📅 2019, spalis

15 gimtadienis – 15 faktų apie Paysera



Gimtadienis – puiki šventė prisiminti visus svarbius įvykius, paskaičiuoti nubėgtas ekstra mylias ir.. tiesiog pasidžiaugti kartu su aplink esančiais. Norime džiaugtis kartu su jumis! Dalijamės simboliniais 15 faktų apie mus, kurie, neabejojame, bendrą džiaugsmo lygį dar kilstels aukštyn.
#

1. Įmonė įkurta 2004 metais.

Šiuo faktu nenustebinsime, juk švenčiame 15-ąjį gimtadienį, bet turbūt jums bus naujiena, kad mūsų, kaip mokėjimų sistemos, veikla prasidėjo visai nuo ko kito. Startavome nuo skelbimų portalo ir SMS žinučių paslaugų. Pradėjus verslą, apie mokėjimus nebuvo nė minties.

2. Mes – pirmieji Lietuvoje!

Sakydami, kad esame pirmoji elektroninių pinigų įstaiga Lietuvoje, nejuokaujame – ant mūsų turimos licencijos taip ir parašyta „Licencija Nr. 1“. Mėgstame save pristatyti ir kaip seniausiai, ilgiausiai Lietuvoje veikiantį Fintech`ą, kuris, neabejotina, turi sukaupęs didžiausią patirtį mokėjimų rinkoje.

3. Trys prekės ženklai

Dar skelbimų portalo laikais buvome vadinami „EVP“ (šifruojama kaip elektroniniai verslo projektai), kai jau buvome įsivažiavę su mokėjimų paslauga, vadinomės „Mokėjimai.lt“ ir tada, norėdami kelti sparnus į užsienio rinką, suteikėme sau dabartinį vardą Paysera. Įdomus faktas: vardus keitėme maždaug kas 5 metus, tik paskutinis jau skaičiuoja daugiau nei 5 – jis mums tinka ir patinka, todėl neplanuojame jo keisti.
#

4. Vilniuje dirbome jau trijuose biuruose

Vilniuje biurus keitėme jau 3 kartus, o paskutiniuosius biurus skiria vos 500 metrų atstumas, todėl kraustydamiesi daiktus galėjome neštis praktiškai pėstute. Savo namus – biurus turime ir Kaune bei Alytuje,kur irgi būta kraustymosi reikalų, tik šiek tiek mažiau.
#

5. Žmogus, sukūręs Paysera

Kostas – įmonės bendrąįkūrėjas, pašventęs įmonei savo visas jėgas ir širdį. Tai yra pagrindinis įmonės akcininkas, ir kas labai neįprasta versle – lyg šiol įsitraukęs praktiškai į visus įmonės procesus – ar tai būtų naujų produktų kūrimas, ar naujo biuro interjeras. Juokaujame, kad Kosto akys yra visur!
#

6. Kai kurie darbuotojai su mumis jau dešimt metų

Šalia Kosto norime paminėti ir tuos, kurie kartu su Paysera skaičiuoja jau dešimt metų: rekordininkas – jau 12 metų kartu – klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Deimintas (!), 11 metų kartu skaičiuoja Žydrūnas, šiuo metu besirūpinantis tarptautine Paysera tinklo plėtra, tuoj dešimtmetį skaičiuos ir IT skyriaus vadas Marius.
#

7. Bruožas, kuris padės atpažinti programuotoją

Dar šiek tiek apie darbuotojus! Spėkite, kas pas mus biure labiausiai atsipūtę? Programuotojai! O tą laisvę išduoda basos kojos ar vaikščiojimas po biurą su šlepetėmis. Nesiginčijame – patogi mada, todėl ją spėjo pamėgti ir ne vienas kitas darbuotojas.

8. Unikali sistema

Tai, kad programuotojai atsipūtę, nereiškia, kad tai ne darbštūs žmonės. Puikus to pavyzdys – mūsų pačių rankomis nuo nulio sukurta Paysera sistema. Ši kūryba yra nuolatinis ir nesustojantis procesas – kasdien sistema atnaujinama vidutiniškai 6 kartus. Žinoma, pasitaiko sutrikimų, tačiau juos tvarkome ASAP, kadangi galime be vargo atsekti kur bėda. Už sutrikimus atsiprašome ir prašome labai nepykti.
#

9. Turime klaviatūros virtuozą

Biure turime typinim’o meistrą! Ir tai net ne klientų aptarnavimo žmogus, kuriems greitas darbas klaviatūra yra privalomas, o programuotojas, Mobiliųjų programėlių skyriaus vadovas Vytautas. Esame užfiksavę, kad per minutę jis išspausdina 165 žodžius ir tai net nežiūrėdamas į klaviatūrą!

10. Tausojame gamtą

Mes esame už aplinkos tausojimą, todėl važinėjame elektromobiliais (tai pradėjome daryti daug anksčiau nei tai tapo madinga). Šią vasarą mūsų auto parką papildė ir elektriniai paspirtukai.
#

11. Kava – būtina

Didžiausia nelaimė biure – sugedęs kavos aparatas. Tam turime sugalvoję terminą - „kavostrofa“.

12. Mmmm.. Maistas!

Į gėrimų temą pakeliui ir maistas. Penktadieniai – cheat day, o pats einamiausias patiekalas, tai žinoma, kad kebabas! Paskaičiavome, kad per metus vidutiniškai suvalgom apie 650 kebabų.

13. Darbas? Atostogos? Taip, tai darbostogos!

Esame laimingi žmonės, o tą laimę nemažu laipsniu papildo darbostogos. Tai dar pakankamai naujas reikalas mūsų gyvenime, tačiau labai smagus ir visada laukiamas. Jau spėjome pabūti Balyje ir Turkijoje, keliavo, oi dirbo, apie 40 darbuotojų. Kaip tik šiuo metu vyksta trečiosios Paysera darbostogos Egipte!
#

14. Tarptautiškumas mums patinka

Tęsiant kelionių temą, esame išmaišę įvairiausias pasaulio šalis, bendravę ir sulaukę pas savo svečių iš tokių tolimų šalių kaip Nigerija, Japonija, Gruzija, Gvinėja ir t. t. Dirbam dirbam, kad Paysera būtų pasiekiama bet kuriame pasaulio kraštelyje.

15. Mes esame mes.. Drąsūs ir ryžtingi!

Na ir 15 faktas tegul būna simbolinis – apie mūsų drąsą ir ryžtą, kas labiausiai atsiliepia mūsų paslaugų kokybėje ir sąžiningose kainose už jas. Nebijome eiti prieš sistemą, daryti inovatyvius, rinkai dar neįprastus sprendimus. Kaip pavyzdį, galime priminti savo 1 ct „akciją“, kai klientams į banko sąskaitas išsiuntėme po vieną centą, o bankai už tai pritaikė savo mokesčius. Už šiuos savo triukus gavome baudą, tačiau rezultate turime tai, kad Lietuvos bankas uždraudė diferencijuoto įskaitymo mokestį ir pinigų įskaitymas tapo nemokamas. Tų pavyzdžių galima rasti ir daugiau. Norime, kad žinotumėte – visada siekiame geriausio, ką galime jums.

Žengiame į 16 🎈 🎂 🎉