Visos kategorijos
Visuomenė

Žemės diena: kaip mano įmonė gali būti draugiškesnė aplinkai? 

#
Balandžio 22 d. visame pasaulyje minima Žemės diena. Todėl šia proga norime pasidalinti keliais paprastais patarimais, padėsiančiais įmonėms būti draugiškesnėmis aplinkai savo kasdieniame gyvenime, nepakliūnant į „žaliojo melo“ pinkles ir neišleidžiant milijonų įgyvendinant tvarumo planus. Paysera taip pat vadovaujasi šiais patarimais, nes esame įsitikinę, kad kalbant apie Žemę ir ekologiją, svarbi kiekviena smulkmena. 

1. Elektriniai paspirtukai

Elektriniai paspirtukai biure yra puikus sprendimas tiems, kurie susitikimus organizuoja ne biure. Jei atstumas nedidelis, o oras geras – į susitikimą vykti paspirtuku ir išvengti miesto spūsčių bei galvos sukimo dėl parkavimo yra vienas malonumas. 

#

Paysera paspirtukus naudojame ne tik susitikimams (dabar didžioji dalis jų vyksta internetu), bet ir laisvalaikiui. Įmonės paspirtukus galima pasiimti namo savaitgaliais ir naudotis jais leidžiant laiką kartu su šeima. Be to, darbuotojai rečiau perka nuosavus paspirtukus, nes prireikus jie visada gali juos pasiskolinti iš įmonės. 

2. Elektriniai automobiliai

Jei susirinkimai vyksta toliau ir į juos nueiti pėsčiomis ar vykti paspirtuku nėra galimybės, pravartu įmonės transporto priemones pakeisti elektromobiliais. Tai ne tik ekologiškesnis sprendimas, dažnai prie prekybos centrų ir senamiestyje galite gauti geresnes automobilių stovėjimo vietas, o tai taip pat padės sutaupyti laiko ir išvengti papildomų rūpesčių. O ką jau kalbėti apie prioritetinę transporto juostą elektromobiliams (tokią juostą turime Vilniuje!). 

#

3. Nuotolinis darbas

Nuotolinis darbas iš tiesų gali prisidėti prie geresnės aplinkos kūrimo. Dirbdami iš namų, darbuotojai mažiau laiko praleidžia važinėdami į darbą ir atgal, todėl tokia darbo praktika yra ekologiškesnė. 

Net ir pasibaigus karantinui Paysera darbuotojai iki šiol bent keletą kartų per savaitę dirba iš namų. 

#

4. Pakartotinis naudojimas ir pritaikymas 

2022 m. kovą pakeitus Paysera logotipą, mums liko šiek tiek atributikos su senuoju mūsų logotipu – deja, to neišvengsi net ir kruopščiai iš anksto planuojant pasikeistimus. 

Nė negalvojome išmesti likučių, todėl ieškojome būdų, kaip juos kūrybiškai panaudoti. Pavyzdžiui, likusias juosteles raktams noriai priėmė ir dabar naudoja nevyriausybinės organizacijos, turinčios šimtus narių ir dažnai organizuojančios renginius, kuriems reikalingos vardinės kortelės. Šilti ir patogūs džemperiai buvo padovanoti pabėgėliams iš Ukrainos, kurie laikinai gyvena Paysera biure, ir t. t.

#

5. Perdirbimas

Tai, kas atrodo įprasta praktika, kai kuriuose biuruose vis dar nėra norma. Paysera stengiamės perdirbti atliekas ir visame biure turime tam skirtas šiukšliadėžes. Žinoma, padeda tai, kad turime savo biurą ir galime kontroliuoti šiuos administracinius veiksmus, kurie gali būti neįgyvendinami tiems, kurie nuomojasi biuro patalpas. 

#

6. Veikla ar dovana?

Visi retkarčiais nori pradžiuginti savo darbuotojus – dovanomis ar atributika, ir tai, žinoma, visada malonu, tačiau kiek jų gali įteikti viena įmonė? Tai viena iš priežasčių, kodėl kiekvieną mėnesį stengiamės savo darbuotojams suorganizuoti vis kitą įdomią veiklą. 

Grupinė veikla ne tik puikiai tinka komandos stiprinimui, bet ir yra daug ekologiškesnis būdas įvertinti ir skatinti darbuotojus. Badmintonas, tenisas, keramika, tapyba, VR žaidimai, žygiai, plaukimas baidarėmis, slidinėjimas – viską net sunku išvardinti. Po šių užsiėmimų beveik nelieka atliekų, tik geri prisiminimai ir gražios nuotraukos! 

#

7. Švieži vaisiai biure

Kai kuriose įmonėse yra užkandžių automatai, tačiau visos prekės juose yra kruopščiai supakuotos. Paysera biurų virtuvėse savo darbuotojams siūlome nemokamus vaisius ir riešutus. Tai sveikas užkandis, po kurio nelieka beveik jokių plastikinių atliekų.

8. Pilnai įrengta virtuvė

Sukurkite patogią aplinką, kad bendradarbiai galėtų atsinešti maisto iš savo namų. Lėkštės, stalo įrankiai, indaplovė, mikrobangų krosnelė ar nedidelė virtuvėlė su virykle suteikia visas būtinas sąlygas darbuotojams atsinešti pietus iš namų ir pasišildyti juos biure. Tai padeda išvengti daugybės vienkartinių indų, kurie kaskart atvežami pristatant maistą. 

#

9. Saulės baterijos

Turite savo biurą? Išnaudokite laisvą plotą ant stogo ir įrengkite saulės baterijas. Net jei pagamintos energijos nepakanka biurui, ją visada galima parduoti kitiems. Daugelyje šalių saulės baterijų įrengimo procesui taikomos lengvatos, todėl prieš imantis darbo verta pasidomėti sąlygomis. 

#

10. Šviesos ir elektros jutikliai

Biuro patalpose įrengus LED šviestuvus neabejotinai sutaupoma daug energijos, o tai naudinga tiek jūsų piniginei, tiek planetai. Be to, elektros jutikliai užtikrina, kad šviesa nebus palikta įjungta, kai to nereikia. Tai vienas praktiškiausių ir paprasčiausių patarimų, kuris be abejonės pasiteisins skirtingose patalpose bei aplinkoje. 

11. Šildymas

Lygiai taip pat kaip ir apšvietimą, šildymą galima efektyviai valdyti įvairiose biuro patalpose. Paysera biure kiekviena patalpa turi automatinę šildymo konfigūraciją, kuri šaltomis lietuviškomis žiemomis leidžia sutaupyti iki 30 proc. šilumos. 

Tai tik keli pavyzdžiai, kurie nereikalauja didelių įsipareigojimų ir kuriuos galima pritaikyti kiekvienoje biuro patalpoje. O jei to padaryti negalite, yra ir kitų būdų paversti savo įmonę ekologiškesne. Kiekvienas darbuotojas gali prisiimti asmeninę atsakomybę – gerai pagalvoti prieš ką nors spausdinant, naudoti ekologiškesnius šriftus (taip, tai įmanoma), nepiktnaudžiauti nemokamų biuro kanceliarinių prekių politika ir naudoti tik tiek, kiek iš tikrųjų reikia. 

Norite dirbti įmonėje, kuri rūpinasi aplinka? 
Peržiūrėkite laisvas darbo vietas ir atsiųskite savo CV!


Susiję straipsniai

#
Visuomenė

Paysera pėsčiomis iškeliauja aplankyti savo biurų visame pasaulyje

Neseniai Paysera tapo „Walk15“ žingsnių skaičiavimo programėlės partnere ir nusprendė aplankyti visus savo 15 biurų visame pasaulyje. 
Maždaug 150 darbuotojų dalyvaus įmonės vidaus iššūkyje ir kartu pabandys nueiti 57 milijonus žingsnių. Iššūkis truks du mėnesius, o kiekvienas dalyvis kasdien stengsis nueiti 7000 žingsnių – šiek tiek daugiau nei 5 kilometrus. 

#
Visuomenė

Paysera mini tarptautinę moters dieną pasiekusi 50/50 proporciją tarp vyrų ir moterų!

Kol tarptautinė „fintech“ pramonė skambina pavojaus varpais dėl įvairovės trūkumo šiame sektoriuje, Paysera mini tarptautinę moters dieną, skelbdama ir didžiuodamasi naujausiais statistiniais duomenimis. Remiantis šių metų statistika, daugiau nei pusė Paysera darbuotojų yra moterys. Skaitykite toliau norėdami sužinoti daugiau 

#
Visuomenė

Kaip atrodys darbas Paysera 2022-aisiais?

Paysera darbuotojams stengiamės sukurti malonią ir įtraukiančią darbo aplinką ir jau dabar kartu mėgaujamės įvairiais privalumais. Naujų į žmones orientuotų iniciatyvų sąrašas išaugs dar 2022-aisiais. Pasitikrinkite ieškomas pozicijas ir skaitykite šį įrašą norėdami sužinoti daugiau.