Visos kategorijos
Asmeniniai finansai

Kaip išvengti sukčių ir apsaugoti savo pinigus?

#
Šiandien finansiniai sukčiai gali būti itin profesionalūs – elgtis mandagiai, laisvai ir intelektualiai kalbėti, kreiptis į jus vardu bei palinkėti gražios dienos. Vis dėlto, neapsigaukite. Kalbėdami telefonu, niekada neatskleiskite svarbios informacijos, tokios kaip PIN ar CVV kodai, kortelės numeris ar galiojimo data, prisijungimo duomenys ir pan. – Paysera konsultantai jų niekada neklaustų. Jei gavote tokį prašymą – tai pirmas ženklas, kad kalbate su telefoniniu sukčiumi.

Kaip atpažinti, kad skambina ne Paysera? ☎️

Branginame savo klientų laiką ir jiems skambiname retai, o skambučio metu NIEKADA neprašome pateikti savo asmeninės informacijos, tokios kaip:

  • Kortelės numeris;
  • Kortelės PIN kodas;
  • Kortelės CVV numeris;
  • Kortelės galiojimo data;
  • Prisijungimo prie Paysera sistemos slaptažodis;
  • Elektroninio pašto slaptažodis;
  • Mobiliosios programėlės prisijungimo kodas;
  • Patvirtinimo kodas, gautas SMS žinute;
  • Neprašome pervesti pinigų į tam tikrą sąskaitą;
  • Neliepiame pasikeisti slaptažodį
  • Nesakome įvesti jokio kodo programėlėje ar Paysera svetainėje ir pan.

Šių duomenų dažniausiai prašo ne kas kitas, o finansiniai sukčiai ir jų jokiais būdais neturėtumėte atskleisti trečiosioms šalims, kalbėdami telefonu ar socialiniuose tinkluose.

Netikros internetinės svetainės. Būkite ypač atidūs prisijungdami! 💻

Šiais laikais, kai kiekvienas gali nesunkiai sukurti internetinę svetainę, rizika būti apgautam netikroje banko svetainėje yra ypač didelė. Sukčių internetinis puslapis (angl. phishing website) gali atrodyti kone identiškas tikrajam ir suklaidinti net mus pačius. Internetinis sukčiavimas, kai sukuriamas identiškas banko prisijungimo langas, tampa itin dažnu, ir vienintelis būdas pastebėti skirtumą yra atkreipti dėmesį ir atidžiai perskaityti interneto svetainės adresą.

Savo prisijungimo duomenis naudokite tik mūsų internetiniame puslapyje bank.paysera.com. Venkite ieškoti Paysera puslapio „Google“ paieškoje, nes sukčiai, norėdami jus apgauti ir prisivilioti tiesiai į savo puslapį, gali naudotis „Google Ads“ paslaugomis.

#

Kiti sukčiavimo būdai 🕵️‍♂️

📧 Apgaulingi elektroniniai laiškai (angl. phishing emails). Sulaukėte el. laiško, prašančio jūsų kuo greičiau prisijungti prie jūsų Paysera paskyros, o to nepadarius – ji bus iškart užblokuota? Netikėkite aklai tuo, kas rašoma. Mes galime jums atsiųsti el. laišką su priminimu užpildyti kliento pažinimo anketą, tačiau mes niekada neprašysime paspausti ant įtartinos nuorodos ar pateikti savo slaptažodį. Vis dar kyla abejonių? Susisiekite su mumis ir įsitikinkite ar jums tikrai rašo Paysera.

💸 Investuoti raginantys skambučiai. Visos investicijos turi būti gerai apgalvotos ir atliktos pasitarus su nepriklausomu finansiniu konsultantu. Mes jums niekada nesiųsime žinučių su raginimu pervesti tam tikrą pinigų sumą, o atgal gauti dar daugiau. Lengvi pinigai neretai yra tik paprasčiausia apgavystė.

Netikros socialinių tinklų paskyros. Socialiniai tinklai gali būti ne tik naudingi įvairiose situacijose, tačiau kartais ir pavojingi. Internete gali būti įvairių netikrų Paysera ar Paysera paslaugas siūlančių konsultantų bei trečiųjų šalių socialinių tinklų paskyrų. Nepasitikėkite jomis. Norėdami gauti Paysera paslaugas, kreipkitės tik tiesiogiai į mus. Susisiekti su mumis galite per socialinių tinklų paskyras, kurias rasite mūsų puslapyje

💳 Kortelių perpardavinėtojai. Turėkite omenyje, jog nusprendę įsigyti Visa kortelę iš perpardavinėtojų, rizikuojate netekti ne tik savo pinigų, bet ir asmeninės informacijos, ir tokiu atveju mes jums negalėsime niekuo padėti. Jokiu būdu nepateikite savo adreso, telefono numerio ar prisijungimo duomenų trečiosioms šalims. Tokie įtartini sandoriai neretai baigiasi prapuolusiomis kortelėmis, dingusiais pinigais ar dar didesnėmis nelaimėmis.

Oficialūs būdai su mumis susisiekti? 👋

Jei nesate tikras, jog bendraujate su Paysera konsultantu, padėkite telefono ragelį ir susisiekite su mumis vienu iš oficialių telefono numerių, kuriuos rasite mūsų internetiniame puslapyje, arba parašykite mums socialiniuose tinkluose.

Venkite savo asmeninę informaciją pateikti socialiniuose tinkluose ir jokiu būdu neatskleiskite jos viešuose komentaruose. Naudokite privatesnius susisiekimo būdus, tokius kaip el. paštas ar gyvas pokalbis (angl. live chat) Paysera internetinėje svetainėje.

Twitter:

@paysera

LinkedIn: 

@paysera

DAUGIAU OFICIALIŲ MŪSŲ SOCIALINIŲ TINKLŲ KANALŲ – PAYSERA INTERNETINĖJE SVETAINĖJE.

#

Ką daryti susidūrus su sukčiais? ❌

  • Jei savo sąskaitoje pastebėjote pervedimą, kurio neatlikote – nieko nelaukdami susisiekite su mumis telefonu – +37052071558. Pagalba anglų kalba prieinama 24/7.
  • Jei įtariate, jog kažkas turi prieigą prie jūsų mokėjimo kortelės ar jos duomenų – iš karto ją užblokuokite. Tai galite padaryti akimirksniu, per Paysera mobiliąją programėlę.

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Kodėl mano Paysera sąskaita apribota ar užblokuota?

Jei įmonė, kuriai patikėjote savo pinigus, yra apribojusi Jūsų sąskaitą, o gal net ją uždariusi, žinote, kaip tai nemalonu. Nors kaip finansų institucija esame kitoje barikadų pusėje, mums lygiai taip pat nemalonu uždaryti savo klientų sąskaitas. Todėl, prieš atlikdami šį veiksmą visada įsitikiname, jog jis yra būtinas. Tai yra visoms finansų įstaigoms įprasta praktika, kuria siekiama užtikrinti klientų ir visuomenės lėšų saugumą.

#
Paslaugos

Paysera klientus anglų kalba aptarnaus visą parą

Nuo kovo 1-osios Paysera anglų kalba klientus aptarnaus visą parą, kiekvieną dieną. Konsultuotis bus galima telefonu, elektroniniu paštu ir gyvo pokalbio (angl. live chat) formatu internetinėje svetainėje.

#
Paslaugos

Svarbiausios Paysera mobiliosios programėlės funkcijos 2021-aisiais

Kiekvieną mėnesį, o kartais ir dažniau, Paysera mobilioji programėlė išleidžia naujas funkcijas bei patobulinimus. Kai kurie jų – vos pastebimi net ir akyliausiai akiai, kiti patenka į naujienų portalus ir iš karto tampa populiarūs tarp klientų. Pasitikrinkite, kurias iš 2020-aisiais pristatytų funkcijų jau išbandėte. O kokių turėtumėte su nekantrumu laukti šiais metais? Paruošėme naujovių kiekvieno skoniui!