Visos kategorijos
Visuomenė

Paysera mini tarptautinę moters dieną pasiekusi 50/50 proporciją tarp vyrų ir moterų!  

#
Kol tarptautinė „fintech“ pramonė skambina pavojaus varpais dėl įvairovės trūkumo šiame sektoriuje, Paysera mini tarptautinę moters dieną, skelbdama ir didžiuodamasi naujausiais statistiniais duomenimis. Remiantis šių metų statistika, daugiau nei pusė Paysera darbuotojų yra moterys. Skaitykite toliau norėdami sužinoti daugiau 👇 

Trumpa statistikos apžvalga 

Remiantis 2022 m. vasario mėn. duomenimis, šiuo metu Paysera dirba 287 specialistai, iš kurių 147 yra moterys. Be to, iš 25 vadovaujančių pareigybių 14 taip pat užima moterys. Daugiau informacijos apie laisvas darbo vietas Paysera > 

Tokia statistika nėra labai įprasta technologijų įmonėse visame pasaulyje, kur moterys dažnai sudaro vos 30 proc. visų darbuotojų. Šis procentas dar labiau sumažėja, kai kalbama apie vadovaujančias pareigas. 

#

Svarbiausia – natūrali įtrauktis 

#
Rūta, personalo atrankos ir žmogiškųjų išteklių specialistė

Rūta: „Turint omenyje, kad daugelyje „fintech“ įmonių dominuoja vyrai, galima drąsiai teigti, kad Paysera tikrai vyrauja lyčių įvairovė. Mūsų įmonėje dirba tiek pat moterų (o gal net šiek tiek daugiau), kiek ir vyrų, ir labai džiaugiamės, kad tokį subalansuotą rezultatą pasiekėme labai natūraliai.

Paysera moterys užima personalo, teisininkių, apskaitos specialisčių, klientų aptarnavimo atstovių pareigas, tačiau mus labai džiugina ir tai, kad moterys taip pat užima aukštas pareigas IT srityje. Be to, turime daug moterų vadovių, kurios sėkmingai vadovauja savo komandoms ir įmonei – daugiau nei pusė mūsų įmonės vadovų yra moterys!

Ieškodami specialistų, didžiausią prioritetą teikiame kultūros suderinamumui ir pagrindinėms asmens kompetencijoms. Džiaugiamės, kad į mus kreipiasi daug puikių įgūdžių ir asmeninių savybių turinčių tiek vyrų, tiek moterų, ir kad kai kuriuos iš jų galime priimti į savo Paysera šeimą.

Lyčių įvairovė mūsų komandoje yra savaime suprantamas dalykas, ir esame pasiryžę ją išlaikyti ir ateityje.“

Kodėl labai svarbu užtikrinti įvairovę visuose sektoriuose? 

#
Yasmeen, rinkodaros ir komunikacijos specialistė 

Yasmeen: „Jemene, iš kur esu kilusi, taip pat plačiai švenčiama moters diena. Paprastai ji minima darbe, kur darbuotojos rengia nedidelius vakarėlius ir gauna mažas dovanėles bei atvirutes. 

Dirbdama Lietuvoje, dažnai pagalvoju ne tik apie lyčių įvairovę, bet ir apie įvairovę apskritai. Manau, kad įvairovė leidžia mums susipainti su skirtingais požiūriais ir idėjomis, kurios mums gali būti naudingos visose gyvenimo srityse. Įvairesnės komandos reiškia, kad galime aptarnauti įvairesnius klientus jiems suprantama kalba bei priemonėmis. 

Todėl manau, kad neatsitiktinai tarptautinės įmonės sėkmingai dirba iš dalies ir dėl to, kad turi įvairių lyčių, religijų ir rasių specialistų.“

Moterys IT srityje daugiau nebėra naujiena

#
Eunice, Android programuotoja

Eunice: „Kadangi pati dirbu IT srityje, visada džiaugiuosi, kad vis daugiau jaunų moterų ateina į programavimo, inžinerijos ir informatikos sektorių. 

Moterys iš prigimties yra stiprios, todėl privalome pasinaudoti šia savybe, kad įgalintume ir paremtume viena kitą. Turime padėti viena kitai išnaudoti visas savo galimybes, nepaisant nesėkmių ar problemų, su kuriomis gali tekti susidurti pakeliui. Būtent tai stengiuosi daryti ir aš. 

Džiaugiuosi, kad dirbdama Paysera niekada neturėjau įrodinėti savo vertės, o tiesiog stengtis kuo geriau atlikti užduotis, gauti ar pateikti pastabas ir dalintis idėjomis, kaip patobulinti produktą. Žinau, kad daugelyje įmonių ir šalių vien patirties nepakanka. Laimei, IT sektoriui labai reikia specialistų, todėl tokia didelė paklausa tikrai nepalieka vietos jokiai diskriminacijai, kuri, tikiuosi, netrukus išnyks ir visuose sektoriuose.“  

Drąsa patirti nesėkmę – privalumas 

#
Žydrūnė, generalinio direktoriaus pavaduotoja 

Žydrūnė: „Gyvename visuomenėje, kurioje dar visai neseniai buvo griežtai atskirti vyrų ir moterų vaidmenys. Ir nors kai kuriose šalyse ši atskirtis vis dar egzistuoja, tačiau bent jau Vakarų pasaulyje žmonės vis dažniau vertinami pagal jų įgūdžius, emocinį intelektą, kūrybiškumą ir vertę, kurią jie suteikia visuomenei. Džiaugiuosi, kad gyvenu laikais, kai galiu savo akimis stebėti šiuos pokyčius. 

Be to, labai didžiuojuosi, jog esu tarp daugybės kitų talentingų moterų, užimančių aukštas pareigas Paysera. Turime nedaug komandų, kuriose dirba vien tik vyrai arba vien tik moterys, ir visi mūsų darbuotojai buvo pakviesti prisijungti prie Paysera dėl to, kad jų įgūdžiai ir požiūris atitiko pareigoms keliamus reikalavimus. 

Naudodamasi proga norėčiau palinkėti visoms moterims tikėti savimi, drąsiai imti viską į savo rankas ir įgyvendinti savo idėjas nebijant nesėkmės ar nusivylimų.“

Pasiruošę? Prisijunkite prie Paysera komandos! 

Neabejojame, kad geriau mus pažinę įsitikinote, jog vertiname savo darbuotojus, nepaisant jų lyties, rasės, religijos ar kilmės. Su dideliu užsidegimu diegiame naujoves, bendradarbiaujame vieni su kitais su pagarba ir profesionalumu, stengiamės, kad rytojus būtų geresnis ir mūsų klientams, ir mūsų bendradarbiams. 

Taigi, jei manote, kad būtumėte puiki mūsų komandos dalis ir jei jums puikiai sekasi dirbti dinamiškoje aplinkoje tarptautinėje komandoje – sužinokite daugiau apie darbo pasiūlymus Paysera!

Stebėkite Paysera gyvenimą mūsų Instagram paskyroje >

Susiję straipsniai

#
Visuomenė

Kaip atrodys darbas Paysera 2022-aisiais?

Paysera darbuotojams stengiamės sukurti malonią ir įtraukiančią darbo aplinką ir jau dabar kartu mėgaujamės įvairiais privalumais. Naujų į žmones orientuotų iniciatyvų sąrašas išaugs dar 2022-aisiais. Pasitikrinkite ieškomas pozicijas ir skaitykite šį įrašą tam, kad sužinotumėte daugiau.

#
Visuomenė

Paysera darbuotojai išvyksta darbostogų į Meksiką ir Žaliojo Kyšulio salas!

Pandemija bei daugelyje valstybių įvesti kelionių draudimai privertė atšaukti ne vieno keliautojo planus, tačiau pagaliau Paysera paskelbė, jog kelios dešimtys darbuotojų artimiausiu metu darbostogų vyks į Meksiką ir Žaliojo Kyšulio salas. Junkis prie Paysera komandos ir prisijunk prie artėjančių kelionių!

#
Visuomenė

Nauji metai – nauja karjera! Pozicijos, kurių ieškome 2022-aisiais

Nauji metai – puiki proga mesti sau iššūkį ir išbandyti save naujame amplua ar įmonėje. Kodėl gi neapsvarsčius Paysera? Ieškome žmonių į įvairius skyrius, su skirtinga patirtimi ir gebėjimais. Sudomino? Skaityk toliau!