Visos kategorijos
Visuomenė

Karjera ir vaikai: kaip tai suderina Paysera darbuotojai?

#
Dirbate ir auginate vaikus? O galbūt su nerimu planuojate tai ateityje? Paysera maždaug 50 % darbuotojų, tarp jų ir vadovaujančias pareigas užimantys darbuotojai, yra ne tik puikūs specialistai darbe, bet ir atsidavę tėvai namuose. Todėl artėjančių Mamos ir Tėvo dienų proga pakalbinome keletą iš jų apie tai, kaip jiems sekasi atrasti tą tobulą profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą dirbant technologijų srityje.

Aukščiausias įvertinimas profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros srityje

Dirbant technologijų sektoriuje rasti tobulą profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą yra labai svarbu, tačiau kartais – praktiškai neįmanoma. Turint vaikų, asmeninio ir profesinio gyvenimo derinimas tampa dar sudėtingesnis. Tačiau Paysera į tai žiūrime atsakingai ir, drįstame teigti, kad mums sekasi visai neblogai.

Remiantis naujausia darbuotojų apklausa, Paysera darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros kokybė įvertinta 9 balais iš 10 – tarp visų apklausos punktų būtent šis gavo aukščiausią vertinimą.

#

Nieko nuostabaus, kadangi pastaraisiais metais Paysera savo darbuotojams pasiūlė tokias privilegijas, kaip nuotolinio darbo galimybė, nemokamos darbostogos ir atostogos užsienyje ir kt. Visa tai, žinoma, teigiamai įvertino skirtingos mūsų komandos, tačiau ypač džiaugėsi dirbantys tėvai, kurie dažnai yra labai priklausomi nuo savo atžalų, kurioms susirgus kažkam iš tėvų tenka su jais likti namuose ar pan.

Kadangi daugelis Paysera vadovaujančias pareigas užimančių darbuotojų patys yra tėvai, visoje įmonėje vyrauja bendras supratimas apie kasdienius tėvų poreikius, kurie visada yra gerbiami.

#

Tėvai pasižymi itin naudingais įgūdžiais

Rūta Masionienė, žmogiškųjų išteklių ir talentų ugdymo skyriaus vadovė

Paysera žmogiškųjų išteklių ir talentų ugdymo skyriaus vadovė Rūta Masionienė, kuri pati taip pat yra mama, pasidalino savo pastebėjimais apie darbuotojus, kurie grįžta ar prisijungia prie komandos po vaiko priežiūros atostogų. „Pastebėjome, kad po motinystės atostogų grįžtančios mamos labai dažnai būna itin motyvuotos, labai iniciatyvios ir tikrai veržlios, todėl puikiai įsilieja į dinamišką technologijų aplinką. Be to, pastebime, kad palikusios darbą ilgam laikotarpiui jos pasiilgsta bendrų komandos veiklų, išvykų ir dažnai grįžusios į darbovietę noriai dalyvauja įvairiuose projektuose ir įmonės renginiuose, o tai, žinoma, kuria puikią atmosferą ir bendrumo jausmą.

Jau nekalbant apie tai, kad dauguma tėvų dažnai pasižymi puikiais empatijos, organizaciniais ir efektyviais problemų sprendimo įgūdžiais, kurie yra labai reikalingi ir neabejotinai gali būti naudingi tiek darbo pokalbio metu, tiek kasdieniame profesiniame gyvenime. Todėl visuomet skatinu jaunus tėvus drąsiau grįžti į darbo rinką po vaiko priežiūros atostogų ir didžiuotis įgūdžiais, kuriuos jie įgijo ar patobulino augindami savo vaikus – juk tokios patirties nesuteiks joks universiteto diplomas“, – sako Rūta.

„Mama, kai užaugsiu, būsiu Paysera generalinis direktorius“

Rasa Gruodytė, Paysera pardavimų komandos vadovė, šiemet švęs 10 metų darbo Paysera jubiliejų. Jos sūnui 12. Rasa prisimena dienas, kai jos tuo metu 2 metų sūnus bėgiodavo po stalais Paysera biure. Tuo tarpu šiandien berniukas dažnai kartoja mamai: „Kai užaugsiu, būsiu Paysera generalinis direktorius“.
#
Rasa Gruodytė, pardavimų vadovė, ir Dominykas – būsimasis Paysera generalinis direktorius :)

Rasa: „Per tuos 10 metų buvo įvairiausių situacijų, kai susikirsdavo mano profesinis ir asmeninis gyvenimas. Pavyzdžiui, ne kartą teko pasiimti sūnų į darbo susitikimą. Ir, laimei, visada likdavau nustebinta, kaip sklandžiai tie susitikimai pavykdavo, nes jis visada rasdavo, apie ką pasikalbėti su klientais, akimirksniu visus pralinksmindavo ir atpalaiduodavo.

Paysera dėl to niekada nekildavo problemų, o jei kada tekdavo likti namie arba pakoreguoti savo darbo grafiką dėl savo vaiko poreikių, tai pavykdavo be jokių nesklandumų, todėl visada labai vertinau lankstų darbo grafiką ir nuotolinio darbo galimybę, kas Paysera yra įprasta.“

#

Vaiko priežiūros atostogos nėra žingsnis atgal – tai tik žingsnis į priekį

Leonardas Konošovas, LEAN vykdomasis vadovas

Lietuvoje tėvystės atostogomis vis dažniau pasinaudoja ir tėvai vyrai. Paysera – ne išimtis. Leonardas Konošovas, Paysera LEAN vykdomasis vadovas, buvo vienas iš keleto tėčių, nusprendusių padaryti pertrauką darbe, kad galėtų daugiau laiko praleisti su savo naujagimiu.

Sugrįžęs į Paysera Leonardas ne tik gavo geresnes pareigas, bet taip pat turėjo galimybę dirbti ne visą darbo dieną, o prireikus dirbti iš namų. Šie pokyčiai leido jam rasti puikią pusiausvyrą tarp darbo ir asmeninio gyvenimo, praleisti sutaupytą kelionės į darbą laiką su šeima. Ir tai tik vienas iš daugelio pavyzdžių, paneigiančių bet kokias baimes prarasti ar atsilikti savo karjeroje po vaiko priežiūros atostogų.

Laikas yra aukso vertės, kai esate tėvai

Aleksas Rozentalis yra Paysera viešųjų ryšių vadovas bei tėtis. Didžiausias darbo įmonėje privalumas jam yra ne tik lankstus darbo grafikas, bet ir tai, kad darbo valandas galima kaupti ir panaudoti vėliau. „Tarkim, jei vieną dieną darbe užsibūnate ilgiau – tos valandos niekur nedingsta. Kitą dieną galite išeiti anksčiau arba pasiimti laisvą dieną, o tai labai naudinga visiems, o ypač – tėvams", – sako jis.

„Kitas privalumas – čia itin gerbiamas jūsų asmeninis laikas. Kai pradėjau dirbti Paysera, tai buvo bene pirmas kartas, kai išėjus trijų savaičių atostogų ir man niekas neskambino jų metu. Galėjau visiškai atsipalaiduoti ir mėgautis laisvalaikiu.“

Aleksas taip pat buvo vienas iš 20 darbuotojų, 2021 m. išvykusių į Žaliojo Kyšulio salas. Nors dauguma Paysera darbostogų trunka 2-3 savaites, kas dažnai nėra patogu tėvams, praėjusiais metais taip pat pristatėme ir trumpesnes atostogų pobūdžio keliones, kurios trunka savaitę ir yra itin populiarios tarp tų, kurie turi vaikų.

„Be to, Paysera organizuojama daug trumpų išvykų ir užsiėmimų, puikiai tinkančių ir tėvams. Pavyzdžiui, prieš prasidedant karui lankėmės nuostabiuose Ukrainos kalnuose. Su mažu vaiku tokia kelionė būtų labai sudėtinga, tačiau kai tokią kelionę organizuoja darbovietė, tai tampa malonia trumpa išvyka ir poilsiu nuo vaikų“, – sakė Aleksas.

#
Aleksas Rozentalis, viešųjų ryšių vadovas (dešinėje), Paysera kelionėje į Bukovelio slidinėjimo kurortą Ukrainoje

Mūsų tikslas – didesnė šeimų įtrauktis

Paysera personalo skyriaus vadovė Rūta Masionienė taip pat pažymėjo, kad įmonė siekia didinti dirbančių mamų ir tėčių bei jų šeimų įtrauktį.

#
Vaikai ir Paysera darbuotojai per velykinių margučių šventę Paysera biure, Vilniuje

Vos prieš kelias savaites Paysera darbuotojai kartu su savo vaikais dalyvavo Velykų margučių šventėje Paysera biure Vilniuje. Ateityje planuojama ir daugiau tokių renginių visai šeimai. Skamba patraukliai? Visus entuziastingus specialistus tiek su vaikais, tiek be jų kviečiami prisijungti prie mūsų dinamiškos ir nuolat augančios komandos. Peržiūrėkite Paysera darbo pasiūlymus >

Susiję straipsniai

#
Visuomenė

Kaip atrodys darbas Paysera 2022-aisiais?

Paysera darbuotojams stengiamės sukurti malonią ir įtraukiančią darbo aplinką ir jau dabar kartu mėgaujamės įvairiais privalumais. Naujų į žmones orientuotų iniciatyvų sąrašas išaugs dar 2022-aisiais. Pasitikrinkite ieškomas pozicijas ir skaitykite šį įrašą tam, kad sužinotumėte daugiau.

#
Visuomenė

Paysera darbuotojai išvyksta darbostogų į Meksiką ir Žaliojo Kyšulio salas!

Pandemija bei daugelyje valstybių įvesti kelionių draudimai privertė atšaukti ne vieno keliautojo planus, tačiau pagaliau Paysera paskelbė, jog kelios dešimtys darbuotojų artimiausiu metu vyks darbostogų į Meksiką ir Žaliojo Kyšulio salas. Junkis prie Paysera komandos ir prisijunk prie artėjančių kelionių!

#
Visuomenė

Paysera mini tarptautinę moters dieną pasiekusi 50/50 proporciją tarp vyrų ir moterų!

Kol tarptautinė „fintech“ pramonė skambina pavojaus varpais dėl įvairovės trūkumo šiame sektoriuje, Paysera mini tarptautinę moters dieną, skelbdama ir didžiuodamasi naujausiais statistiniais duomenimis. Remiantis šių metų statistika, daugiau nei pusė Paysera darbuotojų yra moterys. Skaitykite toliau norėdami sužinoti daugiau.