Visos kategorijos
Visuomenė

Paysera švenčia 17-ąjį gimtadienį! Skaitykite interviu su mūsų komandos nariais

#
Įmonių ir žmonių gimtadieniai turi savo panašumų. Tik 17 metų žmogus – dar visai jaunas ir vis dar maištingas, tuo tarpu įmonei 17 metų yra brandos, patirties ir stabilumo ženklas. Šiemet nusprendėme paminėti šią gražią progą, suteikdami balsą tiems, kurie stovi už šio dabar jau brandaus ir gana gerai žinomo vardo – Paysera. Žemiau rasite trumpą interviu su Paysera komandos nariais. Taigi, kviečiame skaityti toliau 👇

Paysera – lietuviška ar tarptautinė įmonė?

Omar Masari, UX/UI dizaineris

#

Prieš pradedant darbą Paysera maniau, kad tai nedidelis startuolis, siūlantis finansines paslaugas užsieniečiams Lietuvoje. Kai pradėjau dirbti įmonėje, supratau, kad Paysera egzistuoja jau 17 metų, o čia dirba daugiau kaip 300 žmonių, gyvenančių 15-oje pasaulio šalių! Buvau labai maloniai nustebintas.

Nuo pirmos dienos jaučiausi esantis neatsiejama komandos dalis ir lengvai pritapau tokioje tarptautinėje ir draugiškoje aplinkoje, todėl manau, kad prisijungimas prie Paysera yra geriausias mano sprendimas nuo tada, kai atvykau į Lietuvą.

#

Kas dirbant Paysera jums patinka labiausiai?

Silvija Balčiūnienė, teisininkė

Paysera žavi asmenybių ir savo srities profesionalų gausa. Nors darbuotojai keičiasi, tačiau kažkokiu magišku būdu Paysera pritraukia be galo skirtingas, kūrybingas ir įdomias asmenybes, su kuriomis gera ne tik dirbti, bet ir tiesiog būti.

Ir nors darbų tikrai netrūksta, žinojimas, kad visuomet atsiras patariančių, palaikančių ir padedančių drauge žengti pirmyn link bendrų tikslų, suteikia drąsos, pasitikėjimo ir ryžto nenuleisti rankų. Džiaugiuosi būdama šio gyvo skruzdėlyno dalimi ir linkiu visiems susitelkus eiti pirmyn, prisidedant prie sklandaus tolesnio Paysera įmonės ir komandos augimo.

Ką įmonė turi pasiūlyti, kad išlaikyti darbuotojų motyvaciją 6 metus?

Gintarė Valaitytė Žvaliauskienė, kokybės užtikrinimo specialistė

#

Tiesa, Paysera dirbu jau 6 metus. Manau, kad tam, kad jaunas specialistas daugelį metų išlaikytų susidomėjimą viena įmone, darbdavys turi suteikti priemones ir galimybes nuolat tobulėti. Tai gali būti kažkas paprasto, kaip galimybė dalyvauti mokymuose, išbandyti save skirtingose srityse ar kilti karjeros laiptais. Mane asmeniškai žavi ir tai, kad Paysera nuolat plečiasi užsienyje ir turi daug klientų bei kolegų skirtingose šalyse – darbas tarptautinėje įmonėje yra kupinas iššūkių, bet kartu suteikia ir pasitenkinimo jausmą.

Ir, žinoma, nemažiau svarbu yra ir įvairios motyvacinės priemonės, kelionės į užsienį, komandinės pramogos, puikūs vadovai ir nuostabūs bendradarbiai – visi, dirbantys Paysera, pasakytų tą patį!

Kokius 3 pakeitimus Paysera istorijoje pavadintumėte kertiniais?

Kostas Noreika, vienas iš steigėjų, pagrindinis akcininkas

#

Buvo daug įvairių įvykių, kurie pažymėjo naują pradžią ir atvėrė daug naujų durų ir plėtros galimybių Paysera. Tačiau, sakyčiau, kad svarbiausi sprendimai Paysera istorijoje buvo:

  1. Paleisti įmokų surinkimo paslaugą „Paysera Checkout“.
    Pradžioje šios paslaugos visai neplanavome, bet galiausiai pamatėme, kiek naudos ji gali atnešti klientams, ir nutarėme eiti šia linkme. Šiandien įmokų surinkimas yra viena pagrindinių mūsų paslaugų.

  2. Pradėti identifikuoti klientus nuotoliniu būdu.
    Kai mes pradėjome tikrinti klientų tapatybę nuotoliniu būdu, tai dar nebuvo įprasta praktika, ir net teisės aktuose šis procesas nebuvo išsamiai aprašytas. Šiandien nuotolinė identifikacija – įprastas dalykas daugelyje įmonių. Šio sprendimo dėka Paysera įgijo daug klientų užsienio šalyse, kadangi jiems nebereikėjo keliauti į fizinius skyrius, kad galėtų atsidaryti sąskaitas ir naudotis mūsų paslaugomis. Tai daroma visiškai nuotoliniu būdu, internetu.

  3. Plėsti veiklą per vietinius partnerius.
    Ieškoti užsienio partnerių, kurie investuotų savo laiką ir pinigus į Paysera paslaugų teikimą savo šalies rinkoje, buvo daug geresnis sprendimas nei patiems nerti į nepažįstamus vandenis. Vietiniai vadovai yra labiau motyvuoti siekti įmonės sėkmės, palyginti su žmonėmis, kuriuos galėtume samdyti, bet kurie galėtų išeiti bet kuriuo metu. Šis plėtros modelis padėjo Paysera pradėti veiklą tokiose šalyse kaip Rumunija, Bulgarija, Kosovas, Albanija, Latvija ir kt.

#

Kas yra geriausias ir kartu sudėtingiausias dalykas vadovaujant 17-os metų technologijų įmonės IT departamentui?

Tomas Liubinas, IT departamento vadovas

Geriausias dalykas dirbant su ilgai veikiančios įmonės IT komanda yra patyrę žmonės. Turime nemažai programuotojų, kurie yra su mumis jau keletą metų, ir jie ne tik demonstruoja puikius rezultatus, bet ir padėda naujokams jų pirmosiomis dienomis bei per trumpą laiką juos apmoko. Be to, tarp didžiausių privalumų galima įvardinti ir tvirtą žinių bazę, ir nusistovėjusias geriausias praktikas. Dabar mes jau žinome, kas veikia, o kas ne, tačiau visada esame atviri naujoms idėjoms.

Tai leidžia daugiau dėmesio skirti naujų produktų ir paslaugų kūrimui bei tam, ką mėgstame labiausiai.

Kalbant apie sunkumus, sakyčiau, kad išlaikyti jau sukurtą infrastruktūrą ir atnaujinti visus jau esamus komponentus yra nemenkas iššūkis. Tačiau džiaugiuosi, kad komandai pavyksta tai padaryti ir nevaržomai eiti pirmyn.

#

Klientams įmonės 17 metų patirtis gali reikšti pasitikėjimą ir stabilumą, bet ką tai reiškia darbuotojams?

Rūta Masionienė, mokymų vadovė

Manau, kad darbuotojų požiūris į 17 metų patirtį turinčią įmonę iš esmės nesiskiria nuo vaizdo klientų akimis. Pastaraisiais metais čia dirbantys žmonės Paysera taip pat sieja su stabilumu, ypač pandemijos metu, kai darbuotojai gali būti tikri, kad išsaugos savo darbą, ir jiems bus suteiktos lanksčios darbo sąlygos bei jų komandų parama.

Paysera taip pat yra vieta, kurioje kuriami naujoviški produktai. Tai nebūtų įmanoma be dinamiškos aplinkos bei aukštos kvalifikacijos specialistų, kurie turi daug laisvės imtis iniciatyvos ir įgyvendinti savo idėjas, taip pat tobulinti jau turimus produktus ir procesus. Siekdama palaikyti nuolatinį darbuotojų tobulėjimą, kvalifikacijos kėlimą ir perkvalifikavimą, mūsų įmonė įtraukia juos į įvairias vidinių ir išorinių mokymų programas.

Ir galiausiai, 17 metų stabili įmonė gali sau leisti investuoti į vertės pasiūlymo darbuotojams gerinimą. Tai apima įvairius komandos ugdymo (angl. team building) renginius, „darbostogas“ ir atostogas kartu su kolegomis tokiose vietose kaip Žaliasis Kyšulys, Balis ar Meksika. Visos šios materialinės motyvacijos priemonės yra labai svarbios, tačiau tai, ką paminėjau aukščiau – stabilumas ir dalyvavimas įdomiuose projektuose – dažnai yra lemiamas veiksnys, skatinantis žmones ilgus metus dirbti Paysera, todėl jie yra ištikimi bendrovės ambasadoriai, neįkainojami komandos nariai ir puikūs mentoriai naujokams.

Kokių pokyčių įmonėje labiausiai tikitės per ateinančius metus?

Marijus Plančiūnas, IT paslaugų vadovas (angl. Delivery manager)

#

Matome, kaip įmonė natūraliai ir kontroliuojamai evoliucionuoja, ir tai atsispindi daugelyje aspektų – technologijose, darbo procesuose ir net žmonėse. Šiandien turime dirbti srityse, kurios reikialauja tobulinimo, kad užtikrintumėm stabilumą jose ir potencialiai – būsimą naudą. Turime išlaikyti gerus dalykus ir priimti tai, ką turime. Taip pat privalome tobulinti tas sritis, kuriomis tikime, ir išlaikyti Paysera fintech rinkos lydere. Pagrindinis dalykas, kurio norėtųsi dabar, yra tolesnis šių pakeitimų priėmimas ir įgyvendinimas, nes jie leidžia mums žengti į priekį ir augti toliau.

Norite prisijungti prie mūsų tarptautinės ir ambicingos komandos?

#
Visuomenė

Paysera darbuotojai išvyksta darbostogų į Meksiką ir Žaliojo Kyšulio salas!

Pandemija bei daugelyje valstybių įvesti kelionių draudimai privertė atšaukti ne vieno keliautojo planus, tačiau pagaliau Paysera paskelbė, jog kelios dešimtys darbuotojų artimiausiu metu darbostogų vyks į Meksiką ir Žaliojo Kyšulio salas.

#
Visuomenė

Paysera iškeliauja pėsčiomis aplankyti savo biurų visame pasaulyje

Neseniai Paysera tapo „Walk15“ žingsnių skaičiavimo programėlės partnere ir nusprendė aplankyti visus savo 15 biurų visame pasaulyje.

Maždaug 150 darbuotojų dalyvaus įmonės vidaus iššūkyje ir kartu pabandys nueiti 57 milijonus žingsnių. Iššūkis truks du mėnesius, o kiekvienas dalyvis kasdien stengsis nueiti 7000 žingsnių – šiek tiek daugiau nei 5 kilometrus.

#
Visuomenė

Velykos Paysera biuruose aplink pasaulį: nuo Bulgarijos ir Lietuvos iki Filipinų!

Velykų savaitgaliui artėjant, daugiau nei tračdalis pasaulio jau gyvena šventinėmis nuotaikomis. Šventėms ruošiasi ir Paysera biurai visame pasaulyje! Džiaugiamės, kad mūsų komandą sudaro įvairių šalių, religijų ir kultūrų atstovai. Pasinaudojome tuo ir paklausėme darbuotojų, ar jie švęs Velykas ir kuo ypatingos jų šalies šventiniai papročiai. Nors įvairiose šalyse dėl užsitęsusio karantino teks atsisakyti daugelio tradicijų, šventės dvasia išliks.