Visos kategorijos
Asmeniniai finansai

Mitai prieš tikrovę: visa tiesa apie investavimą

True and false stereotypes about investing
Investavimas dažnai suprantamas klaidingai. Kai kurie jį laiko įtartinai pelninga finansine schema, kiti jį prilygina azartiniams lošimams. Tokie klaidingi įsitikinimai gali atgrasyti daugelį nuo perspektyvių finansinių galimybių, tačiau investavimas nėra toks bauginantis ar rizikingas, kaip gali atrodyti. Išsklaidykime šiuos mitus, kad geriau suprastumėte investavimo esmę!

1 mitas apie investavimą: tai pernelyg sudėtinga

Investavimo sąvokos ir finansiniai terminai gali atrodyti sudėtingi, tarsi tai būtų kalba, suprantama tik finansų ekspertams.

Jei atrodo, kad nieko nesuprantate, prisiminkite, kad tokios sąvokos paprastai apibūdina kasdienius įvykius ir veiklas, kurias atliekame visi.

Laimė, šiais laikais yra daug informacijos šaltinių, galinčių paaiškinti finansinius terminus ir principus paprastais žodžiais – nuo knygų iki interaktyvių kursų. Susipažinus su pagrindinėmis investavimo sąvokomis ir norint mokytis, žiniomis šioje srityje gali sėkmingai naudotis kiekvienas.

2 mitas apie investavimą: tai greito praturtėjimo schema

Pradėkime nuo to, kad nėra stebuklingo būdo staiga praturtėti.

Tie, kurie tvirtina kitaip, greičiausiai bando įtraukti jus į finansinę schemą ar apgavystę.

Tikrasis ir teisėtas investavimas reikalauja laiko, kantrybės, disciplinos ir dėmesio sutelkimo į realius tikslus. Stenkitės atsispirti pagundai priimti impulsyvius investicinius sprendimus, pagrįstus trumpalaikiais rinkos svyravimais ar spekuliacinėmis tendencijomis. Svarbiausia – sutelkti dėmesį į ilgalaikius finansinius tikslus, ir tai laikui bėgant duos vaisių.

Jums pavyks!

Investing requires patience and realistic goals

3 mitas apie investavimą: tam reikia daug pinigų

Priešingai nei daugelis mano, investuoti galima pradėti ir neturint didelės pinigų sumos. Žinoma, naudinga turėti daugiau, nes didesnės investicijos gali duoti didesnę grąžą, tačiau tai jokiu būdu nėra būtinybė. Daugelis investavimo platformų suteikia galimybę investuoti žmonėms su įvairiais biudžetais.

Tai reiškia, kad galite pradėti nuo nedidelių sumų ir palaipsniui didinti investicijas.

4 mitas apie investavimą: tai pernelyg rizikinga

Daugelis mano, kad investavimas veikia taip pat, kaip ir azartiniai žaidimai, t. y. viskas priklauso nuo sėkmės ir spėlionių.

Kaip ir visose gyvenimo srityse, sėkmė gali suvaidinti tam tikrą vaidmenį, tačiau tikrai nėra varomoji sėkmingų investicijų jėga. Iš tikrųjų, investavimas apima kruopščius tyrimus, analizę ir apgalvotus sprendimus, pagrįstus faktais bei duomenimis. Sėkmingi investuotojai kuria strategijas, diversifikuoja savo portfelius, taip efektyviai mažindami riziką.

5 mitas apie investavimą: svarbiausia tinkamas laikas

Sakoma, kad svarbiausia tinkamas laikas… Tačiau, ar kas nors gali atspėti, kada tas tinkamas laikas? Tikrai ne – neįmanoma žinoti, kas laukia ateityje.

Kalbame apie tai, kad žmonės dažnai sako, jog norint gauti gerą investicijų grąžą, reikia pirkti akcijas, kai jų kainos yra žemos, ir parduoti, kai jos pakyla.

Deja, tai skamba paprasčiau nei iš tiesų yra – numatyti rezultatus praktiškai neįmanoma, o dėl tokios strategijos dažniausiai praleidžiamos galimybės arba priimami nepalankūs sprendimai.

6 mitas apie investavimą: investicijas reikia stebėti kasdien

Jums tikrai nereikia nuolat stebėti kurso ir dažnai prekiauti. Žinoma, svarbu žinoti, kas vyksta su jūsų investicijomis, tačiau, kaip minėjome anksčiau, tikslas nėra bandyti numatyti rinkos svyravimus, o sutelkti dėmesį į kokybę ir ilgalaikę investavimo strategiją.

Quality and long-term investments don’t require daily monitoring

Pasiruošę pradėti savo investavimo kelionę?

Investavimo pasaulis atsiveria su jūsų Paysera sąskaita, o mes stengiamės užtikrinti, kad mūsų klientų patirtis būtų sklandi.

Norite išsaugoti savo perkamosios galios vertę ekonomikos nestabilumo laikais? Apsvarstykite galimybę internetu įsigyti aukso, kurį net galėsite fiziškai atsiimti.

Savo klientams taip pat siūlome kitus būdus investuoti pinigus – bendradarbiaujame su InRento, kad galėtumėte investuoti į NT nuomos projektus, finansuoti trumpalaikę nuomą, „co-living“ (liet. bendro gyvenimo) būstus ir viešbučius. Visa tai – be papildomų tapatybės patvirtinimo žingsnių.

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Kodėl verta apsvarstyti investavimo galimybę?

Nerimaujate dėl infliacijos įtakos jūsų sunkiai uždirbtiems pinigams? Jus domina finansinė nepriklausomybė ir saugi ateitis? Investavimas gali būti atsakymas į šiuos klausimus. Šiame blogo įraše išnagrinėsime priežastis, kodėl turėtumėte apsvarstyti investavimą ir kaip lengvai investuoti Paysera sąskaitos pagalba.

#
Asmeniniai finansai

Metas apsaugoti savo pinigus – metas auksui!

Puodelis kavos 70-aisiais kainavo maždaug 20 centų, šiandien – daugiau kaip 1,50 EUR. Tuo pat metu aukso uncijos kaina buvo vos 200 EUR, šiandien uncija kainuoja aštuonis kartus daugiau ir viršija 1600 EUR. Svarstote, kas bendro tarp šių skirtingų prekių? Infliacija.

#
Asmeniniai finansai

10+ priežasčių, kodėl verta naudotis Paysera

Ar prisimenate, pagal kokius kriterijus pasirinkote savo pirmąjį banką? Jį naudojo jūsų tėvai? O gal kortelę nemokamai gavote mokykloje? Bet ar tai tikrai galima laikyti pasirinkimu? Kviečiame pažvelgti į 10 dažniausių priežasčių, dėl kurių žmonės atsidaro Paysera sąskaitą