Tarifat për transferet në valuta të tjera

Duke pasur një llogari Paysera, ju mund të kryeni transfere standarde (jo urgjente) dhe urgjente në varësi të monedhës së zgjedhur.
Ju lutemi vini re se koha në faqen e internetit të Paysera tregohet sipas UTC+ zonës kohore.

Çmimet dhe kushtet e transfereve standarde sipas valutaveMund të aplikohen dy tarifa të ndryshme të provizioneve për transferet në të njëjtën valutë: lokale dhe standarde.
Lokale - tarifat e aplikuara në një vend të caktuar, për banorët e vendit (ose përdoruesit të cilët kanë një llogari në të paktën një bankë në vend).
Standarde - tarifat për të gjithë përdoruesit e tjerë të Paysera-s të cilët nuk aplikojnë tarifën lokale.Dy mënyra të ndryshme të pagesës së tarifave mund të aplikohen për transfere: SHA or OUR.
SHApaguesi (ju) paguan të gjitha tarifat e aplikuara për një transfer të tillë, ndërsa tarifat e aplikuara nga bankat e tjera paguhen nga marrësi (në disa raste marrësi mund të marrë thjesht një shumë më të vogël). OUR-paguesi (ju) paguan të gjitha tarifat e aplikuara për transferin, përfshirë tarifat e ngarkuara nga bankat e tjera. Nëse shuma e paguar nuk i mbulon të gjitha tarifat e aplikuara nga banka korrespondente dhe banka e marrësit, shuma e zhdukur duhet të paguhet në mënyrë plotësuese. Tarifat shtesë të bankave të tjera mund të zbriten nga shuma e transferuar (zakonisht në rast të transfereve në USD).>

Në të gjitha monedhat e mbështetura midis përdoruesve të Paysera

Vendi pranues Banka pranuese Tarifa standarte Kompanitë internacionale1 Ofruesit e shërbimeve të pagesave Arrin bankën marrëse
SEPA vendet dhe Kosovë ose Shqipëri Paysera Falas + EUR tek çmimi i përgjithshëm + EUR në çmimin e përgjithshëm Menjëhere
Vendet tjera Paysera 0.00 EUR për 50 transferet e para në muaj, dhe 0.10 EUR për çdo transferim vijues + EUR në çmimin e përgjithshëm + EUR në çmimin e përgjithshë Menjëhere

Pagesa shtesë për transferin e parave në të gjitha valutat tjera të përkrahura

Shërbimi Kompanitë Ndërkombtare1 Ofruesit e shërbimeve të pagesave
Transferet Ndërkombtare (SWIFT) + 30.00 EUR në çmimin e përgjithshëm + 5.00 EUR në çmimin e përgjithshëm

Dollari amerikan (USD)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Pranuar për ekzekutim Arrin tek banka marrëse
Poloni Të gjitha vendet4. 7 Të gjitha bankat 10.00 EUR3 I-V 8 paradite – 5 pasdite prej 1 h deri në 1 DP
USA* Të gjitha vendet5. 6 Të gjitha bankat
Limiti per transfer: 100,000
10.00 EUR3 I-V 8 paradite – 7:15 pasdite nga 1 deri në 3 DP
EU + MB ** Të gjitha vendet4. 7 Të gjitha bankat
Limiti për transfer: 100 000
10.00 EUR3 I-V 8 paradite – 5 pasdite nga 1 deri në 3 DP

** Irlanda, Shqipëria, Andorra, Austria, Azerbajxhani, Bahreini, Belgjika, Bullgaria, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Greqia, Islanda, Spanja, Italia, Izraeli, Mbretëria e Bashkuar, Mali i Zi, Qipro, Kroacia, Letonia, Lihtenshtajni, Lituania, Luksemburgu, Maqedonia, Malta, Moldavia, Monako, Holanda, Norvegjia, Portugalia, Franca, Rumania, Sakartvel, San Marino, Sllovakia, Sllovenia, Finlanda, Suedia, Zvicra, Hungaria, Gjermania

* Para kryerjes së një transferi, ju lutemi kontrolloni nëse banka marrëse mund të pranojë ACH pagesa.Përndryshe, transferi do t'ju kthehet.

Shënim! Pagesat në këtë monedhë janë transfere ndërkombëtare (lloji SHA) dhe mund të aplikohen tarifa shtesë si për dërguesin ashtu edhe për marrësin.

Dollari amerikan (USD) (transfer urgjent)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale E pranuar për ekzekutim Arrin te banka e pranuesit
Bashkimi Evropian Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite deri në 1 DP

Pounda sterlina britaneze (GBP)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Pranohet për ekzekutim Arrinë bankën marrëse
Britania e Madhe Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
deri në 9,999.99 GBP – 1.50 EUR
nga 10,000 GBP – 10.00 EUR3
I-V, 8 paradite - 5 pasdite nga 1 në 3 DP
All countries5, 6
Georgia All banks 10 EUR3 I-V, 8 AM - 7:45 PM from 1 to 3 BD
Bashkimi Evropian Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite nga 1 në 3 DP
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite nga 1 ore deri në 1 DP

Złoty e Polonisë (PLN)

Vendi pranues Vendi dërgues Banka marrëse Tarifa standarte Tarifa lokale Pranuar për ekzekutim Arrinë te marrësi
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 2.70 PLN3 2.70 PLN3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite Alior, BGZ BNP Paribas, Santander Bank Polska, ING Bank, Inteligo, Millennium, PKO BP, Raiffeisen Polbank, T-mobile Slugi Bankowe – deri në 30 minuta2
Bankat tjera – deri në 1 DP2

Krona norvegjeze (NOK)

Perkohesisht e padisponueshme
Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Norvegjia Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1.50 EUR3 I-V, 8 paradite - 2:55 pasdite deri në 1DP

Kruna Suedeze (SEK)

Perkohesisht e padisponueshme
Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Pranuar për ekzekutim Arrinë tek banka pranuese
Suedia Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1.50 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 to 3 DP

Krona daneze (DKK)

Perkohesisht e padisponueshme
Vendi pranues Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarte Pranuar për ekzekutim Arrin te banka pranuese
Danimarkë Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1.50 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 to 3 DP

Leva bullgare (BGN)

Vendi pranues Banka pranuese Tarifa standarte Tarifa lokale Pranuar për ekzekutim Arrinë tek banka pranuese
Bullgaria Allianz Bank 2.00 BGN3 1.00 BGN3 I-V, 8 AM -8 PM up to 30 minutes2
Bullgaria Postbank 2.00 BGN3 1.00 BGN3 I-V, 8 paradite - 8 pasdite deri në 30 minuta2
Bullgaria Bankat tjera 2.00 BGN3 1.00 BGN3 I-V, 8 paradite - 7 pasdite* deri në 1 DP

* Të gjitha transferet dalëse në BGN kryhen me Postbank deri në orën 19:00.

Leu rumun (RON) - për klientët që kanë numër të llogarisë rumune IBAN

Vendi marrës Banka Tarifa standarde Tarifa lokale Pranuar për ekzekutim Arrinë bankën pranuese
Romania Libra Internet Bank 1.00 RON3 1.00 RON3 I-V, 8 paradite - 8 pasdite up to 1 DP
Romania Bankat tjera deri në 49 999 RON – 3.00 RON3 deri në 49 999 RON – 3.00 RON3 I-VI, 8 paradite - 3 PM up to 1 DP

E rëndësishme! Transferet bankare në monedhën RON mund të kryhen vetëm nga klientët me llogari IBAN për monedhën RON. Llogaritë RO IBAN caktohen automatikisht për qytetarët rumunë, ndërsa klientët privat nga çdo vend dhe klientët e biznesit nga Rumania, Bullgaria dhe Hungaria mund të aplikojnë për llogari RO IBAN duke kontaktuar Ndihma për Klientin Paysera . Transferet midis llogarive Paysera mund të kryhen nga të gjithë klientët në çdo monedhë të mbështetur.

Koruna çeke (CZK)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues. Banka Tarifa standarde I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Republika Çeke Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 1.50 EUR3 I-V, 8 paradite - 10:30 paradite deri në 1 DP

Lari gjorgjian (GEL)

Rrjeti i partneritetit të Paysera Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Të gjithë partnerët e rrjetit Paysera, përveç Paysera Bank Gjeorgjia LibertyBank deri në 29,999 GEL – 1.00 GEL
3 nga 30,000 GEL – 2.00 GEL3
Falas I-V, 8 paradite - 5 pasdite (GMT +4) deri në 1 DP
Paysera Bank në Gjorgji Bankat komerciale ne Gjeorgji Deri në 9,999 GEL - 0,50 GEL;
10,000 GEL - 29,999 GEL - 1,00 GEL3
> 30,000 GEL - 2,00 GEL3
Falas I–V, 10 paradite – 5:45 pasdite (GMT +4)

Dollari australian (AUD)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Australi Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 në 3 DP

Jeni japonez (JPY)

Perkohesisht e padisponueshme

Vendi i pranuesit Vendi dërgues. Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Japoni Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat deri në 9,999.99 EUR – 7.00 EUR
nga 10,000 EUR – 10.00 EUR 3
7.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 në 3 DP

Limiti maksimal për transferet dalëse është1,000,000 JPY.

Dollari kanadez (CAD) 

Vendi i pranuesit Vendi dërgues. Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Kanada Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 25 000 CAD
deri në 9,999.99 EUR – 7.00 EUR
nga 10,000 EUR – 10.00 EUR 3
7.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite nga 2 në 3 DP

Franga zvicerane (CHF)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Polonia Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat 15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite nga 1 ore deri në 1 DP
Zvicerr,
Bashkimi Evropian
Visas valstis4, 7 Të gjitha bankat
Limiti i pagesës: 100 000
15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 5 pasdite nga 1 në 3 DP

Dollari i Hong Kongut (HKD) 

vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Hong Kong Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 deri 3 DP

Rupia indiane (INR) 

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
India Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 deri 3 DP

Peso meksikane (MXN)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Meksikë Visas valstis5, 6 Të gjitha bankat 15.00 EUR3 15.00 EUR3 I-V, 8 paradite -3:30 pasdite nga 2 deri 3 DP

Dollari singaporian (SGB)

Vendi i pranuesit Vendi dërgues Banka pranuese Tarifa standarde Tarifa lokale I pranuar për ekzekutim Arrinë te banka e pranuesit
Singapore Visas valstis5, 6 Visi bankai deri në 9,999.99 EUR – 7.00 EUR
nga 10,000 EUR – 10.00 EUR 3
7.00 EUR3 I-V, 8 paradite - 3:30 pasdite nga 2 deri 3 DP

Albanian lek (ALL)

Vendi pranues Banka pranuese Tarifa Pranuar për ekzekutim Arrin tek banka pranuese
Shqipëri Banka Intesa SanPaolo Shqipëri Falas I-VII 8 paradite - 8 pasdite GMT +2 deri nè 30 minuta (I-VII 8 AM - 8 PM GMT +2)
Shqipëri Tirana Bank (Vetëm transferet e brendshme bankare) Falas I-VII 8:15 paradite - 3 pasdite GMT +2 deri në 30 minuta
Shqipëri Credins Bank (Vetëm transferet e brendshme bankare) TRANSFERET DALESE: deri në 20,000 ALL - 0 ALL.
TRANSFERET DALESE: mbi 20,000 ALL and up to 1,499,999 ALL - 250.00 ALL.
TRANSFERET DALESE: 1,500,000 ALL dhe më shumë - 750.00 ALL3.
I-VII 8:30 paradite - 4 pasdite GMT +2 deri në 30 minuta
Shqipëri Bankat e tjera shqiptare TRANSFERET DALESE: deri në 20,000 ALL - 0 ALL.
TRANSFERET DALESE: mbi 20,000 ALL and up to 1,499,999 ALL - 250.00 ALL.
TRANSFERET DALESE: 1,500,000 ALL dhe më shumë - 750.00 ALL3.
I-VII 8 paradite - 8 pasdite GMT +2 deri në 3DP
* Aktualisht limiti maksimal për transfer dalës është 50,000 EUR.

Shqipëri (USD)

Vendi pranues Banka pranuese Tarifa Pranuar për ekzekutim Arrin tek banka pranuese
Shqipëri Tirana Bank (Vetëm transferet e brendshme bankare) Falas I-VII 8:15 paradite - 3 pasdite GMT +2 deri në 30 minuta

China (CNY)

Recipient country Sender country Recipient bank Standard fee Accepted for execution Reaches the recipient bank
China All countries5, 6 All banks 15.00 EUR3 I–V, 8 AM – 4:30 PM up to 1 BD

Turkey (TRY)

Recipient country Sender country Recipient bank Standard fee Accepted for execution Reaches the recipient bank
Turkey All countries5, 6 All banks 5.00 EUR I–V, 8 AM – 4:30 PM up to 1 BD

1  Kompani ndërkombtare është kompani, e cila

  • kryen një aktivitet ekonomik aktual në një mjedis ndërkombëtar ose në territorin e disa vendeve, megjithëse nuk kryen një veprimtari të tillë në vendin e regjistrimit, ose aktiviteti është i kufizuar nën dokumentet e përfshirjes, ose nga juridiksioni i këtij vendi dhe (ose)
  • klienti i nënshtrohet lehtësimit të konsiderueshëm të taksave, dhe
  • aktet ligjore nuk kërkojnë që njësi të tilla të përgatisin dhe paraqesin pasqyra financiare, përfshirë raportet vjetore financiare, tek institucionet mbikëqyrëse

2  në rast i një numri transfereve jashtëzakonisht të mëdha, transferi juaj mund të zgjasë më gjatë, por jo më gjatë se deri në 12 të mëngjesit të ditës tjetër të punës.

3 Tarifa e komisionit zbritet në monedhën e transferit, sipas kursit të këmbimit të asaj dite.

4 Të gjitha vendet, përveç këtyre: Afganistan, Bahamas, Barbados, Botsvana, Kamboxhia, Kongo, Kubë, Ganë, Guinea-Bissau, Haiti, Irak, Xhamajka, Liban, Libi, Mauritius, Mongoli, Mianmar, Nikaragua, Koreja e Veriut, Pakistan, Panama, Somali, Sudani i Jugut, Sudani, Siria, Trinidad dhe Tobago, Uganda, Vanuatu, Venezuela, Jemeni, Zimbabve.

5 Me përjashtim të ofruesve të shërbimeve të pagesave dhe dërguesve në këto vende: Afganistan, Algjeri, Samoa Amerikane, Bjellorusi, Belize, Bosnjë dhe Hercegovinë, Botsvana, Kamboxhia, Çad, Komore, Kongo, Kubë, Republika Dominikane, Kongo DR, Ekuador, Egjipt, Etiopi, Guinea Ekuatoriale, Gana, Guam, Guatemala, Guernsey, Guinea, Guyana, Haiti, Iran, Irak, Bregu i Fildishtë, Kenia, Laos, Liban, Liberi, Libi, Moldavia, Myanmar, Niger, Nigeria, Koreja e Veriut, Palestina, Panama, Rusia , Ruanda, Samoa, Arabia Saudite, Serbia, Somalia, Koreja e Jugut, Sudani i Jugut, Sudani, Siria, Trinidad dhe Tobago, Tunizia, Turqia, Uganda, Ukraina, Vanuatu, Venezuela, Ishujt e Virgjër (SH.B.A.), Sahara Perëndimore, Jemeni, Zimbabve.

6 Me përjashtim të kompanive që kryejnë aktivitetet e mëposhtme: marketing në shumë nivele, organizim dhe ekzekutim i lotarive dhe lojërave të fatit, tregtia e armëve dhe municioneve, aktiviteti farmaceutik, tregtimi i mallrave luksoze, tregtia e antikave, vepra arti, artikuj numizmatikë, gurë të çmuar dhe / ose metale të zeza, me ngjyra dhe fisnike (të rralla) të bëra prej këtyre metaleve, bamirësi dhe mbështetje, tregtia me shumicë e pijeve alkoolike dhe produkteve, produkteve të duhanit, shitja e cigareve elektronike, avokatët e falimentimit, shërbimet e psikologjisë, institucioni financiar ose i pagesave, nukleare energji, argëtim për të rritur, kompani mbështetëse të teknologjisë në distancë 24/7.

7 Me përjashtim të kompanive që kryejnë aktivitetet e mëposhtme: tregtia me shumicë e pijeve alkoolike dhe produkteve, tregtia e armëve dhe municioneve, shitja e cigareve elektronike, argëtimi për të rritur, organizimi dhe ekzekutimi i llotarive dhe lojërave të fatit, monedhave kripto/virtuale.


Kur kryeni një transfer nga sistemi elektronik, emetuesi i parave elektronike (Paysera) riblen paratë elektronike për vlerën nominale të tyre, dmth. riblen para elektronike në sistem për para standarde në raport 1: 1. Kështu, tarifat për transferet e dhëna në tabelë janë në fakt tarifa për riblerjen e parave elektronike.

Shënim

  • Transferet në një bankë të huaj mund të zgjasin më shumë nëse transferi bëhet jashtë orarit të punës të bankës korrespondente. Në një rast të tillë transferi do të bëhet në ditën më të afërt të punës të bankës korrespondente.
  • Banka e marrësit mund të aplikojë një tarifë për kreditimin e fondeve kur transferi bëhet nga BE. Ne ju rekomandojmë të mësoni se cilat tarifa bankare mund të aplikohen.
  • Banka e marrësit mund të refuzojë të pranojë një transfer nga një palë e tretë për shkak të rregullave / rregullave të brendshme. Paysera nuk kompenson asnjë tarifë komisioni të zbritur nga shuma e rimbursuar nga banka e marrësit.
  • Për specifikimin e një transferi aplikohen tarifa shtesë.

Tarifa shtesë për transfere mund të aplikohen.