📅 2019, kovas

Workation: Balio istorija!




Stebuklingas žodis darbostogos (angl. workation). Jei labai paprastai, darbo ir poilsio derinimas. Kas nenorėtų darbą biure bent kelioms savaitėms išmainyti į darbą po palme? Galbūt kyla klausimas, ar ši misija įmanoma? Atsakymas – taip! Iš tiesų, darbostogos yra kur kas daugiau nei darbo ir poilsio derybos.


Apie tokio pobūdžio išvyką vadovai galvojo jau ne vienerius metus – juk turime darbų ir pareigų, kurioms atlikti nebūtina fiziškai būti biure, galima viską padaryti ir nuotoliniu būdu. Išsigryninome aiškius tikslus bei kaip jų sieksime ir vasario pradžioje 17 įmonės darbuotojų trims savaitėms išvyko į Balį.





Kaip mums sekėsi?



Išvykome vedini dviejų tikslų. Pirmiausia, sukurti mokymų programą, kuri leistų apmokyti naujokus ir tuos darbuotojus, kurie nori kelti savo kvalifikaciją. Antras tikslas – bendrai įvertinti galimybę derinti darbą ir poilsį šiltuose kraštuose ir pakloti pagrindus kitoms įmonės kelionėms.


Balį pasirinkome neatsitiktinai. Ne taip seniai šioje saloje lankėsi mūsų akcininkas Kostas. Jis liko sužavėtas Padi sudėliota nardymo mokymų programa. Būtent šios programos pagrindu norėjome paruošti savo mokymų programą. Kostą labiausiai sužavėjo mokymo principai, pagal kuriuos visame pasaulyje nardyti yra išmokomi tūkstančiai skirtingų žmonių. Nardyti mokytis ėjo visi išvykę, nes kaip kitaip suprasi, kaip veikia šie kursai?


Didysis išbandymų metas – nardymas. Tai buvo 3 maksimaliai ekstremalios dienos daugeliui mūsų (to drebulio kai kurie lyg šiol negali pamiršti!). Tai buvo didelis išbandymas, kuris privertė kiekvieną išlipti iš savo komforto zonos, perlipti baimes ir sugebėti kontroliuoti situaciją, kuri priklauso tik nuo to, kokios mintys sukasi tavo galvoje. Nuotraukos ir vaizdai labai gražūs, tačiau už šių kadrų slypi rimtas darbas, kuris pareikalavo ne tik kiekvieno asmeninių pastangų, bet ir komandinės stiprybės (ačiū die, mes jos tikrai turime!). Patikėkite, KOKS palengvėjimas aplankė baigus šiuos kursus!



#
#
#


Dirbti, kai lauke +32, šalia ošia jūra, tikrai nėra lengva. Bet visi dirbome, nes puikiai supratome, kad darbas turi būti padarytas. Be to, jautėme atsakomybę ir prieš tuos, kurie liko Lietuvoje. Geroji darbo dalis buvo tai, kad nešvaistėme laiko kelionei į biurą, stovėjimui kamščiuose, net rytinis pasiruošimas darbui vyko žymiai greičiau, nebeliko pašalinių trukdžių, susikoncentruoji ir darbus padarai žymiai efektyviau. Patys parsivežėme realiai apčiuopiamą rezultatą – sukurtas tvirtas pagrindas mokymų programai, kurią jau pradedame naudoti.



#
#


Mes tikrai ne tik dirbome! Dažniausiai keliavome laisvu nuo darbo metu, kai kuriuos objektus lankėme ir įprastomis darbo valandomis, o dirbdavome vakarais. Tai nėra pats geriausias variantas, nes kai bandai viską suspėti per vieną dieną, nuovargis paima viršų. Tačiau pakeliauti ir pasisemti įspūdžių tikrai pavyko: buvome apsistoję 4 skirtingose vietose, nardėme, kopėme į Batur ugnikalnį, lankėme šventyklas ir įvairius gamtos objektus, kas vakarą degustavome vietinį maistą vis kitoje vietoje, nepamiršome ir iš vieno gražiausių paplūdimių gimtadienio proga atsiųsti linkėjimų Lietuvai.






Bet žinote, geriausia darbostogų dalis visai ne efektyvus darbas, pamatytos gražiausios šalies vietos, o tai, kokį jausmą parsiveži kaip komanda. Tai buvo geriausias iki šiol team building – išvykusių komanda susibuildino neįtikėtinai stipriai. Neabejojame, kad šis ryšys padės ir kasdieniame darbe.


#
#
#


Jeigu kyla dvejonių dėl darbostogų, stumkite jas šalin. Tai daryti verta. Pavyks ne tik darbus nudirbti, bet ir pagauti motyvacijos bangas, pajusti ryšį su savo kolegomis ir dar pakeliauti! Daugeliui iš mūsų ši kelionė – tai vienas nepakartojamiausių prisiminimų visam gyvenimui.


Jau nekantriai laukiame kitų darbostogų!



Daugiau įspūdžių čia!