📅 2019, gruodis

Sakome: jokių limitų gerumui!



Juk sutiksite, gruodis – ypatingas laikotarpis? Kai norisi stebinti, dalintis, padėti. Ir nebūtinai artimiesiems, bet ir tiems, kuriems to labiausiai reikia. Galbūt dėl to suskubome aukojimo funkciją pristatyti dar šventiniu laikotarpiu. Tačiau tuo pačiu norime sulaužyti šį stereotipą ir garsiai pasakyti, kad gerumui nėra laiko limitų – dalintis savo gerumu ir rūpintis aplink esančiais galima ištisus metus. Būtent todėl aukoti per Paysera programėlę galima kada tik panorėjus – gruodį ar birželį, visiškai nesvarbu. Svarbiausia, noras padėti! 🙏

Kam galite aukoti?

Organizacijas rinkomės atsižvelgdami į jų veiklos sritis – norėjome kuo įvairesnių, kad nesunkiai atrastumėte tą, kuriai norite paaukoti. Su visomis pasirinktomis organizacijomis bendradarbiaujame jau ne vienerius metus – žavimės jų veikla, visos jos mums vienodai svarbios ir ypatingos. 💙

Šiuo metu Lietuvoje per Paysera programėlę galima aukoti net 1️⃣ 0️⃣ organizacijų! Toliau jas vardijame asatsitiktine tvarka – jos visos nusipelnė jūsų paramos. 😇

Tautmilės prieglaudėlei. Prieglaudėlė sukurta iš didžiulės meilės ir noro padėti beglobiams gyvūnams. Čia nuolatos rūpinimąsi apie 80 šunų ir 110 kačių, o namus jau rado daugiau nei 2600 gyvūnų!

Paramos fondui „Mamų unija”. Tai parama kiekvienam Lietuvos vaikui, susirgusiam onkologine liga. Tam, kad sergančio vaiko laikas, praleistas ligoninėje, būtų kiek įmanoma šviesesnis, kad kiekvienas vaikas gautų geriausią įmanomą gydymą, kad artimieji tokiu sunkiu laikotariu būtų šalia ir kaip galima pozityvūs.

Maltos ordino pagalbos tarnybai arba tiesiog maltiečiams. Tikriausiai esate girdėję apie projektą „Maltiečių sriuba“, kai renkamos lėšos vienišiems seneliams? Maltiečiai kasdien daro dar daugiau: rūpinasi vaikais, padeda neįgaliesiems, organizuoja piligrimines keliones, moko pirmosios pagalbos, teikia pavežėjimo paslaugą neįgaliesiems ir čia ne pabaiga.

Paramos fondui „Maisto bankas“. Bankas, turtingas ne pinigais, o noru padėti nepasiturintiems – kad ant jų stalo netrūktų duonos. Per 2019 metus organizacija išdalino beveik 8 tūkst. tonų maisto. Ar tiek pakanka suteikti sotumo džiaugsmui gyvenantiems nepritekliuje? Džiaugsmo tikrai gali būti daugiau. O taip pat ir atsakingesnio maisto vartojimo.

Emocinės paramos tarnybai „Jaunimo linijai“. Tai klausantys, girdintys ir drąsinantys savanoriai, kurie tiki, kad nė vienas jaunuolis negali būti paliktas su savo problemomis. Statistika kalba pati už save: savanoriai atsiliepia į 2 iš 3 arba į 72 proc. juos pasiekiančių skambučių. Atsilieptų skambučių, o ir išgelbėtų gyvenimų, gali būti daugiau.

Lietuvos Raudonajam Kryžiui. Tai unikali humanitarinė jėga, tarptautinio judėjimo dalis, kurios stiprybė yra savanoriai, kasdien padedantys tūkstančiams žmonių Lietuvoje. Viena iš svarbiausių organizacijos veiklų – pagalba vienišiems ir sergantiems vyresnio amžiaus žmonėms.

Visuomeninei organizacijai „Gelbėkit vaikus“. Beveik 1000 vaikų 49 dienos centruose kasdien jaučiasi saugesni bei labiau suprasti dėl to, kad juos išgirsta organizacijos savanoriai. Pozityvaus auklėjimo ir tėvystės mokymai, visapusiška pagalba susidūrus su rimtais sunkumais – visa tai organizacija teikia sunkumų patiriančioms šeimoms tam, kad kiekvienas Lietuvos vaikas turėtų kuo šviesesnę vaikystę.

Lietuvos Caritui. Tai antros pagal dydį tarptautinės katalikiškos organizacijos dalis. Lietuvoje tai: daugiau nei 34 vaikų dienos centrai, 2 didžiosios sriubos valgyklos vargstantiems, nuolatinė pagalba patyrusiems netektį, vienišiems, sergantiems ir turintiems negalią, sunkumus patiriančioms šeimoms, vargstanteims nuo priklausomybių, neturintiems pastogės, atvykusiems iš kitų šalių, atlikusiems bausmę bei visiems kitiems, reikiantiems pagalbos.

Ankstukams. 350 gramų mergaitė. Taip – būtent tokiais mažyčiais naujagimiais rūpinasi šis paramos projektas. Pagrindinis jo tikslas – siekti, kad ligoninių personalas visoje šalyje būtų tinkamai pasirengęs kovoti už ankstukų gyvybę, o jų tėveliai gautų visą reikalingą pagalbą. Stebuklas, ne kitaip.

Sidabrinei linijai. Pokalbis su bendraminčiu – kartais tik tiek tereikia vienišam senoliui. Projektas ne tik suteikia galimybę senoliams bendrauti tarpusavyje, bet tuo pačiu stengiamasi gerinti senyvų žmonių gyvenimą, ugdyti pagarbų požiūrį į juos bei integruoti senolius į visuomeninę veiklą.

Visos šios organizacijos veikia savanorių pagrindu ir tik dėka žmonių, kurie aukoja jų veiklai. Kviečiame aukoti, nes bet kokio dydžio parama šioms organizacijoms yra labai svarbi.

Kaip viskas veikia?

Aukojimo funkcionalumas Paysera programėlėje veikia labai paprastai. 📱☑ Prisijungus prie programėlės, meniu pasirinkus „Daugiau“, tada tarp pasirinkimų pasirodys „Aukojimas“, paspaudus ant jo pakliūnama į organizacijų sąrašą. Pasirinkus norimą organizaciją beliks suvesti norimą paaukoti sumą ir patvirtinti mokėjimą. Paaukotos lėšos iš karto keliaus tiesiai į organizacijos sąskaitą. 💸 Visos Lietuvos organizacijos turi Paysera sąskaitą, tad jas pasieks lygiai tokia suma, kokia bus paaukota – nebus taikomi jokie papildomi administraciniai mokesčiai. Aukojantiems privatiems Paysera klientams, kaip ir įprastai už eurinį pervedimą, taip pat netaikomas joms mokestis.

Šis etapas – dar tik pradžia. Ateityje organizacijų bus tik daugiau, o pats aukojimas bus dar paprastesnis, atsiras galimybė nusistatyti periodinius pervedimus ir pan.

Dėkojame už jūsų gerumą! Tegul jis sklinda