Visi įrašai
Paslaugos

Auksas pasiekiamas ranka! Taurųjį metalą jau galima pirkti internetu

#

Kalboms apie ekonominę krizę įsisiūbavus, auksas ir jo kaina vis dažniau patenka į žiniasklaidos akiratį. Augant brangiųjų metalų populiarumui, o aukso kainoms mušant rekordus, be galo džiaugiamės suteikdami ir savo klientams galimybę pirkti bei parduoti auksą internetu, Paysera sistemoje. Nereikia jokių „premium“ sąskaitų – ši funkcija prieinama VISIEMS!

Taurieji metalai yra viena seniausių ir iki šiol stabiliausių atsiskaitymo priemonių. Jau kurį laiką netvėrėme savo vietoje norėdami jums pranešti apie tai, kad nuo šiol pirkti auksą internetu gali ir visi mūsų klientai. Ir ne tik pirkti, bet ir atsiimti auksines monetas ar luitus fiziškai!

Ar auksas gera investicija? 

O ar auksas iš viso yra investicija? Tai yra dažna diskusijų tema ir kiekvienas investicijomis besidomintis žmogus turės savo nuomone šiuo klausimu. 

Mes sakome, jog galite auksą vadinti investicija, bet vargu ar tai bus gera bei pelninga investicija. Tiesa ta, jog nei auksas, nei kiti taurieji metalai aktyviai negeneruoja jokių pajamų. Taigi, jei turite galimybę investuoti ir norite iš to užsidirbti, galite tai padaryti investuodami į verslą ar panašias veiklas, kurios neša pastovias pajamas. 

Vis dėlto, krizės bei neramumų laikotarpiais fizinis auksas bei kiti taurieji metalai turi tendenciją išlaikyti savo vertę ilgalaikėje perspektyvoje, ko dažnai nepadaro kitos valiutos. Ir tai yra vienas didžiausių šio tauriojo metalo privalumų. Dėl to daugelis žmonių tauriuosius metalus perka tikėdamiesi apsaugoti savo turimų pinigų perkamąją galią. Tikėdami pastaraja mintimi ir pristatome šią funkciją.  

Kaip veikia aukso pirkimas internetu? 🤔

Viskas paprasčiau nei atrodo! Kaip ir su kitomis valiutomis, savo Paysera sąskaitoje galite konvertuoti norimą valiutą į auksą (XAU) ir lygiai taip pat bet kuriuo metu galite konvertuoti metalus atgal į norimą valiutą, kitaip sakant – parduoti Paysera.

Tam, kad lengviau suprastumėte kiek tauriojo metalo turite, jį atvaizduojame tiek metalo svoriu, tiek jums pažįstama valiuta, pavyzdžiui, eurais.

#

Ar galiu atsiimti tikrą auksą? 👑

Kad ir kaip gerai tai skambėtų... galite! Įsigytas monetas ar luitus galite atsiimti Paysera klientų aptarnavimo centre Vilniuje arba užsisakyti pristatymą į namus. Atsiimant auksą, jį atitinkanti elektroninė vertė bus nurašyta iš jūsų tauriųjų metalų sąskaitos.

Nusipirkę tauriojo metalo, nemokamai jį atsiimti galite per dvi darbo dienas. Vėliau bus pradėtas taikyti simbolinis saugojimo mokestis ir auksas bus saugiai laikomas Paysera saugyklose. 

Vis dėlto, nerekomenduojame laikyti tauriųjų metalų gaminių savo namuose, kadangi jie gali būti neapsaugoti nuo vagysčių ir kitų nelaimių. Bet kokiu atveju – tai jūsų auksas, tad elkitės kaip išmanydami. 😎

#

Ar galiu metalus siųsti kitiems? 🤝

Taip, galite tauriuosius metalus siųsti ir kitiems Paysera klientams. Auksinė moneta ar luitas fiziniame ar elektroniniame formate gali tapti originalia, unikalia ir be galo vertinga dovana. Daug originaliau, nei pinigai vokelyje! Vis dėlto, neturėtumėte aukso jiems parduoti, taip pat kaip ir pirkti jo iš kitų Paysera naudotojų. Bet mainus visada galite atlikti su mumis!

Šiai dienai mokėjimai tauriaisiais metalais už prekes ir paslaugas negalimi, kadangi daugelis šalių priima atsiskaitymus tik savo valiuta. Nepaisant to, auksas per kelias sekundes gali būti iškeičiamas į reikiamą valiutą ir tuomet galite atlikti norimą mokėjimą.

Kodėl pirkti auksą internetu iš Paysera? 

Patikima 🤝
Paysera yra finansų rinkos dalyvė jau daugiau nei 15 metų. Mes esame pirmoji licencijuota finansinių technologijų (fintech) įmonė Lietuvoje ir jau savo klientus įgaliname konvertuoti valiutas palankiomis kainomis, atlikti tarptautinius pervedimus, pigiai ir patogiai rinkti įmokas internetu, užsisakyti mokėjimo korteles ir dar daugiau. Mumis pasitiki ir aktyviai naudojasi tiek privatūs asmenys, tiek verslai ne tik Lietuvoje bet ir kitose valstybėse. 

Lankstu 🧮
Mes taip pat suprantame, jog ne visi klientai gali sau leisti nusipirkti visą auksinę monetą iš karto. Todėl Paysera klientai tauriuosius metalus gali pirkti dalimis. Tai patogus ir praktiškas sprendimas taupantiems – kas mėnesį galite nusipirkti po šiek tiek aukso. 

Fiziniai taurieji metalai 🏅
Nors Paysera klientai auksą gali įsigyti internetu, taurieji metalai Paysera saugyklose yra saugomi fizine jų forma – monetomis ir luitais. Juos galima atsiimti Paysera klientų aptarnavimo centre, užsisakyti pristatymą į bet kurią šalį arba saugiai laikyti auksą mūsų saugyklose. 

Saugu 🔒
Laikyti fizinį auksą namuose – ne pats saugiausias sprendimas, tad nusipirkę aukso per Paysera jo vertę ir kiekį visada matysite telefone, o fizinis auksas bus saugiai laikomas Paysera saugyklose, o jį visada galėsite ir atsiimti. Taip pat, santaupų laikymas aukso forma yra saugus būdas taupyti, nerizikuojant, kad pinigai praras savo vertę. 

Patogu 📲
Kas gali būti patogiau perkant tauriuosius metalus, jei ne aukso pirkimas internetu? Pirkimas atliekamas taip pat kaip ir valiutos konvertavimas – per Paysera internetinę platformą ar mobiliąją programėlę. Visada galite nusipirkti daugiau arba parduoti metalus atgal į Paysera.  

#

Pakalbėkim apie kainas 💸

Visus tauriųjų metalų įkainius, taip pat ir jų laikymo bei pardavimo kainas rasite mūsų internetinėje svetainėje.

Bet kokiu atveju, norėdami pirkti auksą internetu, turite būti Paysera klientai – tai jums nieko nekainuos. Sąskaitą galite atsidaryti nemokamai per mobiliąją programėlę iOS ir Android telefonuose.

Viskas jūsų rankose ❗️

Perspėjame, kad Paysera nekonsultuoja tauriųjų metalų pirkimo, kaip investicijų klausimais. Savo klientams paprasčiausiai suteikiame paprastą ir patogią prieigą prie tauriųjų metalų ir tikimės, kad kiekvienas pasinaudos šia proga kaip įmanoma geriausiai.

Turi klausimų? 

💻 Apsilankykite mūsų internetiniame puslapyje ir sužinokite daugiau informacijos apie tauriuosius metalus, jų įkainius, mokesčius ir kitą aktualią informaciją.
📞 Susisiekite su mūsų klientų aptarnavimo centru
❓Skaitykite dažniausiai užduodamus klausimus apie aukso prekybą internetu. 

O mes dirbsime toliau tam, kad ateityje galėtume jums pasiūlyti dar didesnį tauriųjų metalų pasirinkimą bei patogų ir lankstų jų įsigijimą. Sekite mus socialiniuose tinkluose ir visas naujienas sužinokite pirmieji! 

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Metas apsaugoti savo pinigus – metas auksui! 

Puodelis kavos 70-aisiais kainavo maždaug 20 centų, šiandien – daugiau kaip 1,50 EUR. Tuo pat metu aukso uncijos kaina buvo vos 200 EUR, šiandien uncija kainuoja aštuonis kartus daugiau ir viršija 1600 EUR. Svarstote, kas bendro tarp šių skirtingų prekių? Infliacija. 

#
Asmeniniai finansai

Aukso prabos tikrinimas perkant auksą internetu 

Nors auksas yra vienas seniausių ir, kaip kai kurie pasakytų, tikriausių pinigų, jo kokybė, kilmė ir kaina vis dar apipinta klausimais. Ką reiškia aukso prabos skaičiai? Kuo karatai skiriasi nuo prabos? Ar galima rasti šimtaprocentinio aukso? Kaip atliekamas aukso prabos tikrinimas? Šios temos tapo ypač aktualios aukso prekybai persikėlus į internetą, tad į jas atsakome ir mes.

#
Asmeniniai finansai

Infliacija Lietuvoje: kas tai yra ir kaip apsisaugoti? 

Dar prieš Covid-19 pandemiją pasaulyje prasidėjo kalbos apie ekonominę krizę, infliaciją, ir apskritai artėjančius finansinius iššūkius. Mėnesinė infliacija Lietuvoje pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) rugsėjo mėnesį buvo 0,4 %, o tai yra normalus ir net geras rodiklis. Vis dėlto, kad ir maža infliacija, bet vis tik infliacija vyksta nuolatos ir kasmet, tad žmonės ar įmonės, turinčios didesnių santaupų ieško įvairių būdų, kaip neprarasti savo pinigų vertės ilgalaikėje perspektyvoje.