Visos kategorijos
Community

Pasaulinė psichikos sveikatos diena: kaip darbuotojų gerove rūpinasi Paysera?

#
Ar žinojote, kad depresija ir nerimo sutrikimai yra dvi dažniausiai pasitaikančios psichikos sveikatos problemos pasaulyje? Minėdami pasaulinę psichikos sveikatos dieną, norime atkreipti dėmesį į šią sudėtingą temą ir pasidalinti tuo, ką darome, kad Paysera darbuotojai jaustųsi laimingi.

Kodėl mums rūpi?

Gali nuskambėti banaliai, bet tiesa yra ta, kad mūsų darbuotojai ir YRA Paysera. Mums rūpi mūsų kolegos ir jų fizinė bei emocinė gerovė. Būtent dėl šios priežasties stengiamės kuo sklandžiau integruoti savo kolegas į kolektyvą nuo pat pirmos jų darbo dienos ir siekiame, kad kiekvienas pasijustų išgirstas, pripažintas ir įvertintas.

Aptarkime konkrečias priemones, kurias taiko Paysera.

Hibridinis darbo modelis ir lanksčios darbo sąlygos

Šiais laikais profesinis perdegimas yra dažnas iššūkis, su kuriuo susiduria ne viena įmonė. Paysera stengiasi išlaikyti žvalius darbuotojus gerbdama kiekvieno darbuotojo asmeninį gyvenimą ir suteikdama lanksčias darbo sąlygas. Tokiu būdu užkertame kelią perdegimui.

Taikydama hibridinį darbo modelį, Paysera siekia sukurti patogias darbo pobūdžio galimybes pagal individualius poreikius. Tuo pačiu metu stengiamės neprarasti gyvo bendravimo ir toliau palaikyti ryšius su bendradarbiais. Kitaip tariant, nereikia rinktis tik vieno arba kito – su Paysera galite turėti abu.

Jei mūsų darbuotojas nori dirbti kaitindamasis po saule Balyje – su Paysera tai įmanoma.

O gal sunku dirbti ryte? Ne bėda! Tik aptarkite savo poreikius su bendradarbiais, o sprendimą rasime kartu.

Darbostogos ir atostogos

Jokia paslaptis, kad kelionės gali praplėsti pasaulėžiūrą bei padėti geriau pažinti tiek save, tiek kitus. O keliaudami su bendradarbiais, Paysera darbuotojai kartu kuria šiltus prisiminimus bei stiprina tarpusavio pasitikėjimą.

Kartą per dvejus metus kiekvienas Paysera darbuotojas gali vykti darbostogų, keliauti į kitą Paysera šalį, arba leistis atostogų su bendradarbiais.

Kalbant apie darbostogas arba atostogas... Paysera siūlo galimybę vykti į bet kurią pasaulio šalį! Žinoma, išskyrus tas šalis, kurios nėra itin draugiškos turistams, bet turbūt supratote, ką turėjome omenyje!

Jei darbuotojas pasirenka keliauti į kitas Paysera šalis, savo darbuotojams suteikiame galimybę išbandyti save dirbant Filipinuose, Bulgarijoje, Kosove, Ispanijoje, Alžyre ir Lietuvoje. Tokiu būdu mūsų darbuotojai gali pažinti skirtingas kultūras ne tik keliaudami ir lankydamiesi įvairiose turistinėse vietose, bet ir įsiliedami į vietinę darbo kultūrą.

#

Team-building'as ir įvairūs renginiai

Blogiausia, kas gali nutikti įmonės kultūrai bei moralei – darbuotojo savijauta lyg jis būtų tik skaičiukas įmonės statistikoje. Tai kardinaliai prieštarauja Paysera principams.

Paminėjome darbostogų ir atostogų galimybes su Paysera, tačiau esame įsitikinę – kelionės kartą per dvejus metus nepakanka tam, kad darbuotojai jaustųsi įvertinti ir laimingi.

Būtent todėl savo darbuotojams siūlome kur kas daugiau:

Kartą per mėnesį organizuojamas team-building'as. Nuo lazerių žaidimo miške iki kvepalų gamybos dirbtuvių – įvairovės Paysera darbuotojams netrūksta, o savo pasiūlymus ir idėjas gali pateikti kiekvienas!

Kinas ir vakarienė.. Kiekvieną antrą mėnesio pirmadienį kartu keliaujame į kiną ir skaniai vakarieniaujame – vaišina Paysera!

Rudens išvyka – komandiniam darbui ir tarpusavio bendravimui stiprinti. Veiklos būna įvairios, nuo orientacinių varžybų iki degustavimo renginių ir daug daugiau.

Slidinėjimo kelionės kiekvieną žiemą.. Darbuotojų slidinėjimo įgūdžiai visiškai neturi reikšmės, nes esame puikioje kompanijoje, o visa kita – ateis savaime!

#

Galimybė nuolat tobulėti tiek asmeniniame, tiek profesiniame lygmenyje

Paysera visada skatina ir remia darbuotojų ambicijas – tai dar vienas būdas padėti mūsų darbuotojams jaustis geriau.

Nesvarbu, ar Paysera darbuotojai nori tobulinti savo „minkštuosius įgūdžius“, technines žinias, ar išbandyti save mentoriaus rolėje – pasiūlymų turime visiems. O jei darbuotojus sudomina su pareigomis susiję išoriniai kursai – jų išlaidas gali padengti Paysera.

Kaip sakoma, svarbiausia noras, o visa kita – smulkmenos!

Prisijunkite prie Paysera komandos!

Savaime suprantama, kad psichikos sveikatos puoselėjimas nėra vienkartinis užsiėmimas, todėl Paysera nuolat stengiasi, kad mūsų darbuotojai jaustųsi laukiami, įvertinti ir laimingi.

Jei norite tapti mūsų draugiškos ir rūpestingos bendruomenės dalimi, prisijunkite prie Paysera – mes jūsų laukiame!

#
Visuomenė

Karjera ir vaikai: kaip tai suderina Paysera darbuotojai?

Dirbate ir auginate vaikus? O galbūt su nerimu planuojate tai ateityje? Paysera maždaug 50 % darbuotojų, tarp jų ir vadovaujančias pareigas užimantys darbuotojai, yra ne tik puikūs specialistai darbe, bet ir atsidavę tėvai namuose. Todėl artėjančių Mamos ir Tėvo dienų proga pakalbinome keletą iš jų apie tai, kaip jiems sekasi atrasti tą tobulą profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą dirbant technologijų srityje.

#
Visuomenė

Paysera mini tarptautinę moters dieną pasiekusi 50/50 proporciją tarp vyrų ir moterų!

Kol tarptautinė „fintech“ pramonė skambina pavojaus varpais dėl įvairovės trūkumo šiame sektoriuje, Paysera mini tarptautinę moters dieną, skelbdama ir didžiuodamasi naujausiais statistiniais duomenimis. Remiantis šių metų statistika, daugiau nei pusė Paysera darbuotojų yra moterys. Skaitykite toliau norėdami sužinoti daugiau

#
Visuomenė

Kaip atrodys darbas Paysera 2022-aisiais?

Paysera darbuotojams stengiamės sukurti malonią ir įtraukiančią darbo aplinką ir jau dabar kartu mėgaujamės įvairiais privalumais. Naujų į žmones orientuotų iniciatyvų sąrašas išaugs dar 2022-aisiais. Pasitikrinkite ieškomas pozicijas ir skaitykite šį įrašą tam, kad sužinotumėte daugiau.