeitė Gintautą Mežetį. Naująja generalinio direktoriaus pavaduotoja tapo buvusi įmonės rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė dr. Justina Šidlauskienė.

#

Neteisėtai prisidengdami „Paysera“ vardu sukčiai siunčia e. laiškus įmonėms

„Paysera“ sulaukė įmonių atstovų pranešimų apie jų gautus e. laiškus, kuriuose, neteisėtai prisidengiant įmonės vardu, raginama atnaujinti duomenis paskyroje. Ištikrųjų tai yra vadinamieji fišingo laiškai, kurių tikslas yra perimti prisijungimo prie e. bankininkystės duomenis ir pasisavinti sąskaitoje esančius pinigus.

#

„Paysera“ 2022 m. augino sąskaitose laikomas lėšas, planuoja struktūros pokyčius, gerins klientų aptarnavimą

„Paysera LT“, viena ilgiausiai Baltijos šalyse veikiančių finansinių technologijų įmonių, praėjusiais metais fiksavo klientų pinigų augimą sąskaitose. Tuo tarpu didžiausi bendrovės prioritetai pernai buvo ir šiemet išlieka transformacijos procesas.

#

Bendrovei „Paysera“ patobulinus procesus, Lietuvos bankas panaikino visus pernykščius apribojimus

Išorinė audito bendrovė, atlikusi nepriklausomą auditą konstatavo, kad „Paysera“ patobulino visus klientų pažinimo ir pinigų plovimo prevencijos procesus visose srityse, kuriose pastebėjimų turėjo Lietuvos bankas. Savo ruožtu, Lietuvos bankas, įvertinęs „Paysera“ įgyvendintas priemones bei išorės auditoriaus ataskaitą, leido veikti be ribojimų.

#

„Paysera“ investavo į saulės ir vėjo jėgainių parkus: čia pasigamins visą reikalingą elektrą

Finansinių technologijų bendrovė „Paysera“, apdorojanti mokėjimus e. parduotuvėse ir teikianti atsiskaitymų paslaugas, įsigijo pastatytą ir jau veikiantį 1,5 megavato (MW) galios saulės jėgainių parką Vilkaviškio rajone ir parko teritorijoje esančią 600 kilovatų (kW) vėjo jėgainę. Čia pagaminta alternatyvi energija pilnai aprūpins elektra „Paysera“ biurus Vilniuje, Kaune ir Alytuje, o didžiąją dalį energijos įmonė tieks į bendrąjį elektros tinklą.

#

Meilė apakina: iš vienišų moterų pinigus vilioja „Jungtinių Tautų chirurgai“, iš vyrų – „instagraminės gražuolės“

Kai prieš pernykštę Valentino dieną „Netflix“ išleido dokumentinę juostą „Tinderio aferistas“ (angl. „The Tinder Swindler“), filmas sulaukė pasaulinio ažiotažo, o pažinčių platformos pašalino filmo sukčiaus Simono Levievo profilį. Tačiau ar antrosios pusės paieškos internete po metų tapo saugesnės? Vargu. Mat vienišam žmogui noras turėti santykius, antrąją pusę neretai yra stipresnis už šaltą protą, o norinčių tuo pasinaudoti netrūksta.

#

Paysera pristato naujus Visa kortelių dizainus!

Greičiausiai jau matėte naujus Visa kortelių dizainus. Juk jų nepastebėti beveik neįmanoma, kadangi naujieji dizainai yra išties išskirtiniai ir ryškūs! Tad kokią reikšmę ši naujovė turi mūsų prekės ženklo atnaujinimui ir kodėl nauji dizainai tokie svarbūs mūsų įmonės identitetui? Skaitykite toliau ir sužinosite!

#

Paysera nuosavą kapitalą padidino iki 18 mln. Eur, klientai daugiau lėšų sąskaitose galės laikyti nemokamai

Finansinių technologijų bendrovė Paysera, apdorojanti mokėjimus e. parduotuvėse ir teikianti atsiskaitymų paslaugas, padidino nuosavą kapitalą nuo 11 mln. Eur iki 18 mln. Eur.

#

„Paysera“ Sakartvele bus banku: centrinis bankas suteikė licenciją

Finansinių technologijų bendrovių tinklas „Paysera“ plečiasi į Sakartvelą, kuriame duris atvers pirmasis „Paysera“ bankas. Lapkričio 17 d. šalies centrinis bankas įmonei „Paysera Georgia“ suteikė 15-ąją komercinio banko licenciją šalyje.

#

Solidarumo gestas: „Paysera“ išleido Ukrainos vėliavos mokėjimo kortelę

Finansinių technologijų bendrovė „Paysera“ išleido dvi naujo dizaino „Visa“ mokėjimo korteles, kurios pakeis ligšiolinio dizaino korteles. Viena iš naujųjų mokėjimo kortelių bendrovė reiškia solidarumą su Ukraina.

#

Telefono ragelyje išgirdę „Laba diena, skambinu iš jūsų banko“ pirmiausia turėtų netikėti

„Paysera“ praneša apie padidėjusį telefoninių sukčių aktyvumą. Šįkart sukčiai skambina įmonių atstovams, turintiems prieigą prie sąskaitų – vadovams, finansininkams – ir, išgalvoję įtikinamą istoriją, išgauna iš įmonių atstovų konfidencialią informaciją, įtikina atskleisti kodus ir slaptažodžius ir tokiu būdu perima įmonių sąskaitų valdymą. Sukčių akiratyje pastarosiomis dienomis - medicinos įmonės.

#

Sukčiai neteisėtai naudojasi „Paysera“ vardu, budresni turėtų būti žiūrėję nelegalų turinį internete

„Paysera“ fiksuoja padažnėjusias fišingo atakas, nukreiptas į klientus. Jie sulaukia skambučių ir SMS žinučių iš finansinių nusikaltėlių, kurie prisistato „Paysera“ darbuotojais. Nusikaltėlių taikinyje pastaruoju metu dažniau atsiduria žmonės, kurie buvo užsiregistravę nelegalaus turinio svetainėje Filmai.in. „Paysera“ kibernetinio saugumo ekspertai aptiko šios svetainės naudotojų duomenų bazę, parduodamą tamsiajame internete (angl. Darknet).

#

Paysera Tickets pristato naują logotipą, išlaiko pažadą neimti administravimo ir atsispausdinimo mokesčių 

Bilietų platinimo platforma Paysera Tickets pristato naują logotipą. Naujas logotipas siejasi su jau anksčiau pakeistu finansinių paslaugų bendrovės Paysera vizualiniu identitetu bei išlaiko pažadą ir toliau suteikti galimybę pirkėjams įsigyti bilietus be papildomų mokesčių.

#

Paysera Tickets keičia savo logotipą!

Šių metų kovo mėnesį džiaugėmės galėdami su jumis pasidalinti naujuoju Paysera logotipu. Taip pat pažadėjome daugiau pokyčių ir naujienų apie mūsų identiteto pokyčius ir esame pasiruošę šį pažadą ištesėti. Pristatome dar vieną pasikeitusį logotipą, šįkart – Paysera valdomos renginių platformos Paysera Tickets. Skaitykite toliau apie Paysera Tickets prekės ženklo atsinaujinimą.

#

M. Plančiūnas: 8 būdai, kaip sukčiai gali pavogti banko kortelės duomenis jums to nepastebėjus

Kortelė saugiai guli mano piniginėje, o kažkas ją tuština atsiskaitydamas internete. Tai ne filmo apie pavogtą tapatybę anonsas. Tai vis dažniau pasitaikantis nusikaltimas. Užtenka trupučio neatidumo, nelaiku atsidurti netinkamoje vietoje ir kortelės duomenys gali iškeliauti sukčiams jums to nepastebint.

Marijus Plančiūnas, „Paysera“ Informacinių sistemų vadovas
#

INTERVIU: Kuris verslas yra sėkmingas – pelningas, populiarus ar vienaragis?

Pastaraisiais metais vis dažniau girdime apie vienaragius: tai, kas seniau buvo sunkiai pasiekiama ir tikrai tarsi iš mitų pasaulio, šiandien tampa tech kultūroje nebėra naujiena. Ne veltui Vilnius, dar vadinamas fintech sostine, birželio mėnesį atidengė „Vienaragių“ autobusų stotelę. Tačiau po blizgučiais ir mitais slepiasi verslo realybė – investuotojai, tikslai, rezultatai, pelnas arba… nuostoliai. Tad koks verslas šiandien yra sėkmingas ir kaip startuolių finansavimas keisis ateityje? Kalbame su e. komercijos ir marketingo ekspertu, antrepreneriu Audriumi Lučiūnu.

#

Paysera eina į pinigų perlaidų grynaisiais rinką: pradeda nuo pervedimų į Ukrainą

Ukrainos gyventojams daugėja galimybių artimųjų ir kitų žmonių pervedamus pinigus gimtojoje šalyje gauti greičiau ir patogiau. Bendrovei „Paysera“ pradėjus bendradarbiauti su Ukrainos banku „Globus Bank“, vietos gyventojams nuo šiol atsiveria galimybė artimųjų siųstus pinigus atsiimti grynaisiais viename iš 150-ies „Globus Bank“ ir jo partnerių skyrių.

#

Saugesnis apsipirkimas internetu: mokėjimai Visa kortele nuo šiol gali būti tvirtinami programėle

Mokėjimo korteles Visa turintys Paysera klientai, atsiskaitydami interneto parduotuvėse kortele, mokėjimus nuo šiol tvirtins su Paysera programėle. Programėlė pakeičia papildomą mokėjimų autorizavimą slaptažodžiais, kurie būdavo siunčiami SMS žinutėmis arba e. laiškais.

#

„Paysera“ pristato naują logotipą, keis vizualinį identitetą

„Paysera“ – viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių Baltijos šalių finansinių technologijų bendrovių – pristato naują logotipą ir šūkį „Viena programėlė – neribotos galimybės“ (angl. One app, endless possibilities). Šiuo pokyčiu ryškinamas paslaugų perkėlimas į superprogramėlę ir geografinė plėtra į globalias rinkas.

#

Daugėja ukrainiečių, kurie nori atsidaryti sąskaitą ES

Finansinių technologijų bendrovė Paysera pastebi augantį Ukrainos piliečių susidomėjimą sąskaitomis Europos Sąjungoje.

#

Solidari su Ukraina: Paysera stabdys pervedimus į ir iš Rusijos, uždarys sąskaitas Rusijos klientams

Paysera – viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių Baltijos šalių finansinių technologijų bendrovių – solidarizuojasi su Ukraina bei mažina rizikas Rusijos rinkoje. Bendrovė nebeaptarnaus operacijų Rusijos rubliais, uždarys Rusijos klientų sąskaitas ir ribos pinigų siuntimą į šios šalies bankus ir iš jų. Bendrovė skatina kitus finansų rinkos dalyvius solidarizuotis su Ukraina ir nutraukti operacijas, susijusias su Rusija.

#

Naujasis Paysera vadovas G. Mežetis ves bendrovę ir į bankininkystės verslą

Fintech bendrovės Paysera valdyba naujuoju įmonės generaliniu direktoriumi nuo vasario 1 d. paskyrė  Gintautą Mežetį. Vienas iš pagrindinių iššūkių naujajam vadovui yra sklandi Paysera plėtra ir į bankininkystės verslą. Naujojo Paysera vadovo kandidatūrai gruodžio mėnesį pritarė Lietuvos bankas.

#

Paysera sistemų būklę nuo šiol galima patikrinti internetu

Fintech bendrovė Paysera nuo šiol e. parduotuvėms, jų pirkėjams ir kitiems klientams suteikia galimybę savarankiškai pasitikrinti bendrovės ir trečiųjų šalių sistemų būklę bei planuojamus atnaujinimo darbus. Sistemų pulsą galima sekti adresu status.paysera.com

#

Kaip perkant dovanas internetu neįteikti “dovanėlės” sukčiams?

Metų gale į e. parduotuves lankytojus vilioja ne tik sąžiningi prekybininkai, o ir šiuo laikotarpiu aktyvesni sukčiai. Kaip nepamesti galvos ir vengti impulsyvių sprendimų bei į ką atkreipti dėmesį pasiperkant internetu?

#

Paysera Albania suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija!

Centriniam Albanijos bankui suteikus elektroninių pinigų įstaigos licenciją (EPĮ) Paysera Albania, ji tapo trečiąja Paysera tinklo šalimi, gavusia šią licenciją. Kitas licencijas šiuo metu turi tinklo įkūrėja Paysera Lietuva bei Paysera Kosovo.

#

Paysera plečiasi į Ispaniją: atidaryta įmonė, turės klientų aptarnavimo tinklą

Lietuviško kapitalo elektroninių mokėjimų tinklas Paysera plečiasi į Ispaniją, kurios mieste Valensijoje įkurta bendrovė Paysera Espana. Mokėjimus daugumoje Baltijos šalių e. parduotuvių apdorojanti Paysera Ispanijoje veiklą pradeda kartu su vietos partneriais.

#

Paysera padidino įstatinį kapitalą keturiais milijonais eurų

Lietuviško kapitalo fintech bendrovė Paysera LT, surenkanti e. mokėjimus didžiojoje dalyje Baltijos šalių e. parduotuvių ir teikianti atsiskaitymo paslaugas, padidino įstatinį kapitalą nuo 3 mln. iki 7 mln. Eur. Kapitalas padidintas iš sukaupto pelno.

#

Šventinė prekyba internete paaugo 62%

Nemaža dalis Baltijos šalių gyventojų išgirdo medikų ir vyriausybių rekomendacijas pasilikti namuose ir šventiniais pirkiniais pasirūpinti saugiu būdu. Tai rodo auganti šventinė prekyba internete. Per pirmąją gruodžio pusę pirkėjai Baltijos šalių e. parduotuvėse išleido 62% daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Kai kurių prekybininkų apyvarta išaugo ir dvigubai, skaičiuoja „Paysera LT“, mokėjimų operatorius, padedantis surinkti pirkėjų e. mokėjimus didžiojoje dalyje Baltijos šalių e. parduotuvių.

#

Pirkėjai „Juodojo penktadienio“ savaitgalį e. parduotuvėse išleido dvigubai daugiau nei pernai

„Juodasis penktadienis“, viena didžiausių išpardavimo akcijų visame Vakarų pasaulyje, šiemet dėl COVID-19 telkėsi internete. Susibūrimų fizinėse parduotuvėse vengę pirkėjai plūdo į Baltijos šalių e. parduotuves, kuriose per praėjusį savaitgalį išleido du kartus daugiau nei 2019 m. paskutinį lapkričio savaitgalį, skaičiuoja „Paysera LT“, mokėjimų operatorius, padedantis e. parduotuvėms surinkti pirkėjų e. mokėjimus.

#

Per „Juodojo penktadienio“ išpardavimus e. parduotuvėms prognozuoja perpus didesnę apyvartą nei pernai

„Juodasis penktadienis“, viena didžiausių išpardavimo akcijų visame Vakarų pasaulyje, šiemet dėl COVID-19 apribojimų Baltijos šalyse bus kitokia nei anksčiau, bet ne mažiau intensyvi. E. prekybos apimtys Baltijos šalyse, pasak mokėjimų operatoriaus Paysera, jau ankstesnį, įprastą savaitgalį viršijo pernykščio „Juodojo penktadienio“ savaitgalio pardavimus. Todėl, prognozuojama, kad Baltijos šalių gyventojai paskutinį lapkričio savaitgalį internetu išleis maždaug 50-60% daugiau nei prieš metus.

#

Per du mėnesius Paysera pardavė fizinio aukso už 1,4 mln. Eur

Rugsėjo pabaigoje pradėjusi prekybą fintech bendrovėms neįprastu - fiziniu auksu - per du mėnesius Paysera pardavė aukso luitų, monetų ir plytelių už daugiau nei 1,4 mln. Eur. Didžiosios dalies brangiojo metalo pirkėjai neatsiėmė ir paliko saugoti bendrovės saugyklose.

#

Paysera toliau plečiasi Balkanuose: atidarė įmonę Albanijoje

Lietuviško kapitalo elektroninių mokėjimų tinklas Paysera, teikiantis einamosios sąskaitos, pervedimų ir įmokų surinkimo el. parduotuvėse paslaugas, plečiasi į Albaniją. Šalies sostinėje Tiranoje veiklą pradeda įmonė Paysera Albania, kuri yra trečioji tinklo bendrovė Balkanų regione.

#

Paysera pradeda prekybą auksu

Didžiausia Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ pradeda prekybą auksu. Skirtingai nei kitos „fintech“ bendrovės, „Paysera LT“ prekiaus ne biržoje parduodamais šio tauriojo metalo vienetais, o tikrais luitais, plytelėmis ir monetomis. Programėle įsigytą auksą pirkėjai gali saugoti bendrovės saugyklose, atsiimti skyriuje arba užsisakyti pristatymą į namus.

#

Paysera plečiasi į Kosovą – kodėl svarbu užkariauti besivystančias rinkas?

Šios vasaros pradžioje pranešėme džiugią naujieną – Paysera Kosova gavo pirmąją elektroninių pinigų įstaigos (EMĮ) licenciją Kosove. Prieš maždaug 10 metų Lietuvoje taip pat buvo gauta pirmoji EMĮ licencija ir Lietuva atsidūrė pasauliniame fintech žemėlapyje, o dėl paprasto ir pigaus internetinių mokėjimų surinkimo išaugo e. prekybos apimtys. Nuo tada elektroninių mokėjimų tinklas Paysera taip pat įsitvirtino Estijoje, Latvijoje, Bulgarijoje ir Rumunijoje, tikėdamasis pakartoti savo sėkmės istoriją ir šiose besivystančiose rinkose.

#

Lietuvių Paysera tapo oficialiu „Shopify“ mokėjimų operatoriumi

„Shopify“, vienoje populiariausių pasaulyje e. prekybos platformų, kurią naudoja ir lietuviškos e. parduotuvės, integruota galimybė atsiskaityti per mokėjimų operatorių Paysera. Lietuvių fintech įmonei tapus oficialiu „Shopify“ mokėjimų operatoriumi, šią platformą naudojatys e. prekybininkai galės keliais mygtuko paspaudimais aktyvuoti pirkėjų atsiskaitymus per Baltijos šalyse veikiančias finansų įstaigas.

#

SEPA erdvėje momentinių pervedimų „lubos“ kyla nuo 15.000 iki 100.000 EUR

Europos mokėjimų tarybos sprendimu, nuo liepos 1 d. euro zonos gyventojams ir verslui momentinio pervedimo „lubos“ didėja nuo 15.000 iki 100.000 EUR. Tai reiškia, kad nuo šiol dar daugiau pervedimų adresatą pasieks netrukus po pinigų išsiuntimo.

#

Paysera į Kosovą atneša konkurencijos ugnį: gavo pirmąją šalyje elektroninių pinigų įstaigos licenciją

Lietuviško kapitalo elektroninių mokėjimų tinklas Paysera plečiasi į Kosovą. Balkanų valstybės centrinis bankas įmonei Paysera Kosova suteikė pirmąją šalyje elektroninių pinigų įstaigos (EMI) licenciją. Paysera LT buvo pirmoji įmonė, gavusi EMI licenciją ir Lietuvoje.

#

Kaip išvengti sukčių ir įsitikinti, kad kalbate su Paysera?

Šiandien apgavikai gali būti itin profesionalūs – būti mandagūs, laisvai ir intelektualiai kalbėti, kreiptis į Jus vardu bei palinkėti gražios dienos. Vis dėlto, neapsigaukite.

#

Paysera plėtra užsienyje rūpinsis Marius Pareščius

Už Paysera grupės plėtrą užsienyje nuo birželio 1 d. atsakingas Marius Pareščius, IT ekspertas, verslininkas, inovatorius. Jis paskirtas Paysera LTD viceprezidentu plėtrai.

#

Bilietų platintojai: karantino metu internetinių renginių skaičius išaugo 3 kartus

Karantino metu vis daugiau renginių keliasi į internetinę erdvę. Bilietų platinimo platforma „Paysera Tickets“ praneša, jog internetinių renginių skaičius per karantiną išaugo tris kartus.

#

Sparčiai auga elektroninių parduotuvių steigimas ir pardavimai

Praėjo kiek daugiau nei mėnuo nuo pirmojo COVID-19 susirgimo patvirtinimo Lietuvoje. Šalyje paskelbtas karantinas daugelį įmonių privertė pergalvoti savo verslo modelius, didelė dalis persiorientavo į elektroninę prekybą. Tai akivaizdu ir iš įmokų rinkimo internetu paslaugą teikiančių įmonių duomenų.

#

Kokia ateitis laukia QR kodų Lietuvoje?

Lietuvoje galima suskaičiuoti ne vieną bandymą įvesti atsiskaitymus QR kodais, tačiau nei vienas jų nepasiteisino. Neseniai apie veiklos nutraukimą paskelbė ir mobiliųjų mokėjimų platforma „MoQ“. Nepaisant to, galimybė atsiskaityti QR kodais Lietuvoje vis dar išlieka. Tokius atsiskaitymus jau nuo 2015 metų teikia Paysera. Pasak įmonės atstovų, esant poreikiui, atsiskaitymo QR kodu integracija daugumoje aptarnavimo vietų būtų greita ir paprasta.

#

Metai baigti su pliusu: 2019 metų pasiekimai skaičiais

Pernai apžvelgdami finansinius metus sakėme „tai geriausi metai Paysera veiklos istorijoje“. Juokas juokais, bet šiais metais galime pasakyti lygiai tą patį – praėję metai vėl buvo geriausi.

#

Paysera – jau visose Baltijos šalyse

Sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Mūsų naujų metų pradžia tikrai gera! Startuojame plėtros žingsniu ir tariame „Tere Esti!“

#

Pirkėjai internete per „Juodojo penktadienio“ savaitgalį išleido 5 proc. daugiau nei pernai

Antrasis „Juodasis penktadienis“ per beveik dvejus pandemijos metus patvirtino sklaidžiusias prognozes, kad Covid-19 laikotarpis daliai gyventojų sustiprins, o kitiems suformuos naujus pirkimo internetu įpročius.

#

Teismas beveik dvigubai sumažino bendrovei Paysera Lietuvos banko skirtą baudą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs Lietuvos banko bendrovei Paysera skirtas poveikio priemonės, dvi baudas už procedūrinius pažeidimus pripažino nepagrįstomis ir bendrą baudą sumažino iš viso 170 tūkst. eur, iki 200 tūkst. eur.

#

Lietuvoje – naujas paštomatų tinklas „Lockers“, atviras visiems kurjeriams

„Fintech“ bendrovė Paysera, kuri apdoroja mokėjimus e. parduotuvėse ir teikia finansines paslaugas, stiprina pozicijas e-komercijoje ir imasi plėtoti paštomatų tinklą, pavadinimu Lockers. Tai pirmasis Lietuvoje paštomatų tinklas, į kurį siuntas galės pristatyti įvairios kurjerių bendrovės.

#

Integravo bankus, atėjo kurjerių eilė: Paysera e. parduotuvėms pasiūlė „vieną langelį” siuntoms siųsti

Vidutiniškai 7 iš 10 pirkinių krepšelių internete taip ir lieka neapmokėti, vartotojams sustojus pirkimo pusiaukelėje, rodo elgsenos internete tyrimai. E. parduotuvės skaičiuoja beveik gautas pajamas ir ieško būdų, kaip palydėti pirkėją iki galutinio apmokėjimo. Vieną iš tokių būdų Baltijos šalims pristato ir „fintech“ bendrovė Paysera, surenkanti mokėjimus daugiau nei 13 000 e. parduotuvių.

#

Paysera akredituota Ukrainoje, sieks e. pinigų įstaigos licencijos

Ukrainos Nacionalinis bankas „fintech“ bendrovę Paysera įtraukė į mokėjimų sistemų registrą. Atlikusi techninį pasiruošimą, bendrovė privatiems klientams pasiūlys greitesnius pervedimus į Ukrainą ir iš jos, operacijas grivinomis, eurais ir JAV doleriais bei grivinų ir kitų valiutų konvertaciją.

#

Paysera atsirieks dalį 5,6 mlrd. Eur Rumunijos e. komercijos rinkos

„Fintech“ bendrovė Paysera vienoje sparčiausiai ES augančių e. komercijos rinkų – Rumunijoje – interneto parduotuvėms pradeda teikti atvirąja bankininkyste paremtą mokėjimų priėmimą, kai apmokėjimai už pirkinius internete inicijuojami iš pirkėjo sąskaitos banke. Paysera tampa viena pirmųjų šios technologijos teikėjų Rumunijoje.

#

Pirmoji „gyva“ verslo paroda po 1,5 metų pertraukos Lietuvos IRT įmonėms tapo proga pristatyti naujus produktus ir paslaugas Ispanijoje

Jokių vizitinių kortelių, lankstinukų, rankų paspaudimų, mažiausiai 1,5 metro atstumas tarp žmonių, skaitmeniniai dalyvių pažymėjimai, COVID-19 testai kas 72 valandas, nuolatos dėvimi FFP2 respiratoriai – tokia naujoji verslo parodų realybė. Su ja pasaulinėje telekomunikacijų technologijų parodoje „World Mobile Congress“ Ispanijoje susipažįsta 9 Lietuvos informacinių ryšių ir technologijų įmonės.

#

Paysera 2020: rekordinės audituotos pajamos ir pelnas

„Fintech“ bendrovei Paysera šešioliktieji veiklos metai buvo rekordiniai. Pasaulinei prekybai dėl karantino persikėlus į internetą, antrąjį metų pusmetį sparčiai augo Paysera apdorojamų mokėjimų internete apimtys, kurios padėjo įmonei pasiekti istoriškai geriausius rezultatus. Tuo tarpu tikslingos plėtros krypčių ir vietinių partnerių paieškos leido 2020 m. įkelti koją į Ispaniją, Ukrainą, Kosovą ir Albaniją. Tai pirmas kartas, kai Paysera tinklo įmonės per vienerius metus atvėrė duris keturiose šalyse.

#

Už magistralinius kelius vežėjai mokės per Paysera mokėjimų platformą

„Fintech“ bendrovė Paysera laimėjo VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtą viešąjį pirkimo konkursą „Elektroninių mokėjimų paslauga už kelių naudotojo mokestį“.

#

Paysera įleidžia šaknis Albanijoje: įmonei suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija

Albanijos centrinis bankas Paysera tinklo įmonei Paysera Albania suteikė  elektroninių pinigų įstaigos (EPĮ) licenciją, kuri atveria kelius įmonei pradėti teikti pinigų pervedimo, įmokų surinkimo e. parduotuvėse ir kitas finansines paslaugas šioje Balkanų šalyje.

#

„Fintech“ bendrovė Paysera matuojasi superprogramėlės rūbą

Išmanieji telefonai bei jų funkcionalumas mūsų kasdienybėje tampa vis labiau nepakeičiami. Tai liudija ir 2020 m. gegužės mėnesį „Twigby“ atlikta JAV gyventojų apklausa, kurios metu net 39 proc. apklaustųjų teigė, kad dėl socialinės distancijos pradėjo daugiau ir dažniau naudotis savo išmaniaisiais telefonais. Tokia tendencija viso pasaulio bendroves skatina vis daugiau dėmesio skirti programėlių vystymui bei plėtrai. O kai kurios kompanijos tikslus užsibrėžia dar toliau – pavyzdžiui, „fintech“ bendrovė Paysera jaučia, kad jų programėlės rūbas jau išaugtas ir metas naujam ambicingam etapui – superprogramėlei.

#

Paysera klientus anglų kalba nuo šiol aptarnaus visą parą

Lietuviško kapitalo Fintech bendrovė Paysera, surenkanti e. mokėjimus didžiojoje dalyje Baltijos šalių e. parduotuvių ir teikianti finansines paslaugas beveik visame pasaulyje, nuo kovo mėnesio klientus anglų kalba aptarnauja visą parą, 7 dienas per savaitę.

#

Gera žinia perkantiems internetu: Paysera aptarnaujamose e. parduotuvėse - mokėjimai per Revolut

Finansų platformos Revolut klientai nuo šiol galės paprasčiau atsiskaityti už pirkinius Baltijos šalių internetinėse parduotuvėse, kuriose mokėjimus apdoroja fintech bendrovė Paysera. Lietuviško kapitalo bendrovė integravo atsiskaitymą per Revolut tarp kitų populiariausių atsiskaitymo internete būdų.

#

Ar prekyba internetu bus tokia populiari ir po pandemijos?

Lietuviško kapitalo elektroninių mokėjimų tinklas Paysera pranešė apie savo plėtrą Balkanuose, Ukrainoje, Ispanijoje. Kuo ši plėtra naudinga bendrovės klientams Lietuvoje? Apie tai laidoje „Finansų neformalai" kalbėsime su pagrindiniu Paysera akcininku Kostu Noreika.

#

E. prekybos šuolis kilstelėjo ir „Paysera” 2020 m. rezultatus

Lietuviško kapitalo „fintech“ bendrovė „Paysera LT“, surenkanti e. mokėjimus didžiojoje dalyje Baltijos šalių e. parduotuvių ir teikianti atsiskaitymo paslaugas, pernai gavo 13 mln. Eur pajamų, kurios 2019 m. pajamas viršijo 17 proc. Bendrovės neaudituotas grynasis pelnas 2020 m. sudarė 3,4 mln. Eur, palyginti su 2,02 mln. pelnu užpernai.

#

Paysera klientams pristato Apple Pay

VILNIUS, 2020 m. gruodžio 9 d., Paysera LT, elektroninių pinigų įstaiga, teikianti einamosios sąskaitos ir pinigų pervedimo paslaugas visame pasaulyje, savo klientams pristato Apple Pay – saugesnį, patikimesnį ir daugiau privatumo suteikiantį atsiskaitymo būdą, kuriuo naudojantis, klientams nereikia paduoti mokėjimo kortelės kitam asmeniui, liesti mygtukų ar atsiskaityti grynaisiais pinigais, ir kuris užtikrina visų sandorių saugumą naudojantis iPhone.

#

„Naujoji renginių realybė: „Paysera Tickets“ platins abonementus su pardavimo antrinėje rinkoje galimybe

Renginių rinką apėmusi nežinomybė koreguoja prekybą bilietais, ypač abonementais. Todėl bilietų platintojas „Paysera Tickets“ siūlo išeitį, kuri gali grąžinti lankytojų tikėjimą bilietais, kurie suteikia teisę ateiti į keletą rungtynių arba keletą koncertų. Nuo šiandien organizatoriai turi galimybę platinti abonementus, kuriuose numatyta galimybė lankytojams parduoti bilietą savitarnoje į vieną ar kelis renginius, jeigu atvykti negali.

#

„Paysera LT“ perspėja apie melagingus sukčių skambučius, prisidengiant įmonės darbuotojais

Didžiausia Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ sulaukė klientų pranešimų, kad telefoniniai sukčiai, prisistatantys „Paysera LT“ darbuotojais, iš privačių klientų ir smulkių įmonių sąskaitų bando inicijuoti mokėjimus į internetines žaidimų platformas.

#

Audituoti „Paysera LT“ rezultatai: pajamos kilo 15 proc., pervedimų apyvarta priartėjo prie 6 mlrd. Eur

Viena didžiausių Lietuvos elektroninių pinigų bendrovių Paysera LT praėjusiais metais gavo 11,05 mln. Eur pajamų, kurios ankstesnių metų rezultatus viršijo daugiau nei 15 proc. Per Paysera mokėjimų sistemą pernai atlikta 5,9 mlrd. Eur operacijų, arba 2,7 mln., skaičiuojant vienetais.