Visos kategorijos
Paysera HQ

„Paysera“ investavo į saulės ir vėjo jėgainių parkus: čia pasigamins visą reikalingą elektrą

#
Finansinių technologijų bendrovė „Paysera“, apdorojanti mokėjimus e. parduotuvėse ir teikianti atsiskaitymų paslaugas, įsigijo pastatytą ir jau veikiantį 1,5 megavato (MW) galios saulės jėgainių parką Vilkaviškio rajone ir parko teritorijoje esančią 600 kilovatų (kW) vėjo jėgainę. Čia pagaminta alternatyvi energija pilnai aprūpins elektra „Paysera“ biurus Vilniuje, Kaune ir Alytuje, o didžiąją dalį energijos įmonė tieks į bendrąjį elektros tinklą.
„Investuodami į saulės ir vėjo jėgaines tampame švarią energiją gaminančiu vartotoju. Nuo šiol pasigaminsime 100% mums reikalingos elektros, o perteklių tieksime į elektros tinklą. Saulės ir vėjo jėgainės prisidės mažinant mūsų organizacijos poveikį klimatui ir užtikrins didesnę nepriklausomybę nuo energijos kainų pokyčių”, – sako Gintautas Mežetis, „Paysera“ generalinis direktorius.
Iki šiol bendrovė iš saulės modulių ant pagrindinės būstinės Vilniuje stogo pasigamindavo maždaug 5% biurui sostinėje reikalingos elektros energijos. Didžioji dalis – 8 – bendrovės automobilių parke esančių automobilių yra neutralūs klimatui, t.y. varomi tik elektra.
Planuojama, kad saulės ir vėjo jėgainės kartu sudėjus per metus pagamins apie 2 milijonus kilovatvalandžių žalios elektros energijos, o tai yra maždaug tiek, kiek per metus suvartoja 1660 butų.
Jėgainių parką bendrovė įsigijo iš projekto vystytojos „SPG Group“.
„Paysera“ yra didžiausia Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ) tiek pagal mokėjimo operacijas, tiek pagal klientų pinigus sąskaitose, rodo 2022 m. III ketv. Lietuvos banko duomenys.

Apie „Paysera“

„Fintech“ bendrovė „Paysera“ teikia greitas, patogias, prieinamas finansines ir susijusias paslaugas visame pasaulyje. Įmonė apdoroja mokėjimus e. parduotuvėse, teikia pinigų pervedimo, valiutos konvertavimo paslaugas, klientams išduoda „Visa“ mokėjimo korteles. Pradėjusi veiklą 2004 m. Vilniuje, bendrovė vėliau tapo pirmąja Lietuvoje elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ), o šiandien „Paysera“ yra tarptautinis „fintech“ tinklas, kurio įmonėse 15 pasaulio miestų dirba per 450 žmonių. Programėlę atsisiuntus daugiau nei milijonui naudotojų, „Paysera“ virsta superprogramėle, teikiančia finansines ir kasdienes paslaugas visame pasaulyje.