📅 2020, balandis

Darbas iš namų: ar dabar tinkamas metas keisti darbą?



Praėjo beveik mėnuo kaip valdome tarptautinį fintech‘ą iš namų. Kai kuriems šis laikotarpis reiškia patogų ir ramų darbą nuo savo mėgstamiausios sofos, kitiems – mažiau patogią kasdienybę iš virtuvės, bet yra ir tokių, kurie karantino metu dirba net iš Arkties. Bet kokiu atveju, palaikome įprastą darbo kokybę ir vis dar ieškome naujų žmonių, kurie papildytų mūsų (kol kas) nuotolines komandas. Tad, jei vis dar svarstai, ar dabar geras laikotarpis keisti darbą, ar įmonės samdo darbuotojus nuotoliniu būdu – drąsiai atsakome TAIP.

#

Pirmas kartas dirbant nuotoliniu būdu? Mums tai gana įprasta! 🌍

Kartu su Paysera LT dirbančiais kolegomis jau ne kartą dirbome nuotoliniu būdu.

  • Darbostogos. Per paskutinius porą metų darbuotojai grupėmis vyko į darbostogas Balyje, Turkijoje, Egipte, Filipinuose, kur galėjome praktikuoti savo nuotolinio darbo įgūdžius.
  • Partneriai. Paysera nuolatos dirba drauge su partneriais Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje bei Rumunijoje – tad video konferencijos ir skambučiai – nieko naujo!
  • Kolegos. Lietuvoje nuotolinės komandos yra įprastos, kadangi turime kolegų, kurie dirba Vilniuje, Kaune ir Alytuje.

Gal kiek drąsu būtų sakyti, kad nuotolinis darbas mums kasdienybė, bet mes tikrai ne naujokai šioje srityje!

Įdomu tai, kad darbostogų metu pagrindiniai darbiniai trukdžiai buvo lėtas interneto ryšys, laiko skirtumas su kolegomis bei ne visada patogus darbas iš kavinių ar viešbučių. Dirbant iš namų karantino metu – visi šie nesklandumai daug lengviau kontroliuojami. Paprasčiausiai ofisą persikėlėme į namus. Turime visas reikalingas darbo priemones, darbus organizuojamės vaizdo susitikimų metu, tad viskas vyksta sklandžiai ir nesukelia papildomo diskomforto. Ko daugiau reikia?! Greičiausiai tik auklės vaikams! 👼

Kita vertus, turime ir tokių kolegų, kurie karantiną sutinka Arktyje. Pavyzdžiui, mūsų Android programuotojas Edgar, jau kurį laiką dirba iš Svalbardo salos. Ką jis ten veikia ir kaip jam sekasi dirbti nuotoliniu būdu galite pamatyti mūsų Instagram paskyroje (story highlights – Android Lead).

Naujus darbuotojus samdome nuotoliniu būdu 💻

Šiuo metu ieškome daugiau nei 40 naujų kolegų įvairiems skyriams ir su įvairia patirtimi. Visas pozicijas gali matyti mūsų karjeros puslapyje. Pamatysite, kad ieškome ir tokių kolegų kaip AML skyriaus vadovas (-ė), teisininko (-ės), galybę programuotojų ir daugiau.

Darbuotojų atranka nuotolinių būdu vyksta labai panašiai kaip ir ne karantino metu, tik gyvas susitikimas yra pakeičiamas video skambučiu. Viskas vyksta maždaug taip:
  • Pirmiausia, žinoma, išsirenkate norimą poziciją ir aplikuojate į ją mūsų karjeros puslapyje ar darbo paieškos platformose kaip cvbankas, cvonline.
  • Tuomet – laukite skambučio. Telefonu galime užduoti kelis paprastus klausimus bei aptarti tolimesnius veiksmus.
  • Norėsime su jumis susipažinti artimiau – tad galime paprašyti video skambučio ir detalesnio pokalbio ne tik su atrankos specialistu, bet ir su jūsų būsimu vadovu.
  • Atrinkti kandidatai gali būti paprašyti atlikti užduotį, priklausomai nuo pozicijos, į kurią kandidatuojate.
  • Jei atitiksite lūkesčius, pakviesime prisijungti prie mūsų komandos!

Kodėl verta dirbti Paysera?

Šiuo metu, žinoma, aprūpiname visus darbuotojus reikiama įranga dirbti iš namų – kompiuteriu, jeigu reikia, patogia kėde ar kitais reikmenis. Taip pat suprantame, kad darbas namuose visiems yra skirtingas, tad galėsite lanksčiai susiplanuoti savo darbo valandas pagal jūsų ir mūsų poreikius. Visi apmokymai yra prieinami internetu, tad neturėtų kilti jokių nesklandumų įvedant naujus kandidatus į įprastą darbo ritmą.

Vis dėlto, kaip vieną didžiausių Paysera privalumų darbuotojai įvardina žmones. Neretai Paysera komandos ne tik dirba, bet ir linksminasi kartu – dažnai darbuotojus kviečiame į pramogas, pavyzdžiui, plaukimą baidarėmis, kartingus, golfą, slidinėjimą ir pan. Jei nesate aktyvių pramogų mėgėjas – galbūt surasite bendraminčių stalo žaidimų ar anime klubuose, prisijungsite prie kino pirmadienių ar išnaudosite kitus privalumus – nemokamus užkandžius biure bei elektrinius paspirtukus. Daugiau apie mūsų vidinį gyvenimą galite pašniukštinėti Instagram‘e @payseralife.

#
#

Jei vis dar abejojate, parašykite mums ir su džiaugsmu atsakysime į visus klausimus apie darbą Paysera. Ir nepamirškite nuolatos patikrinti laisvas pozicijas – galbūt šiuo metu ieškome kaip tik jūsų!