📅 2020, balandis

Karantino metu internetinių renginių skaičius išaugo 3 kartus



Prasidėjus karantinui, nemaža dalis renginių organizatorių greitai pakeitė planus ir pradėjo siūlyti vis daugiau užsiėmimų elektroninėje erdvėje. „Paysera Tickets“ duomenimis, internetinių renginių skaičius išaugo tris kartus, o jų apyvarta - penkis! Džiaugiamės šiais duomenimis, kadangi operatyvus pramogų verslo prisitaikymas prie esamos situacijos svarbus ne tik rinkai, bet ir žiūrovams.

#

Didžiausias augimas - antrąją karantino savaitę☝️

Per pirmas tris karantino savaites „Paysera Tickets“ platformoje buvo paskelbta virš 80 renginių vyksiančių internete. Tai beveik tris kartus daugiau, nei prieš saviizoliacijos laikotarpį! Žinoma, daugybė fizinių renginių turėjo būti atšaukti arba atidėti, bet nemaža dalis jų surado ir kitus būdus pasiekti savo auditorijas.

„Iš turimos statistikos matome, kad renginių organizatoriai ypač suaktyvėjo po pirmosios karantino savaitės – kovo pabaigoje, kuomet skelbiamų renginių internete skaičius sparčiai šoktelėjo. Tai visiškai natūralu, kadangi pirmosios karantino dienos visiems buvo pilnos nežinios, vargu ar kas buvome tam pilnai pasiruošę. Vis dėlto, tiek renginiai, tiek kiti verslai greitai susigriebė ir persiorientavo į elektroninę erdvę, kurioje šiandien praktiškai ir gyvename,“ – kalbėjo Paysera generalinis direktorius Vytenis Morkūnas.

Daugiau žiūrovų, įvairesni renginiai 🎟 🧘‍♀️

Taip pat džiugina, kad kartu su internetinių renginių skaičiumi išaugo ir jų pardavimai. Karantino metu internetinių renginių apyvarta išaugo daugiau nei penkis kartus. Augimas atsispindi ir parduotų bilietų kiekyje, kuris padidėjo net 10 kartų!

#

Tai reiškia, kad didėja ne tik sukuriamų renginių skaičius, bet ir jų populiarumas, auditorijų dydis. Matome, kad žmonėms namuose šie nuotoliniai užsiėmimai yra reikalingi ir įdomūs.

O kas ne tik nudžiugino, bet ir nustebino, tai internetinių renginių įvairovė. Be įprastų „webinarų“ (paskaitų internetu), dabar galima rinktis bilietus ir į įvairius sporto užsiėmimus, šokių pamokas, grupines ar individualias treniruotes, protmūšius ir t.t. Patys, būdami nuotolinių renginių gerbėjai, viliamės, kad internetiniai mokymai prigis kaip puikus būdas pasiekti tas auditorijas, kurios kartais galbūt ir nedrįsta nueiti į gyvas treniruotes ar susitikimus.

Tiesa, kad niekas negali pasakyti, kiek dar laiko truks visuotinis karantinas ir tai, be abejonės, atsilieps šalies ekonomikai bei pramogų verslui. Vis dėlto, stengiamės įžiūrėti teigiamus šios situacijos aspektus, o vienas jų ir yra mūsų visų vienybė, greita reakcija, prisitaikymas ir ryžtas išlikti. Šios visos vertybės mus lydės ir gyvenimui grįžus į įprastas vėžes. Lygiai taip pat išliks ir nauji įgūdžiai, kuriuos įgauname kiekvieną dieną šiame pokyčiu kupiname laikotarpyje.