Visos kategorijos
Paysera HQ

Paysera į Kosovą atneša konkurencijos ugnį: gavo pirmąją šalyje elektroninių pinigų įstaigos licenciją

#

Lietuviško kapitalo elektroninių mokėjimų tinklas Paysera plečiasi į Kosovą. Balkanų valstybės centrinis bankas įmonei Paysera Kosova suteikė pirmąją šalyje elektroninių pinigų įstaigos (EMI) licenciją. Paysera LT buvo pirmoji įmonė, gavusi EMI licenciją ir Lietuvoje.

„Iki COVID-19 Kosovas buvo sparčiausiai auganti Vakarų Balkanų ekonomika. Tai jaunų žmonių šalis, kurios ekonomikai stiprėjant plis ir įvairios elektroninės atsiskaitymo priemonės: kortelės, pervedimai per programėlę, mokėjimai internete, atsiskaitymai išmaniuoju telefonu per Google Pay, Samsung Pay, o ateityje ir Apple Pay – sako Vytenis Morkūnas, Paysera LT direktorius. – Mūsų atėjimas į Kosovą gali sudominti ir Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje gyvenančius kosovarus, kurie siunčia pinigus artimiesiems į gimtinę“.

Pagal gyventojų skaičių Kosovas panašus į Latviją. Iš kitų Europos šalių Kosovas išsiskiria didele jaunimo dalimi visuomenėje. Pasaulio banko duomenimis, Kosovas yra jauniausia Europos valstybė: gyventojų amžiaus vidurkis čia siekia apie 29 metus, 70 proc. gyventojų yra iki 35 metų.

Paysera išmaniąją programėlę Kosovo gyventojai gali atsisiųsti iš programėlių parduotuvių Google Play ir App Store, o visais elektroninių pinigų įstaigos privalumais kosovarai galės naudotis 2020 m. pabaigoje.

„Mes Lietuvoje seniai pamiršome laikus, kai pervedimas į ES šalis kainuodavo 10 Eur. Tuo tarpu Kosovo gyventojams ir verslui 25 Eur už pervedimą į ES yra realybė, tačiau nebeilgai. Mes į Kosovą atnešame europietiškus tarifus: fiziniams asmenims siųsti pinigus šalies viduje ir į ES šalis per Paysera sistemą ir programėlę nekainuos, o tarifas verslui neviršys 1 Eur” - sako Paysera LT vadovas.

Užsienyje Paysera plečiasi jungtinės veiklos principu kartu su vietiniais partneriais. Paysera taip pat planuoja plėstis kitose Balkanų valstybėse, ieško partnerių Turkijoje, Pietų Amerikoje, kitose šalyse.

Šiuo metu tinklas vienija įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje ir Kosove. Veikla užsienyje koordinuojama per Jungtinėje Karalysteje registruotą bendrovę Paysera LTD. Tinklo įmonėse dirba per 250 žmonių. 

Apie Paysera

Lietuvos banko duomenimis, Paysera LT yra didžiausia elektroninių mokėjimų įstaiga (EMI) Lietuvoje. Bendrovė teikia pinigų surinkimo, pervedimų, valiutos konvertavimo, bilietų platinimo ir kitus mokėjimo sprendimus. Bendrovės įmokų surinkimo sprendimais naudojasi apie 90 proc. el. parduotuvių Lietuvoje. Kasdien per Paysera mokėjimų sistemą ir mobiliąją programėlę atliekama per 16 mln. Eur piniginių operacijų. Pinigų perlaidos vyksta 23-imis valiutomis ir pasiekia 180 pasaulio šalių. Paysera įmonės Lietuvoje ir Kosove tapo pirmosiomis, kurioms suteiktos EMI licencijos šiose šalyse.