📅 2019, balandis

Ei jaunuoliai, karjeros galimybės laukia čia!




Šis pavasaris buvo kaip niekada aktyvus veiklos su studentais atžvilgiu. Aplankėme kelias skirtingas karjeros dienas, skaitėme pranešimus, organizavome workshop’us, sulaukėme svečių pas save, pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su universitetu, o visai neseniai į Paysera įžengė 7 šaunūs praktikantai, kurie čia praleis, net neabejojame, vieną įsimintiniausių savo vasarų.


Tikime jaunimu, taip pat tuo, kad galime prisidėti prie jo ateities. Ką dėl to nuveikėme ir kokios galimybės laukia jaunų žmonių pas mus? Čia ir esame pasiruošę viską papasakoti, o pasakojimą pradedame nuotrauka, kurioje užfiksuoti tie 7 laimingi veidai, kurie simbolizuoja mūsų pavasario žygdarbius.





Kodėl tai svarbu?



Per 15 gyvavimo metų Paysera sukaupė labai daug patirties, kuria mielai dalinasi su jaunąja karta. Dalindamiesi ja, galvojame apie karjeros aukštumų siekiantį žmogų – kaip jam padėti, kad tas kelias būtų kuo tikslingesnis ir greitesnis, taip pat ir apie mokslo bendruomenę – kaip suartinti teoriją ir praktiką bei atverti realius kelius į darbo rinką. Norime, kad Lietuva būtų šalis, kur jauniems talentams gera gyventi.


Tuo noru mes tikime labai smarkiai – taip, kad į su jaunimu susijusias veiklas įsitraukia labai daug įmonės žmonių: nuo programuotojų, personalo iki marketingo ir pačių vadovų (jeigu skaičiuotume, jų būtų tikrai daugiau nei 10, gal net priartėtume prie 20). Mūsų atsidavimas šitam reikalui yra 100 proc., einame, norėdami parodyti, kiek daug galimybių turi jaunimas, atvirai dalinamės ir savo asmeninėmis karjeros pradžios istorijomis – juk mes visi nuo kažko pradėjome ir toli gražu ne visi nuo pačių lengviausių darbų.



#
#


Pakalbėkim realiais veiksmais



Sakydami, kad šis pavasaris buvo kaip niekada aktyvus, nejuokavome! Kaip jums skamba:

  • aplankytos 3 karjeros dienos (programuotojai tuo tikslu netgi sukūrė žaidimą!);

  • paskaityti 6 vieši pranešimai (juos skaitėme ne tik universitetuose, bet ir privačiose programavimo mokyklose – labai didžiuojamės dviem programuotojais – Tomu ir Antanu, kuriems tai buvo jų viešo kalbėjimo debiutas, galime pasidžiaugti – malonus ir tikrai pavykęs!);

  • pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su VGTU, universitetu – technologijos mokslų lyderiu šalyje;

  • suorganizuoti 2 workshop`ai, kurių metu jaunieji talentai išmoko sukurti savo chatbot'ą bei jį valdyti;

  • surengta net 4 dienas trukusi vasaros IT praktikos atranka.


#
#


Kokie rezultatai? Džiuginantys! Tai:

  • gyvi susitikimai ir pokalbiai su beveik 1000 jaunuolių;

  • arti 500 sulauktų CV ar laiškų;

  • daugiau nei 30 workshop dalyvių;

  • beveik 50 bandžiusių laimę patekti į vasaros praktiką ir 7, kurie tą laimę iš tikro pagavo.

Viduje juokaujame, kad tokiu savo aktyvumu uždirbinėjame karmos taškus, bet iš tiesų mums nuoširdžiai gera prisidėti prie jaunimo ateities. Mūsų laikas konvertuojasi į jaunų žmonių degančias akis! Na ir tikrai ne paskutinėje vietoje tas geras laikas mums patiems – bendraujant, pasikraunant įkvepiančios energijos, supratimas, kad jauniems žmonėms tai iš tiesų šitą reiškia.






Saldainis pabaigai arba tikros istorijos



Pas jaunimą ėjome su žinute, kad Paysera yra vieta, kur talentai atranda galimybes. Ir tai ne tik gražiai skambantys žodžiai – įmonėje turime ne vieną jauno žmogaus sėkmės istoriją. Visoms papasakoti šio įrašo neužtektų, tad pasidalinsime tik kelių žmonių istorijomis (sneak peek – tų, kurių nuotraukas surasti lengviausia).


Augustas yra mūsų atradimas. Jį sutikome visai netikėtai, pernai metais rengtame workshop'e pradedantiesiems programuotojams. Augustas sugalvojo online verslo idėją ir pats pasiryžo imtis programavimo. Kas gavosi? Programavimas tiek įtraukė, kad tapo pagrindine veikla ir šiandien Augustas yra vienas iš Paysera DevOps.


Romas programuotojo kelią pradėjo vos 14 metų! Pats savarankiškai mokėsi, karjerą pradėjo kaip laisvai samdomas programuotojas, kol vieną kartą buvo pastebėtas visai kitos įmonės IT departamento vadovo – kaip tai nutiko gal ne taip svarbu, svarbiausia, kad tas vadovas Romą rekomendavo mums ir šiandien komandoje turime puikų, nuolat besišypsantį PHP programuotoją.


Antanas yra geriausias įrodymas, kad pradedant nuo nulio galima pasiekti labai daug. Dar prieš metus Antanas dirbo pardavėju, vėliau bandė digital reklamos vadybininko laimę, kol galiausiai suprato – krapštytis prie html reikalų daug mieliau nei bendrauti su klientais. Rimtai susiėmęs, mažais žingsneliais ir didelėmis pastangomis Antanas pasiekė išsvajotą Paysera.


Vytauto, kaip IT profesionalo, karjera prasidėjo būtent pas mus ir sėkmingai tęsiasi jau 9 metus. Viskas prasidėjo, kai jam tebuvo 19 – taip taip, pas mus tai misija įmanoma, Vytautas atėjo praktiškai iš mokyklos suolo! Šiai dienai Vytautas užima Paysera Mobiliosios programėlės vystymo ir palaikymo skyriaus vadovo pareigas ir kasdien mus žavi inovatyviais sprendimais bei darbo kokybe.


Įdomumo dėlei pridursime, kad daugiau nei trečdalis Paysera darbuotojų (iš daugiau nei 150) yra iki 25 metų, didžioji jų dalis – jaunesni nei 23 metai.


Žemiau matote paeiliui išsirikiavusius sėkmės istorijų herojus – nuo Augusto iki Vytauto.



#
#
#
#


Jaunuoliai, nesnauskite – galbūt jūsų karjeros galimybės laukia kaip tik čia!