Visos kategorijos
Visuomenė

Ką veikti Velykų savaitgalį? 10 renginių kiekvieno skoniui 

#
Artėjant ilgajam Velykų savaitgaliui ieškote, ką nuveikti su draugais ar šeima? Paysera Tickets bilietų platinimo platformoje rasite įvairių renginių šventiniu laikotarpiu – nuo elektroninės muzikos koncertų iki smagių užsiėmimų su vaikais. Žemiau rasite mūsų rekomendacijas 👇

Velykinės dirbtuvės 🎨

Velykų savaitgalis – puiki proga praleisti daugiau laiko su artimaisiais. Velykinės dirbtuvės jums padovanos ne tik turiningai praleistą laiką, bet ir mielas nuotraukas prisiminimui. 
#

1. Kiaušinių marginimas vašku

Vilniaus etninės kultūros centras kviečia į dirbtuves, kurių metu bus galima ne tik susipažinti su tradiciniais margučių raštais, ornamentų bei spalvų simbolika, bet ir išmokti marginimo vašku subtilybių.
Dalyvių amžius – nuo 16 m.

2. Kiaušinių marginimas Naujosios Vilnios kultūros centre

Senais laikais kiaušinio marginimas Velykų proga įvairiais raštais, ornamentais ir spalvomis turėjo magišką reikšmę. Naujosios Vilnios kultūros centras kviečia į užsiėmimą, kurio metu dalyviai bus supažindinami su tradiciniais kiaušinių marginimo būdais, raštais bei jų reikšme. Pažinti šias senąsias tradicijas mums padės etninės kultūros centro tautodailininkė Justė Šalengienė.

3. Šiaudinių sodų rišimas

Vilniaus etninės kultūros centras kviečia išmokti rišti šiaudinius sodus ir tokiu būdu prisiliesti prie tradicijos, kurios nominacinė paraiška ką tik buvo pateikta UNESCO Reprezentatyviajam žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašui.

Užsiėmimo metu dalyviai sužinos apie sodų rišimo tradiciją, išmoks paruošti šiaudus ir surišti iš jų nedidelį klasikinės formos sodą.
Dirbtuvėse laukiami suaugusieji ir vaikai nuo 14 m.

Užsiėmimai vaikams 🧒

4. Stovykla etninės kultūros centre

Keturias dienas vyksiančios etninės kultūros stovyklos programoje – įvairūs kūrybiniai užsiėmimai, ekskursijos, pažintis su tradiciniais amatais, edukaciniai žaidimai ir kitos pramogos, padėsiančios geriau pažinti mūsų etninę kultūrą.
Stovykla skirta 7–10 m. amžiaus vaikams.

#

5. Ekskursija visai šeimai

Norite sužinoti, iš kokio paukščio kiaušinio susitvėrė pasaulis? Kurios šalies gyventojai medžius ir krūmus puošia margučiais, kol kiti prie Velykų stalo narplioja painius nusikaltimus? Pro kurios salos gyventojų langus ir balkonus Velykų rytą pasipila molinių indų kruša, kol kiti juose gamina gigantišką kiaušinienę, kurios paprastai užtenka tūkstančiui žmonių? Visa tai bei žaidimai, viktorinos ir stebuklingo kiaušinio kūrimas Velykinėje ekskursijoje visai šeimai!

6. Klasikinės muzikos koncertas vaikams

„Augu su muzika” – tai gyvos muzikos renginių ciklas teatre. Unikali proga šeimoms su pačiais mažiausiais paklausyti gyvai atliekamos klasikinės muzikos, o vaikams ne tik išgirsti žinomus garsiausių kompozitorių kūrinius, bet ir susipažinti su styginiais instrumentais.
Koncerto metu skambės V. A. Mocarto, A. Vilvaldžio ir kitų kompozitorių kūriniai.
Koncerto trukmė pritaikyta vaikams – 35 min.

Vakarėliai ir koncertai 💃

#

7. Požeminės Velykos: Techno vakarėlis Palūšės kopoje

Vakarėlio organizatoriai žada kitokią Velykų šventę vakarėlių ir šokių išsiilgusiems elektroninės muzikos mylėtojams. „Kviečiame visus išlįsti iš savo žiemos lukšto ir balandžio 16 dieną susirinkti kartu užjudėti šokių aikštelėje, kurių šį kartą bus NET DVI! Be jau pamėgto House / Old house / Electro / Acid Main stage, turėsite išskirtinę progą nusileisti žemyn į tikrą BUNKERĮ ir atsiduoti stogą raunantiems Techno ir Hard techno garsams.“

8. The Underground Youth I Kablys

„The Underground Youth“ – grupė, kurios pasaulinei post-punk fanų bendruomenei pristatinėti nereikia. Šiandien, po 10 metų scenoje, grupė priskiriama post-punk ir shoegaze elitui, o jų savitu, itin švelniu lengvos psichodelikos skambesiu perpildyti pasirodymai jaudina gerbėjų širdis visame pasaulyje. 
Lietuvių melomanus pakerėję „The Underground Youth“ į Vilnių sugrįžta ketvirtą kartą! 

9. Saulės kliošas I Tamsta

Lengvai palinguoti pagal girdėtas dainas, pašokti pagal mylimiausias, o gal net išmokti naujų – puikus būdas švęsti! Vokalistė Justė Starinskaitė jus būtinai apdovanos savo šypsena, o juokais Laurynu Š prisistatantis būgnininkas būtinai papasakos įdomią istoriją ar padiskutuos apie gyvenimą. 
🇺🇦 Ukrainos piliečiai įleidžiami nemokamai.

10. Grande Cabaret I Nijinsky

„Neblėstančios šlovės menėje, įvykiai įsisiūbuoja tik nakčia. Didysis Nijinsky kabaretas grįžta su visa kerinčia didybe ir tik jam derančia didybe.“ Taip paslaptingai save apibūdina ir į renginį kviečia „Nijinsky“ baras Gedimino prospekte, Vilniuje.

Susiję straipsniai

#
Visuomenė

Velykos Paysera biuruose aplink pasaulį: nuo Bulgarijos ir Lietuvos iki Filipinų!

Velykų savaitgaliui artėjant, daugiau nei tračdalis pasaulio jau gyvena šventinėmis nuotaikomis. Šventėms ruošiasi ir Paysera biurai visame pasaulyje! Džiaugiamės, kad mūsų komandą sudaro įvairių šalių, religijų ir kultūrų atstovai. Pasinaudojome tuo ir paklausėme darbuotojų, ar jie švęs Velykas ir kuo ypatingos jų šalies šventiniai papročiai. Nors įvairiose šalyse dėl užsitęsusio karantino teks atsisakyti daugelio tradicijų, šventės dvasia išliks.

#
Asmeniniai finansai

10+ priežasčių, kodėl verta naudotis Paysera

Ar prisimenate, pagal kokius kriterijus pasirinkote savo pirmąjį banką? Jį naudojo jūsų tėvai? O gal kortelę nemokamai gavote mokykloje? Bet ar tai tikrai galima laikyti pasirinkimu? Kviečiame pažvelgti į 10 dažniausių priežasčių, dėl kurių žmonės atsidaro Paysera sąskaitą

#
Visuomenė

Paysera pristato naująjį logotipą!

Šiandien, po 8-erių metų pertraukos, didžiuojamės galėdami pristatyti pirmąjį ir pagrindinį naujojo Paysera identiteto elementą – naują logotipą. Šis pakeitimas atspindi mūsų siekį pereiti prie superprogramėlės ir žymi naują įmonės pradžią – šviežesnį ir modernesnį įvaizdį, kuris kartu neša ir žinutę. Tai taip pat pirmasis iš daugelio kitų šiais ir ateinančiais metais suplanuotų prekės ženklo atnaujinimų.