Visos kategorijos
Paslaugos

Paysera Rumunijoje pradeda teikti mokėjimo inicijavimo paslaugą! 

#
Nuo šiol Rumunijos pardavėjai internete arba ketinantys prekiauti Rumunijos rinkoje gali rinkti mokėjimus internetu iš pirkėjjų naudodamiesi Paysera mokėjimo inicijavimo (MIP) paslauga. Manoma, kad ši paslauga dar labiau paskatins pirkti internetu vienoje iš sparčiausiai augančių e. prekybos rinkų ES – Rumunijoje.

Kas yra mokėjimo inicijavimo paslauga? 

Paysera MIP yra mokėjimų internetu apdorojimo paslauga, pagrįsta atvirąja bankininkyste. Perkant internetu, mokėjimai atliekami juos inicijuojant iš pirkėjo banko sąskaitos. Taip pirkimo procesas pirkėjui tampa paprastesnis ir greitesnis, o pardavėjui – pigesnis ir patogesnis.

Tokius mokėjimus, nepaisant to, iš kokio banko jie atliekami, pardavėjas mato savo sąskaitoje iškart arba kitą darbo dieną. Paysera nuo 2020 m. pavasario planavo teikti šią paslaugą ir tapo vos antruoju šios technologijos teikėju Rumunijoje.

#

Ką tai reiškia Rumunijos rinkai? 

Populiariausiems bankams Rumunijoje – „Banca Transilvania“, „BCR“, „ING Bank“, „Revolut“ ir kt. – suteikus laikiną saugią prieigą, pagristą atvirąja bankininkyste, o Paysera atlikus šių bankų sistemų integraciją, mokėjimų inicijavimas iš pirkėjo sąskaitos tapo prienamas šalies e. parduotuvėms.
#
Generalinis „Paysera Romania“ direktorius Daniel Turbatu

„Atvirąja bankininkyste pagrįstos finansinės technologijos sustiprino konkurenciją Europoje. Dėl šių technologijų įmonėms ir naudotojams padidėjo pasirinkimas ir sumažėjo kainos. 

Mokėjimo inicijavimas yra viena tokių finansinių inovacijų. Ji plačiai paplitusi Baltijos šalyse. Čia mūsų mokėjimo inicijavimą iš pirkėjo sąskaitos naudoja beveik 10 000 e. parduotuvių, kuriose 2020 m. pirkėjai išleido 315 mln. Eur. Remiantis mūsų duomenimis, atsiskaitymai šiuo būdu sudaro daugiau nei 70 proc. bendros e. prekybininkų apyvartos Baltijos šalyse”, – sako „Paysera LT“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas.

#
„Paysera LT“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas

Statistika rodo, kad Rumunijos interneto parduotuvėse pernai buvo įsigyta prekių ir paslaugų už 5,6 mlrd. Eur, arba 30 proc. daugiau nei ankstesniais metais – pagal augimo tempą tai viena karščiausių e. prekybos rinkų ES. Paysera tikisi, kad ši tendencija tik stiprės, kai daugiau parduotuvių pasirinkus e. prekybos rinką joje atsiras daugiau galimybių ir konkurencijos.

Paysera tampa vis populiaresnė Rumunijoje, nes prekybininkams visoje Europoje leidžia turėti nemokamą RON IBAN sąskaitą ir tiesiogiai gauti mokėjimus RON valiuta iš klientų Rumunijoje. Be to, Paysera yra vienintelė ne Rumunijoje įsteigta e. pinigų įstaiga, leidžianti įmonėms sumokėti mokestinius įsipareigojimus Rumunijai iš Paysera daugiavaliutės sąskaitos. 

Susiję straipsniai

#
Verslui

Kas yra atviroji bankininkystė, Antroji Mokėjimo paslaugų direktyva (angl. PSD 2) ir mokėjimo inicijavimo paslauga?

Atviroji bankininkystė yra sistema, leidžianti dalintis finansine informacija, reikalinga finansų produktų ir paslaugų vystymui. Vienas iš tokių produktų, pagrįstas atvirąja bankininkyste yra mokėjimo inicijavimo paslauga, leidžianti klientams patogiai ir greitai atsiskaityti internetu, o pardavėjams priimti tokius mokėjimus netaikant banko mokesčių. Tai galima atlikti per trečiosios šalies mokėjimų operatorių, pavyzdžiui, Paysera.

#
Paslaugos

Paysera MIP: e. parduotuvių klientai nuo šiol galės atsiskaityti ir per Revolut 

Nuo šiol, elektroninės parduotuvės, įmokoms rinkti naudojančios Paysera mokėjimo inicijavimo paslaugą MIP, savo pirkėjams galės pasiūlyti atsiskaityti ir per Revolut. 

#
Verslui

Kaip pasirinkti tinkamą įmokų surinkimo internetu partnerį? 

Įmokų surinkimo internetu paslauga (angl. payment gateway) tai sistema įgalinanti e. parduotuvės klientus saugiai ir paprastai sumokėti už pirkinius, o e. parduotuvei – šiuos mokėjimus gauti. Tai tarsi tiltas, jungiantis pirkėją su pardavėju.