Visos kategorijos
Verslui

E. prekyba: kaip vietinis IBAN gali padėti jums sutaupyti Rumunijoje ir Bulgarijoje?

#

Vis daugiau prekybininkų tokiose šalyse kaip Rumunija, Bulgarija ar Vengrija pastebi vietinio IBAN sąskaitos numerio – kitaip vadinamo RO IBAN, BG IBAN ar HU IBAN – privalumus vykdant prekybą internetu. Tokią sąskaitą įmonėms ne tik pravartu turėti norint sutaupyti pinigų, bet ir lengva gauti iš fintech įstaigų, pavyzdžiui, Paysera.

Vietinės valiutos 

Rumunija, Bulgarija ir Vengrija, kurių bendras gyventojų skaičius siekia 36 mln., yra augančios vartotojų rinkos su didelėmis perspektyvomis e. prekybos srityje. Nepaisant to, kad šios šalys yra ES narės, jos turi vietines valiutas – Rumunijos lėja (RON), Bulgarijos levas (BGN), Vengrijos forintas (HUF), kurių kursas yra svyruojantis.

RON, BGN ir HUF valiutų kursų svyravimai gali turėti didelę įtaką jūsų sąnaudoms ir prekių kainoms, o galiausiai ir jūsų įmonės pelnui. Todėl daugelis tarptautinių įmonių ieško paprasto sprendimo, kaip išgauti naudos iš šių valiutų nepastovumo.

Sutaupykite su vietine IBAN sąskaita
 

Jei turite internetinę parduotuvę ar parduodate prekes tokiose elektroninėse prekyvietėse kaip eMAG (rumuniškoji Amazon versija), išmintingai pasirinktas būdas rinkti mokėjimus ir konvertuoti valiutas gali sutaupyti jums nemažai pinigų.

Paysera e. prekybininkams siūlo patogų sprendimą įmokų surinkimui – vietinę IBAN sąskaitą: Rumunijos IBAN (RO IBAN) ar Bulgarijos IBAN (BG IBAN) ir palankius valiutų konvertavimo į eurus kursus (Vengrijos IBAN – jau netrukus).

Kam reikalingas Paysera RO, BG ar HU IBAN?

  • Pirkėjo mokėjimas pasiekia pardavėjo sąskaitą akimirksniu
  • Itin palankūs valiutos konvertavimo kursai
  • Lėšų grąžinimas įvykdomas per 1 dieną, tuo metu užsienio bankuose šis procesas gali trukti dienų dienas
  • Lėšų grąžinimas kainuoja centus, kai bankai už tokią operaciją reikalauja iki kelių eurų
  • Ta pati sąskaita gali būti naudojama mokesčių mokėjimui Rumunijoje, Bulgarijoje ar Vengrijoje

Kaip gauti Rumunijos ar Bulgarijos IBAN sąskaitą Paysera sistemoje?

  • Parsisiųskite Paysera programėlę iš Google Play, App Store ar Huawei AppGallery
  • Sukurkite asmeninę paskyrą
  • Kai jūsų asmeninė sąskaita bus patvirtinta, atsidarykite verslo sąskaitą
  • Kai verslo sąskaita bus aktyvuota, susisiekite su Paysera klientų aptarnavimo centru dėl RO ar BG IBAN sąskaitos atidarymo.
#

IBAN sąskaitos Rumunijoje pavyzdys

Pavyzdys: RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000 
Rumunijos šalies kodas – RO. AAAA yra banko identifikatorius. Likę skaičiai – tai kliento sąskaitos numeris. Rumunijos IBAN sąskaitos numerį sudaro 24 simboliai.

IBAN sąskaitos Bulgarijoje pavyzdys

Pavyzdys: BG80 BNBG 9661 1020 3456 78 
Bulgarijos šalies kodas – BG. BNBG 9661 yra banko ar banko padalinio identifikatorius. Likę skaičiai – tai kliento sąskaitos numeris. Bulgarijos IBAN sąskaitos numerį sudaro 22 simboliai.

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Kas yra IBAN ir kaip jį rasti?

IBAN yra vienas dažniausiai naudojamų numerių bankiniame sektoriuje. Nesvarbu, siunčiate pinigus ar pateikiate savo rekvizitus, kad juos gautumėte – tam greičiausiai naudojate būtent IBAN numerį. Tačiau, ar galėtumėte paaiškinti, kas yra IBAN?

#
Asmeniniai finansai

Kas yra SEPA mokėjimas? SEPA ir SEPA Instant skirtumai

Šnekamojoje kalboje bei bendraudami su klientais SEPA pervedimą neretai vadiname paprastu pervedimu eurais, o SEPA Instant – momentiniu pervedimu eurais. Tačiau, kas konkrečiai yra SEPA mokėjimas? Ir kuo jis skiriasi nuo SEPA Instant?