Visos kategorijos
Paysera HQ

E. prekybos šuolis kilstelėjo ir „Paysera” 2020 m. rezultatus 

#

Lietuviško kapitalo „fintech“ bendrovė „Paysera LT“, surenkanti e. mokėjimus didžiojoje dalyje Baltijos šalių e. parduotuvių ir teikianti atsiskaitymo paslaugas, pernai gavo 13 mln. Eur pajamų, kurios 2019 m. pajamas viršijo 17 proc. Bendrovės neaudituotas grynasis pelnas 2020 m. sudarė 3,4 mln. Eur, palyginti su 2,02 mln. pelnu užpernai. 

„Pernai padėjome tūkstančiams prekybos verslų Baltijos ir kitose šalyse atsirasti internete, ten jau esantiems – įtvirtinti savo pozicijas, o kartu su stiprėjančiais mūsų klientais ir skaitmenine ekonomika augome ir patys“, – sako Vytenis Morkūnas, „Paysera LT“ generalinis direktorius. – Praėję metai buvo lūžio momento metai, kai e. parduotuvės klasikinį mokėjimų surinkimą per bank link keitė atvirąja bankininkyste grįstu ir pigesniu mokėjimų inicijavimu. Metų pabaigoje mūsų aptarnaujami prekybininkai apie 70% apyvartos surinko per mokėjimų inicijavimą.

Pagrindinė Paysera veikla yra mokėjimų apdorojimas internetinėse parduotuvėse. 2020 m. pabaigoje apmokėjimus už pirkinius internete per bendrovės sistemą rinko per 12 000 e. parduotuvių, kuriose pirkėjai pernai apsipirko už daugiau nei 580 mln. Eur – tai perpus daugiau nei 2019 m. 

Pasak V. Morkūno, praėjusių metų pabaigoje „fintech“ įmonė savo infrastruktūros arsenalą papildė 11 naujos kartos „Intel“ serverių, kurie prisidės prie e. mokėjimų surinkimo kokybės bei greitaveikos. Šiemet taip pat bus skiriamos investicijos paslaugų kokybei užtikrinti.

Per įmonės sistemą ir programėlę klientai 2020 m. atliko 4,7 mlrd. Eur pervedimų – panašiai kaip ir užpernai. Valiutos keitimo apimtis sumažėjo nuo 2019 m. iškeistų maždaug 660 mln. Eur iki 540 mln. Eur.

„Covid-19 sukaustytos gamybos įmonės visame pasaulyje sulėtino apsukas, smuko eksportas, o tai sumažino ir  valiutos konvertavimo poreikį – atitinkamai ir mūsų pajamas šioje eilutėje. Praradimus valiutos konvertavimo eilutėje kompensavo investicijų į vertybinius popierius ir kitą turtą grąža”, – teigia „Paysera LT“ generalinis direktorius.

Praėjusiais metais įmonė pristatė naujų paslaugų – aukso luitų ir monetų pirkimą per programėlę su galimybę auksą atsiimti skyriuje arba gauti per kurjerį. Be to, Paysera klientams 2020 m. gruodį pasiūlė bekontakčius ir saugius atsiskaitymus per Apple Pay. 

Sausio mėnesį įvyko pokyčiai „fintech“ bendrovės valdyboje. Po Lietuvos banko pritarimo „Paysera LT“ valdyboje pagrindinis akcininkas Kostas Noreika pakeitė kitą bendrovės akcininką Rolandą Razmą.  

„Fintech“ bendrovė pastaruoju metu didelį dėmesį skiria tarptautinei plėtrai – veiklą pradėjo „Paysera” tinklo bendrovės Ispanijoje ir Ukrainoje. Šiuo metu apie 60% bendrovės sąskaitose laikomų lėšų priklauso ne Lietuvos rezidentams.

„Paysera LT“ yra elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ), licenciją gavusi 2012 m. „Paysera” tinklo įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Ispanijoje, Kosove, Albanijoje ir Ukrainoje.

Apie Paysera

Paysera LT yra lietuviško kapitalo „fintech“ bendrovė, teikianti einamosios sąskaitos ir pinigų pervedimo paslaugas visame pasaulyje, kaip alternatyvą bankams. Įmonė taip pat yra mokėjimų operatorius didžiajai daliai Lietuvos e. parduotuvių, kurioms padeda surinkti pirkėjų e. mokėjimus. Lietuvos banko duomenimis, Paysera buvo pirmoji ir šiuo metu yra didžiausia elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ) Lietuvoje. Paysera tinklo įmonės taip pat veikia Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje ir Kosove ir Albanijoje.