Visos kategorijos
Asmeniniai finansai

Bendra poros sąskaita ir kiti būdai apjungti šeimos finansus

Bendra poros sąskaita

Bendras būstas, bendras automobilis, bendra buitis – visa tai dažniausiai reiškia bendrus šeimos finansus. Finansinėms technologijoms populiarėjant, bendros išlaidos bei santaupos tampa norma ir jaunoms poroms nebereikia nedrąsiai priminti vienas kitam apie skolas ar pamirštus komunalinius mokesčius. Tokios naujovės kaip bendra sąskaita, bendros santaupos ar pinigų prašymo funkcija ne tik įveda skaidrumo į šeimos finansus, bet gali išgelbėti ir romantinius santykius.

Kalbėti apie pinigus nejauku?

Atrodo, kad net pačios artimiausios poros, kurios dalinasi visomis paslaptimis, prisiminimais ir norais, jaučiasi… nejaukiai, kai kalba pasisuka apie pinigus. Tad neretai, net kartu gyvenančių porų finansai būna atskiri iki jų santuokos ar pirmosios atžalos.

Vis dėlto, požiūris į finansus – išlaidų kontrolę ir santaupų svarbą, yra būtent tas aspektas, kurį išsiaiškinti reikėtų kuo anksčiau. Kitu atveju, tai gali tapti rimta problema įsikėlus gyventi kartu ar pasiėmus bendrą paskolą. Kasmet atliekamos apklausos atskleidžia, jog nesutarimai dėl pinigų yra viena pagrindinių šeimyninių ginčų priežasčių, kas neretai veda ir skyrybų link. Tuo tarpu poros, kurios atvirai kalba apie finansus ar juos apjungia – pasižymi laimingesniu šeimyniniu gyvenimu.

Ar... atsidarysi su manimi bendrą sąskaitą? 💍

Vienas iš būdų apjungti šeimos finansus – atsidaryti bendrą poros sąskaitą. Darant tai tradiciniuose bankuose – porai atidaroma sąskaita, kurioje jie yra lygiaverčiai savininkai – abu gali uždaryti sąskaitą ir pan. Tuo tarpu atsidarant bedrai valdomą sąskaitą Paysera mobiliojoje programėlėje – vienas žmogus yra pagrindinis sąskaitos savininkas, o antrajam – suteikiama prieiga prie šios sąskaitos – galimybė įnešti ir išimti pinigus, bet ne uždaryti sąskaitą.

#

Norint atsidaryti bendrą Paysera sąskaitą – abu žmonės turi turėti asmenines Paysera sąskaitas. Ją galima atsidaryti visiškai nemokamai. Tuomet, prisijungę prie Paysera programėlės spauskite ant profilio ikonos> Mano sąskaitos> Sukurti naują sąskaitą> Bendra sąskaita. Sugalvokite sąskaitai pavadinimą ir pasirinkite asmenį, su kuriuo dalinsitės šia sąskaita (kontaktui prieiga prie sąskaitos bus suteikta per 12 valandų).

Bendrai sąskaitai nepasiruošę? Pasinaudokite alternatyvomis 🤝

Jei dar nesijaučiate pasiruošę iškelti tą lemtingą bendros sąskaitos klausimą, pasinaudokite kitomis alternatyvomis, kurios padės jums padalinti bendras išlaidas.

Sąskaitos padalijimo funkcija ✂️

Ką tik sumokėjote už gausų maisto produktų apsipirkimą? O gal padengėte nuomos ar komunalines išlaidas? Gal tai ne pirmas kartas iš eilės? Jei tiek jūs, tiek jūsų antroji pusė (gali būti ir tiesiog draugai) turite Paysera sąskaitąbraukite į kairę ant pasirinkto apmokėjimo> spauskite Padalinti sąskaitą ir pasirinkite su kuo iš savo kontaktų norėtumėte ją pasidalinti. Sumokėti galite tiek lygiomis, tiek nevienodomis dalimis.

Jūsų antroji pusė gaus automatinį prašymą pervesti pinigus, kurį reikės tiesiog patvirtinti. Na, arba atmesti.

#

Pinigų prašymo funkcija 💸

Jei paskutinės didelės išlaidos buvo grynaisiais ar iš kitos banko sąskaitos, vietoj to, kad atliktumėte saskaitos padalijimą, galite tiesiog nusiųsti pinigų prašymą. Prisijunkite prie programėlės> Pervedimai> Pinigų prašymas> Pasirinkite kontaktą ir pinigų sumą.

Tokios skolos pamiršti neįmanoma – pinigų prašymą gavėjas matys tol, iki kol jį priims arba atmes.

Bendra taupymo sąskaita 🐷

Galiausiai, jei jūsų išlaidos ir skiriasi – galbūt drauge taupote bendram tikslui? Apsvarstykite bendros taupymo sąskaitos atidarymą. Galėsite nustatyti pasikartojančius mokėjimus ir nė nepastebėsite, kaip būsite sutaupę sekančioms atostogoms, automobiliui ar vestuvėms 💒.

Programėlėje spauskite Daugiau> Taupymas> Sukurti naują skiltį> Sugalvokite jai pavadinimą> Tikslą> Pakvieskite kitą asmenį taupyti drauge.

Tad, kad ir kaip nesmagiai kartais gali skambėti kalbos apie pinigus su artimaisiais – artimuose santykiuose jos būtinos, o su finansinių technologijų pagalba – ne tokios ir nemalonios. Dar nenaudojate Paysera programėlės finansų valdymui? Skaitykite daugiau informacijos apie ją.

Susiję straipsniai

#
Paslaugos

Svarbiausios Paysera mobiliosios programėlės funkcijos 2021-aisiais

Pasitikrinkite, kurias iš 2020-aisiais išleistų Paysera programėlės funkcijų jau išbandėte. O kokių turėtumėte su nekantrumu laukti šiais metais? Paruošėme naujovių kiekvieno skoniui!

#
Asmeniniai finansai

Naujametiniai pažadai: Kaip taupyti pinigus – 50 30 20 taisyklė 

Vienas dažniausių naujametinių pažadų – geresnis asmeninių finansų tvarkymas. Tad artėjant 2021-iesiems rekomeduojame vadovautis keliais patarimais kaip taupyti pinigus taikant 50 30 20 taisyklę.

#
Asmeniniai finansai

Metas apsaugoti savo pinigus – metas auksui! 

Puodelis kavos 70-aisiais kainavo maždaug 20 centų, šiandien – daugiau kaip 1,50 EUR. Tuo pat metu aukso uncijos kaina buvo vos 200 EUR, šiandien uncija kainuoja aštuonis kartus daugiau ir viršija 1600 EUR. Svarstote, kas bendro tarp šių skirtingų prekių? Infliacija.