Visos kategorijos
Paslaugos

Kaip siųsti pinigus į Ukrainą? 

#
Nesibaigiantis karas Ukrainoje kasdien reikalauja didesnės vakarų paramos. Nukentėjusiesiems ir kariaujantiems padeda šimtai jei ne tūkstančiai vietinių ir tarpautinių organizacijų. Jas finansiškai gali paremti kiekvienas. 

Pateikiame trumpas ir aiškias instrukcijas, kaip siųsti pinigus Ukrainoj veikiančioms organizacijos ar ten likusiems artimiesiems.

Kokiais atvejais man gali prireikti siųsti pinigus į Ukrainą? 

💙 Humanitarinė pagalba. Viena iš priežasčių, kodėl norėtumėte atlikti tarptautinį pervedimą į Ukrainą, yra pagalba tiems, kurie ten įstrigo dėl karo. Šiuo metu įvairios vietinės ir tarptautinės nevyriausybinės organizacijos kasdien gauna milijonus, kuriuos skiria už laisvę kovojančių Ukrainos žmonių reikmėms. 

💼 Verslas. Tokios šalys kaip Lenkija, Lietuva, Rumunija ir kitos turi tvirtus verslo ryšius su Ukraina. Todėl daugelis šių šalių įmonių kasdien siunčia pinigus į Ukrainą, kad galėtų sumokėti už vietinių gyventojų teikiamas prekes ir paslaugas. 

👨‍👩‍👦 Pervedimai šeimai. Dažnais atvejais žmonės perveda pinigus į Ukrainą, kai dirba svetimoje šalyje ir dalį atlyginimo siunčia šeimai. Tai ypač aktualu dabar, kai įvairiose šalyse atsidūrusios ukrainiečių šeimos visais įmanomais būdais stengiasi padėti vieni kitiems.  

Nemokami pinigų pervedimai į Ukrainą 🇺🇦
Iki 2022.06.17

Nors Paysera kol kas nepalaiko Ukrainos valiutos grivinos (UAH) (bet netrukus palaikys!), eurus į Ukrainą galite siųsti taip pat patogiai. Ir šiuo metu – tai nieko nekainuoja. 

Siekdami padėti Ukrainos žmonėms gauti maksimalią pinigų sumą, kurią perveda norintieji padėti, panaikinome 7 EUR mokestį visiems pervedimams eurais į šią šalį. Vis dėlto negalime garantuoti, kad mokesčių jūsų pervedimui netaikys gavėjo bankas. 
Nuolaida taikoma iki 2022.06.17

#

Kaip siųsti eurus į Ukrainą? 📲

Siųsti pinigus į Ukrainą per Paysera galite, jei turite atsidarę nemokamą Paysera sąskaitą. Norėdami atsidaryti sąskaitą ir atlikti savo pirmąjį pervedimą, laikykitės toliau pateikiamų nurodymų. Jie taikomi tiek privatiems, tiek verslo klientams. Jei jau turite Paysera sąskaitą – pereikite tiesiai prie 4 žingsnio.  

  1. Atsisiųskite Paysera programėlę ir užsiregistruokite (visiškai nemokamai, be mėnesinių sąskaitos aptarnavimo mokesčių, be narystės). Kaip užsiregistruoti?
  2. Atlikite identifikaciją ✅
  3. Perveskite pinigų į savo Paysera sąskaitą. Jums bus suteiktas IBAN formato sąskaitos numeris, kurį galite naudoti paprastiems banko pervedimams eurais bei tarptautiniams pervedimams kitomis valiutomis atlikti ar gauti. Kaip papildyti sąskaitą?
  4. Siųskite eurus į Ukrainos bankus. Atsiidarykite mobiliąją programėlę, pasirinkite Pervedimai > Naujas pervedimas > Į banką.  Įveskite gavėjo duomenis, papildymo sumą, mokėjimo paskirtį ir patvirtinkite pervedimą. 
    Norint atlikti pervedimą, jums reikės gavėjo sąskaitos IBAN numerio. Ukrainos IBAN sąskaitos numeris prasideda raidėmis UA, jį sudaro 29 simboliai. 
    Jei teisingai įvedėte gavėjo IBAN numerį – SWIFT/BIC kodo laukas bus užpildytas automatiškai. 

Kiek laiko trunka pervedimas į Ukrainą?

Pervedimas į Ukrainos banką per Paysera atliekamas nemokamai ir užtrunka iki 3 darbo dienų. Dauguma bankų priima pervedimus pagrindinėmis valiutomis, pvz., eurais, tačiau turėkite omeny, kad mokėjimus eurais galima atlikti tik į tuos bankus, kurie yra TARGET2 sistemos dalyviai.

Kaip siųsti pinigus Paysera naudotojui Ukrainoje?

Geriausias būdas siųsti pinigus į Ukrainą yra pervedimas iš savo Paysera sąskaitos į gavėjo Paysera sąskaitą, jei jis tokią turi. Pervedimai tarp Paysera naudotojų dažniausiai yra nemokami ir trunka vos kelias sekundes. Be to, galite siųsti juos visomis valiutomis, kurias palaiko Paysera. 

Siųskite grynuosius į Ukrainą itin palankiomis kainomis

Paysera taip pat suteikia galimybę atlikti pervedimus, o gautas lėšas atsiimti grynaisiais Ukrainoje. Tai nauja paslauga, leidžianti Paysera klientams siųsti pinigus artimiesiems, draugams ar partneriams Ukrainoje, kurie ne visuomet turi Paysera ar bet kurią kitą banko sąskaitą. Viskas, ko reikia pervedimui, yra gavėjo vardas, pavardė ir gimimo data. Norėdamas atsiimti pinigus, gavėjas turi pateikti savo vidinį ar tarptautinį pasą arba asmens tapatybės kortelę ir grynųjų atsiėmimo kodą.

Pervedimams taikomi mėnesio limitai, kuriuos galite sužinoti mūsų svetainėje. Pervedimai atliekami labai greitai, o jų kainos – itin palankios, todėl šią paslaugą verta išbandyti, ypač jei siunčiate pinigus pagyvenusiems žmonėms arba tiems, kuriems ne itin gerai sekasi naudotis technologijomis ir elektronine bankininkyste.
Skaityti daugiau >

Dažnai atliekate tarptautinius pervedimus ar valiutos keitimą ir ieškote geriausių sąlygų? 

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Kaip siųsti pinigus į Lenkiją? Išsamios instrukcijos

Dėl Lenkijos vietinės valiutos – zloto, daugelis žmonių ir įmonių, prekiaujančių su šia šalimi, stengiasi rasti geriausius būdus, kaip pervesti pinigus neprarandant nei lėšų, nei laiko. Dažnas siunčia pinigus į Lenkiją per Paysera, kuri, pasitelkusi vietos partnerius, gali užtikrinti ne tik gerus valiutos keitimo iš eurų į zlotus kursus, bet ir greitus bei nesudėtingus mokėjimus. Šiame tekste apžvelgsime išsamiau, kaip atlikti tokius pervedimus.

#
Asmeniniai finansai

Kas yra SWIFT (BIC) kodas? 

SWIFT kodas (angl. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) yra naudojamas identifikuoti mokėjimo gavėjo šalį, banką bei banko padalinį, kuriame yra registruota gavėjo sąskaita. Paysera SWIFT kodas yra EVIULT2VXXX, jis vienodas visiems Paysera klientams. Šio kodo dažnai reikia, norint atlikti tarptautinį pervedimą, ir šiame blog'o įraše mes pabandysime paaiškinti kodėl.

#
Paslaugos

Paysera klientus aptarnaus visą parą 

Nuo kovo 1-osios Paysera anglų kalba klientus aptarnaus visą parą, kiekvieną dieną. Konsultuotis bus galima telefonu, elektroniniu paštu ir gyvo pokalbio (angl. live chat) formatu internetinėje svetainėje.