Visos kategorijos
Asmeniniai finansai

Kaip pinigų plovimo prevencijos skyrius saugo jūsų finansus

How the anti-money laundering department protects your finances behind the scenes.
Gavę el. laišką iš pinigų plovimo prevencijos skyriaus tikriausiai nelabai apsidžiaugsite, tiesa? Tačiau jei nevykdote jokios nusikalstamos veiklos, greičiausiai gavote jį todėl, kad iš tikrųjų rūpinamės jūsų finansų saugumu ir norime padėti. Šiame blogo įraše papasakosime apie mūsų pinigų plovimo prevencijos (PPP) skyriaus veiklą ir kaip saugome visų savo klientų finansus nuo sukčių.

Kodėl ši tema svarbi?

Manome, kad nepakankamai kalbama apie pinigų plovimo prevenciją.

Daugumai žmonių terminas „pinigų plovimo prevencija“ gali skambėti šiek tiek grėsmingai ir netgi sukelti įspūdį, kad kaltinama neteisėta veikla.

Nors su PPP specialistais jums teks bendrauti retai, PPP praktika nėra skirta išgąsdinti ar įbauginti klientus, kurie naudojasi mūsų paslaugomis nepažeisdami jokių įstatymų. Specialistai taip pat gali susisiekti su jumis, jei įtars, kad finansiniai sukčiai nusitaikė į jūsų pinigus.

Mūsų PPP specialistai stropiai saugo mūsų klientus nuo sukčių, tiek užkirsdami jiems kelią, tiek spręsdami problemas, jei sukčiai pasisavina jūsų finansinius duomenis ar bando atlikti neteisėtus pervedimus.

Ką veikia pinigų plovimo prevencijos (PPP) skyrius?

Paprastais žodžiais tariant, pinigų plovimo prevencijos (PPP) skyriaus užduotis yra užtikrinti, kad įmonė laikytųsi įstatymų ir teisės aktų, kad užkirstų kelią pinigų plovimui ir padėtų pagauti tuos, kurie bando plauti pinigus.

Kalbant apie Paysera PPP skyrių, jis taip pat apsaugo mūsų klientus nuo finansinių sukčių ir imasi veiksmų, jei įtaria, kad sukčiai gavo prieigą prie mūsų klientų informacijos.

Tai yra kruopštus ir atsakingas darbas, kurį vertiname labai rimtai, kadangi prisiimame atsakomybę už jūsų pasitikėjimą mumis kaip jūsų finansiniu partneriu.

What does the Anti-Money Laundering (AML) department do?

Veiksmai, kurių imasi mūsų PPP specialistai įtarę neteisėtą veiklą

Mūsų PPP specialistai yra išmokyti aptikti ir nustatyti įtartiną veiklą jūsų Paysera paskyroje, kurią galimai vykdo sukčiai, bandantys pasisavinti jūsų pinigus.

Kas nutinka, jei kyla nors menkiausias įtarimas dėl tam tikrų pervedimų?

Mūsų komanda nedelsiant imasi veiksmų, kad jus apsaugotų. Mes apribosime jūsų sąskaitą ir nedelsiant su jumis susisieksime. Todėl labai svarbu užtikrinti, kad kontaktinė informacija jūsų Paysera paskyroje visada būtų atnaujinta. Mes norime apsaugoti jūsų pinigus, o tiksli kontaktinė informacija leidžia mums greitai su jumis susisiekti ir padėti ištikus bėdai.

It's crucial to keep your contact information up-to-date on your Paysera account.

Realūs sukčiavimo scenarijų pavyzdžiai

Sukčiai tampa vis gudresni, pasinaudoja moderniausiomis technologijoms ir sukuria įtikinamus apgaulės būdus.

Kad padėtume jums geriau suprasti jų taktiką, surinkome dažniausiai naudojamus bei klastingiausius triukus, kuriuos taiko finansiniai sukčiai:

  • pasinaudoja jūsų emocijomis romantinių internetinių sukčiavimų metu.
  • žada pernelyg patrauklias investavimo galimybes.
  • apsimeta tikromis institucijomis ir siunčia skubius, grasinamus pranešimus.
  • paskelbia netikrus darbo skelbimus, kuriuose prašoma tvarkyti nelegalius pinigus naudojantis jūsų banko sąskaita. Sutikę dirbti tokį darbą, jūs taptumėte „pinigų mulu“, o tokia veikla yra neteisėta.
  • manipuliacijomis priverčia žmones imti paskolas ir pervesti pinigus jiems.

Patarimas iš mūsų patirties

Tikimės, kad perskaičius šį blogo įrašą, PPP jums nebeatrodo bauginanti tamsi figūra, o atsiskleidė kaip ryžtingas gynėjas, kuris visada padės jums, jei tik patys nesate įsitraukę į neteisėtą veiklą.

Nors mes jums visada padėsime, neužmirškite ir patys būti itin atsargūs ir vengti pakliūti į kompromituojančias situacijas. Tikrai verta atlikti papildomą veiksmą, kad apsaugotumėte savo informaciją, ir ilgainiui išvengsite streso.


Paprasti būdai, kaip užtikrinti savo saugumą

Atsargiai vertinkite pasiūlymus, kurie skamba pernelyg viliojančiai. Nesvarbu, ar tai investavimo galimybė, kuriai sunku atsispirti, ar internetinis gerbėjas. Jei skamba pernelyg gerai, kad būtų tiesa, greičiausiai taip ir yra.

Abejokite kiekvieno asmens, prašančio jūsų meluoti ar nuslėpti tiesą nuo patikimos finansų įstaigos, ketinimais. Jei jie nesiekia sukčiauti, jiems nebus poreikio apgaudinėti.

Jokia geros reputacijos organizacija ar institucija nereikalaus jūsų konfidencialios informacijos. Kas asmeniška, turėtų ir likti asmeniška.

Niekada neimkite paskolų savo vardu kitiems žmonėms, ypač tiems, kurių nepažįstate. Kitaip jūs paprasčiausiai savo noru padovanosite pinigus sukčiams.

Venkite įtartinų nuorodų, nesvarbu, kas jas atsiuntė. Jei nerimaujate, tiesiogiai susisiekite su įmone kontaktiniais duomenimis iš oficialių šaltinių, o ne iš įtartinos žinutės ar el. laiško.

Niekada neparduokite savo banko sąskaitos. Galite būti įvelti į kitų asmenų nusikaltimus ir būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Apibendrinant, labai svarbu nepamiršti, kad turėdami sąskaitą savo finansams tvarkyti, jūs asmeniškai už ją atsakote. Jei kada nors papulsite į sukčių pinkles, mes visada jums padėsime, tačiau atminkite – jūs patys galite sumažinti tokios nemalonios situacijos tikimybę.

Simple ways you can protect your safety from financial scammers.

Saugokite save!

Tikimės, kad jums niekada neteks bendrauti nei su Paysera, nei su bet kurios kitos finansų įstaigos PPP specialistu.

Kodėl? Nes jei PPP skyrius su jumis nesusisiekia, tai reiškia, jog viską darote teisingai – tiek savo privatumo, tiek teisiniais klausimais. Esate puikus pavyzdys kitiems!

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Mobiliųjų įrenginių apsauga. Esminiai patarimai jūsų saugumui

Jei prieš 50 metų kam nors būtume pasakę, kad ateityje žmonės viską – nuo žadintuvo iki savo pinigų – turės nedideliame įrenginyje, kuris telpa delne, tikriausiai jie nebūtų patikėję. Tačiau taip ir įvyko. O žinant, kiek daug neskelbtinos informacijos yra saugoma jūsų mobiliajame telefone, itin svarbu užtikrinti jo apsaugą. Šiame blogo įraše mes pasidalinsime esminiais patarimais, kaip užtikrinti mobiliojo įrenginio saugumą.

#
Asmeniniai finansai

5 populiariausi finansinio sukčiavimo būdai: ar jus bandė taip apgauti?

Finansiniai sukčiai tampa vis išradingesni, o aukos savo pinigus sukčiams dažnai atiduoda savo noru – be jokio įsilaužimo ar smurto. Paysera, viena populiariausių įmokų surinkimo partnerių Baltijos šalyse bei tarptautinė finansinių technologijų įmonė, teikianti kasdienių finansų valdymo paslaugas, savo klientams pataria kaip netapti sukčių aukomis. Sužinokite, kokie yra 5 populiariausi triukai, kurių sukčiai griebiasi norėdami išvilioti jūsų pinigus.

#
Asmeniniai finansai

Kaip netapti internetinių sukčių auka?

Nesvarbu, šiandien balandžio 1-oji ar ne – internetiniai sukčiai negaišta laiko veltui. Paysera nuolat moko bei informuoja savo klientus, kaip išlikti atsargiems ir išvengti finansinių sukčių. Šiame įraše pasidalinsime keliais praktiniais patarimais, kuriais gali pasinaudoti kiekvienas Paysera klientas, siekdamas apsaugoti savo pinigus.